Jan Gunnar Solli:

Ble rørt til tårer av brorens hyllest

Kveldens «Skal vi danse» sending ble helt spesiell for Jan Gunnar Solli og søsteren Tove Solli.

HYLLEST: Jan Gunnar Solli danset for sin avdøde søster i kveld. Det satte storesøster Tove Solli stor pris på. Reporter: Julie Solberg Video: Vilde Holta Røssland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kveldens direktesending av «Skal vi danse» ble en følsom affære, spesielt for den tidligere fotballspilleren og DJ-en Jan Gunnar Solli (37).

Han hyllet nemlig storesøsteren Mette, som gikk bort for snart ni år siden.

Jan Gunnar og dansepartneren Rikke Lund (23) danset til «Time of my life», sangen fra filmen «Dirty Dancing», som Jan Gunnars søster var svært glad i.

SØSTERENS FAVORITT: Jan Gunnar og Rikke danset sangen fra avdøde Mettes favorittfilm, «Dirty Dancing». Foto: NTB Scanpix
SØSTERENS FAVORITT: Jan Gunnar og Rikke danset sangen fra avdøde Mettes favorittfilm, «Dirty Dancing». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Med på parketten var også en ekstra danser med, som symboliserte Jan Gunnars to søstre, Mette og Tove.

SØSKENFLOKKEN: Jan Gunnar og Rikke fikk med seg en ekstra danser i store deler av koreografien, som symboliserte Jan Gunnars søskenflokk. Foto: NTB Scanpix
SØSKENFLOKKEN: Jan Gunnar og Rikke fikk med seg en ekstra danser i store deler av koreografien, som symboliserte Jan Gunnars søskenflokk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Koreografien rørte mange, og den emosjonelle opptredenen fikk totalt 27 poeng fra dommerne.

37-åringens storesøster Tove (42) var til stede i salen, og var tydelig stolt av broren.

- Det var overraskende at det var så magisk fint å se på, sier hun til Se og Hør før hun fortsetter:

- Det var jo kjempeflott. Jeg har jo aldri fått en dans dedisert til meg, og det har heller ikke Mette, så det var jo helt spesielt. Vi var jo veldig fan av «Dirty Dancing», samt veldig mange andre dansefilmer, så at han valgte denne var jo veldig flott.

Stor stas

Det var imidlertid ikke bare Tove Solli som synes danseøyeblikket var stort. For lillebror Jan Gunnar var det også stor stas å få framføre en slik dans.

- Jeg tror jeg er den lillebroren som har sett flest dansefilmer opp gjennom årene. Jeg ligger i hvert fall høyt opp på lista, men jeg synes det var virkelig stas å kunne være med mine to søstre. Så dette øyeblikket er noe jeg er veldig stolt av, sier han.

At det ble en tårevåt opplevelse legger ikke søsknene skjul på.

Saken fortsetter under.

DANSET FOR EKTEMANNEN: Morten Hegseth dediserte kveldens dans til ektemannen Anders Riiber. Reporter: Julie Solberg Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

- Ja, helt klart men det var jeg jo ganske mentalt forberedt på at det kom til å bli. Han hadde jo forberedt meg på det hele uken, sier Tove.

- Jeg synes måten hun tok dette på er fantastisk. Poenget er at vår historie er ikke unik, det er mange som har mistet noen der ute. Det handler om å ta vare på øyeblikkene og skape gode minner. Og vi har klart å ta vare på det, sier Jan Gunnar.

Selv om søsteren deres ikke var fysisk til stede i salen i kveld, var hun likevel med i tankene og følelsene til Jan Gunnar Solli gjennom hele kvelden.

SØSKENFLOKKEN: Jan Gunnar Solli (t.h.) sammen med storesøstrene Tove og Mette Solli (t.v.). Foto: Privat
SØSKENFLOKKEN: Jan Gunnar Solli (t.h.) sammen med storesøstrene Tove og Mette Solli (t.v.). Foto: Privat Vis mer

- Det er som jeg sa i begravelsen: Jeg tror hun har VIP-plass, og det vil hun for evig ha. Hun var kanskje en av mine største fans når det kom til å følge med på fotballbanen og følge meg generelt. Jeg er sikker på at hun hadde VIP-plass i dag, sier han.

Tre kreftdiagnoser

Det var i 2005 at Jan Gunnar og familien for første gang fikk beskjeden om at Mette hadde fått kreft. Den gang var det leukemi.

Etter opptrening og rehabilitering på Sunnaas ble Mette bedre, og kom seg omsider tilbake til hverdagen igjen - før det igjen gikk galt.

Jan Gunnars storesøster fikk tilbakefall, denne gangen med beinmargskreft.

Ingen av familiemedlemmene matchet som donor - noe som var helt nødvendig for at Mette i det hele tatt skulle ha en sjanse til å overleve. Så kom gladnyheten om at det fantes en optimal match fra USA.

Mette får behandlingen hun trenger, hun starter å produsere nye, friske celler og immunforsvaret bygger seg opp. Etter to år var Mette nok en gang på beina igjen, og tilbake hjemme i Treungen.

Etter en rutinekontroll oppdaget legene at kreften var tilbake. Denne gang i en uhelbredelig form. Kreften hadde spredt seg til hjernen, og nok en gang blir Mette lagt inn på Rikshospitalet.

Familien Solli får deretter beskjed om at det dessverre ikke er så mye legene kan gjøre. Behandlingen deretter dreier seg om å holde sykdommen i sjakk. En slik beskjed er naturligvis ikke lett å motta.

- Mette mistet både hukommelsen og gløden hun hadde. Personligheten hennes ble visket sakte, men sikkert bort. Humoren, og smilet hun alltid hadde på lur, det som mer eller mindre definerte henne, ble borte, fortalte den tidligere fotballspilleren nylig til Se og Hør.

SØSKENFLOKKEN: Jan Gunnar Solli (t.h.) sammen med storesøstrene Tove og Mette Solli (t.v.). Foto: Privat
SØSKENFLOKKEN: Jan Gunnar Solli (t.h.) sammen med storesøstrene Tove og Mette Solli (t.v.). Foto: Privat Vis mer

Vendepunktet

I 2009 døde Mette, 39 år gammel.

Det å leve i nuet, ta vare på øyeblikkene, og skape gode minner var tre holdninger til livet som Jan Gunnar Solli delte med sine søstre. Dette ble desto viktigere for ham da søsteren gikk bort.

- Det er en helt tydelig sammenheng. Man vet aldri når det kan være over. Såkalte floskler, inntil du får kjenne det på kroppen, slik jeg gjorde det. Ikke det at min historie er unik, for det tror jeg ikke i det hele tatt, men jeg tror jeg har funnet en måte som funker veldig bra for meg å leve med, sa han til Se og Hør.

At Jan Gunnar nå er med i «Skal vi danse», er noe søsteren hadde likt godt.

- Det var et program hun verdsatte høyt. Før i tiden så vi mye på det sammen med resten av familien. Knyttet til god mat og hygge. Fredag og lørdag var TV-kvelder hjemme hos oss, sa Jan Gunnar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer