BLE SAMMEN I EN FEI: Anne Holt og forlagssjef i Vigmostad & Bjørke, Tine Kjær (t.v), har i dag vært i partnerskap i 17 år. Her er paret sammen i august 2014, da suksessforfatteren snakket om boken «Sudden Death».  Foto: NTB scanpix
BLE SAMMEN I EN FEI: Anne Holt og forlagssjef i Vigmostad & Bjørke, Tine Kjær (t.v), har i dag vært i partnerskap i 17 år. Her er paret sammen i august 2014, da suksessforfatteren snakket om boken «Sudden Death». Foto: NTB scanpixVis mer

Ble samboere etter 16 timer

Da suksessforfatter Anne Holt møtte kona, var det liten tvil om at det skulle bli de to.

SEOGHØR.NO: Tidligere i høst slapp Anne Holt (56) sin første bok om politibetjent Hanne Wilhelmsen på åtte år, kriminalromanen «Offline».

Da den suksessrike forfatteren og advokaten møtte sin nåværende kone, forlagssjef Tine Kjær (48), gikk det imidlertid fort i svingene.

I et ferskt intervju med Dagbladet kommer det frem at paret, som i dag har vært i partnerskap i 17 år, ble samboere bare 16 timer etter at de først møttes.

- For meg var det en stor sorg at jeg aldri skulle få en kjernefamilie. Det var det jeg ønsket meg mest av alt. Men så plutselig åpnet den veien seg for meg likevel, forteller Anne Holt til avisen.

56-åringen, som har datteren Iohanne (snart 13) med kona, er i høst aktuell med TV-serien «Modus» som er basert på bøkene hennes om kriminalpsykolog Inger Johanne Vik.

Saken fortsetter under bildet.

TV-AKTUELL: Melinda Kinnaman, som spiller i den nyeste sesongen av «Broen», spiller en av hovedrollene i TV4-serien «Modus». Serien skal snart vises på TV 2 i Norge. Foto: TT NYHETSBYRÅN
TV-AKTUELL: Melinda Kinnaman, som spiller i den nyeste sesongen av «Broen», spiller en av hovedrollene i TV4-serien «Modus». Serien skal snart vises på TV 2 i Norge. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Fokus på familien

Den samfunnsengasjerte forfatteren beskriver forholdet til Tine Kjær som fylt av motsetninger.

- Tine er veldig flink med folk og en utmerket leder. Jeg er håpløs å samarbeide med, holder ut i to minutter før jeg sier «fuck off». Og så har hun et lyst og optimistisk sinn. Jeg er pessimistisk, kynisk og mistroisk, sier Holt til Dagbladet.

Selv om paret lever et godt familieliv sammen med datteren, har kjernefamilien møtt på utfordringer. I 2009 fortalte Anne Holt til VG at «hatske ytringer» hadde påvirket familien.

Samme år uttalte «Blind gudinne»-forfatteren til bladet Kamille at hun mente at homobevegelsen ikke viste nok forståelse for at ikke alle homofile er åpne om livet og legningen sin:

- Alle må få lov til å ta vare på egne liv på sin måte. Jeg opplever at homobevegelsen er for lite villig til å se på homofile som en uensartet gruppe, sa Holt den gang.

FIN TRIO: Anne Holt og Tine Kjær (t.v) sammen med datteren Iohanne på gallapremieren til «Modus» i Stockholm tidligere i høst. Foto: TT NYHETSBYRÅN
FIN TRIO: Anne Holt og Tine Kjær (t.v) sammen med datteren Iohanne på gallapremieren til «Modus» i Stockholm tidligere i høst. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

LES OGSÅ: - Ringte narkoselger fra sykesengen

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.