Bjørn Einar Romøren:

- Ble sagt at jeg er best i motgang

Kreftsyke Bjørn Einar Romøren deler oppløftende nyheter.

- BLIR FRISK: Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren (38) er rammet av kreft, men er fast bestemt på å bli helt frisk. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
- BLIR FRISK: Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren (38) er rammet av kreft, men er fast bestemt på å bli helt frisk. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juli fortalte den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren (38) overfor Se og Hør at han er rammet av kreft.

Tobarnsfaren opplevde plutselige og kraftige ryggsmerter, og mistenkte først at han hadde fått et tilbakefall av prolaps - en sykdom han har slitt med i en årrekke. En MR-undersøkelse skulle derimot konstatere at 38-åringen var rammet av en ondartet svulst i hofta.

I et større intervju med Dagbladet gir Romøren nå et innblikk i egen helsesituasjon, og hvordan de siste månedene som syk småbarnspappa har vært.

Var med på fødselen

For to år siden fikk 38-åringen og kona Martine Remsøy Romøren (32), nemlig sønnen Fred. Og for bare et par måneder siden, midt Romørens tøffe behandlingsrunder, fødte Martine en liten datter. Den tidligere skihopperen forklarer til avisen at barna er en spesielt viktig brikke hva gjelder motivasjon til å bli frisk.

- Det er litt surrealistisk oppi det hele, når man får den beskjeden man får. Men det har vært et fint holdepunkt å glede seg til, sier Romøren til Dagbladet, som stolt forteller at han fikk være med på fødselen av sin yngste datter.

38-åringen er rammet av såkalt Ewing sarkom - en svært sjelden kreftform som er vanligst i aldersgruppen 5 til 25 år, ifølge Store Medisinske Leksikon. Bare fem til ti nordmenn blir rammet hvert år. I juli ble det kjent at han skal gjennom 40 ukers cellegiftbehandling-kur.

SYKDOM: Like før julefreden senket seg i statsministerboligen, fikk familien Finnes/Solberg den dystre bekreftelsen: «Du har kreft». Vis mer

- Blir frisk

Foruten sistnevnte behandlingsform, skal Romøren gjennom stråling. Han slipper imidlertid operasjon. I februar, om alt går som planlagt, vil behandlingen avsluttes.

- Jeg har fått en kreftdiagnose jeg kommer til å bli frisk av, det tar bare så lang tid. (...) Under min aktive karriere ble det sagt at jeg er best i motgang, det er bare synd det er så mye av den nå, sier han, sier Bjørn Einar Romøren til Dagbladet.

Tross gode prognoser, er det ikke til å legge skjul på at 38-åringen står i en særdeles krevende situasjon. Overfor Se og Hør tegnet han et bilde av egen sykdomstilværelse i sommer.

- Jeg har hatt to behandlinger, og da er jeg vært helt i kjelleren etterpå. Null krefter og et fullstendig fraværende immunforsvar. Jeg må sjekke temperaturen med jevne mellomrom, for hvis jeg har over 38 i feber i mer enn en time bærer det rett på sykehus, uttalte han til Se og Hør.

KREFTSAKEN: - Ingenting av det jeg har gjort, kan sammenlignes med situasjonen til Linnea. Her er bakomfilmen til Barnekreftforeningens reklamefilm. VIDEO: Barnekreftforeningen Vis mer

Romøren fortalte videre at han oppi det hele er svært takknemlig for å være omgitt av trygge og gode mennesker.

- Jeg er velsignet med en sterk familie og mange gode venner både i hoppmiljøet og ellers. En spesiell takk går selvsagt til fastlegen min for at han kom hjem til meg og sørget for at kreftsvulsten ble oppdaget, la han til.

Historisk

Romøren var en stor profil i hoppbakken gjennom flere år på 2000-tallet, og ble historisk da han satte verdensrekord med hele 239 meter i 2005 - en rekord som sto i seks år.

Gjennom karrieren sikret han også sju VM- og OL-medaljer, før han la opp i 2014. Året etterpå gikk han for øvrig helt til topps i kjendisversjonen av «71 grader nord».

Etter hoppkarrieren har Romøren blant annet jobbet som markedssjef og dels medieansvarlig for hopperne.

Vis mer

LES OGSÅ: - En påminnelse om at vi må passe på hverandre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer