- Ble redd en galning ville forsøke å ta dem

Skuespiller Geir Kvarme fryktet for døtrene sine etter at han bestemte seg for å fronte surrogatisaken.

TØFF TID: Etter at skuespiller Geir Kvarme og ektemannen frontet surrogatisaken i 2011, opplevde de å få støtteerkæringer - med også skremmende trusler. Her er Kvarme på scenen i «Spin Doctor» på Oslo Nye Teater i 2010. Foto: Samfoto
TØFF TID: Etter at skuespiller Geir Kvarme og ektemannen frontet surrogatisaken i 2011, opplevde de å få støtteerkæringer - med også skremmende trusler. Her er Kvarme på scenen i «Spin Doctor» på Oslo Nye Teater i 2010. Foto: Samfoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: For noen år siden stormet det rundt skuespiller Geir Kvarme (51) og ektemannen Sebastian Kvarme (40).

Ekteparet, som fikk døtrene Anna og Nola (8) via en surrogatmor og en eggdonor i California, fryktet at de stod i fare for å miste foreldreretten til tvillingdøtrene.

Kvarme, som for tiden er aktuell i skrekkmusikalen «Sweeney Todd», valgte å fronte surrogatisaken ved å stå frem i VG i 2011. Og våren for to år siden kom det en midlertidig lovparagraf som gav ham og ektemannen foreldreretten tilbake, skriver Dagbladet Magasinet.

Imidlertid opplevde tobarnsfaren å motta flere anonyme trusler etter avisoppslagene.

- Det mest ubehagelige var en som skrev at jeg ikke burde føle meg trygg, og at han eller hun skulle sørge for at barna mine ble gjenforent med sine rettmessige foreldre, sier skuespilleren og Høyre-mannen til Dagbladet Magasinet i dag.

Saken fortsetter under bildet.

KJEMPET FOR DØTRENE: Ekteparet Sebastian og Geir Kvarme står fortsatt på barrikadene for tvillingdøtrene sine, og for surrogatisaken mer generelt. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
KJEMPET FOR DØTRENE: Ekteparet Sebastian og Geir Kvarme står fortsatt på barrikadene for tvillingdøtrene sine, og for surrogatisaken mer generelt. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

Fryktet for barna

Kvarme, som stod frem som homofil overfor foreldrene sine som 30-åring, legger ikke skjul på at han ble skremt av den anonyme trusselen.

- Jeg ble jo redd for at en galning ville forsøke å ta dem. De var fire-fem år, og gikk i barnehagen som andre barn. Jeg kunne ikke ha full kontroll på dem til enhver tid, utdyper han i magasinintervjuet.

Den omstridte filosofen og forfatteren Nina Karin Monsen (71), var blant Geir Kvarme og ektemannens sterkeste kritikere i 2011.

- Jeg synes det er galt å frata barna menneskerettighetene, barna har rett til å vokse opp hos sine biologiske foreldre. Her mener jeg at de har hevet seg over menneskerettighetene, og det synes jeg ikke at man skal gjøre - uansett hvem man er, sa Monsen til Seoghør.no dengang.

Geir Kvarme tok seg ikke nær av Monsens kritikk, i motsetning til de anonyme truslene familien hans mottok på omtrent samme tid.

- Det er fint at folk målbærer sine meninger, jeg er glad for at vi bor i et land der man får mene hva man vil. Men hennes meninger går ikke inn på meg, uttalte Kvarme til Seoghør.no i 2011.

KRITISK: Filosof og forfatter Nina Karin Monsen var svært uenig i Geir Kvarme og ektemannens standpunkt i 2011.  Foto: Samfoto
KRITISK: Filosof og forfatter Nina Karin Monsen var svært uenig i Geir Kvarme og ektemannens standpunkt i 2011. Foto: Samfoto Vis mer

LES OGSÅ: - Cecilie er en fantastisk mor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer