Steinar Sagen:

Ble ranet i Sør-Afrika

- Jeg ga ham selvfølgelig alle pengene og mobilen.

RANET: Ekteparet Catrin og Steinar Sagen ble ranet i Cape Town, røper sistnevnte i et nytt intervju. Her er de med Catrins datter Ella i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
RANET: Ekteparet Catrin og Steinar Sagen ble ranet i Cape Town, røper sistnevnte i et nytt intervju. Her er de med Catrins datter Ella i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Komiker Steinar Sagen (45) har med årene blitt en svært populær kar. Han har hatt stor suksess med radioprogrammet «Radioresepsjonen» sammen med broren Tore Sagen (40) og Bjarte Tjøstheim (53), og har dessuten hatt en sentral rolle i NRK-serien «Side om side».

I disse dager er han aktuell i den nye serien «Maxitaxi Driver» på samme kanal, som har premiere neste helg. Dramaserien handler om den ensomme drosjesjåføren Jan Egil, som prøver å navigere seg gjennom ensomhet, pornoavhengighet og forelskelse.

I et intervju med Dagbladet sier Sagen at han tror mange vil kjenne seg igjen i rollekarakteren. Han har også brukt egne erfaringer i serien, som han har skrevet sammen med forfatter Erlend Loe.

- Det å stå opp for seg selv er vanskelig. De få gangene jeg har vært i farlige situasjoner, blir jeg bare spak og rar. Jeg ble ranet en gang i Cape Town og fikk et utrolig sinne etterpå. Kjenner du til den følelsen, sier Sagen til Dagbladet, og fortsetter:

- Kona var på en reklamefilminnspilling i Sør-Afrika og jeg var med. Vi skulle ut å spise. Mellom hotellet og veien var det et lite område med noen trær og benker som vi anså som trygt å krysse, men der satt det to karer, gitt.

OVERRASKET: Live Nelvik og Tore Sagen ble overrasket da Dagbladets reporter minte dem på at de hadde bryllupsdag. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Emilie Rydning Vis mer

- Streng far

De to mennene kom mot dem og ba om penger - noe Sagen ikke var villig til å gi dem. Så fikk han øye på en kniv.

- Den var bitte liten. En slags kvesset fruktkniv. Latterlig, men alle bildene av hva han kan bruke den til raser gjennom hodet mitt. Jeg gir ham selvfølgelig alle pengene og mobilen. Etterpå blir jeg skjelven og veldig sint. Jeg burde ha gjort noe, liksom, forteller 45-åringen i intervjuet.

Denne utilstrekkeligheten og mangelen på heltemot blir tema i NRK-serien som har premiere torsdag 4. februar. Rollekarakteren Jan Egil skiller seg likevel fra Steinar Sagen på de fleste områder.

45-åringen har sammen med kona Catrin Sagen sønnen Peter, i tillegg til at han har datteren Elida fra et tidligere forhold. Kona har også to barn til fra før.

Sagen har tidligere beskrevet seg selv som en steng far overfor Se og Hør.

- Jeg får høre at jeg virker strengere enn det jeg tror jeg er, og at jeg har et strengere fjes, sa komikeren i 2018.

GODT GIFT: Steinar og Catrin Sagen giftet seg i 2014. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
GODT GIFT: Steinar og Catrin Sagen giftet seg i 2014. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Elsker skogsturer

Den populære «Side om side»-skuespilleren avslørte også hva han elsker mest med farsrollen.

- Å føre genene videre, og se at de blir ordentlige mennesker, som de er på god vei til å bli, sa han stolt.

Når han har en ekte pappadag, foretrekker han å ta med barna ut i naturen.

- Å gå i skogen er det aller beste. Det største offeret jeg gjør, er å dra på Leos Lekeland. Det er ekte kjærlighet fra foreldre til barn, fortalte han.

Mens Steinar jobber som komiker og skuespiller, og er kjent fra «Radioresepsjonen», er kona psykolog og samlivsterapeut, kjent fra den omdiskuterte TVNorge-serien «Gift ved første blikk».

Steinar og Catrin Sagen bekreftet at de var blitt kjærester i 2013, og allerede året etter giftet de seg, etter at komikeren fridde til sin store kjærlighet på ferie i Cape Town. Bryllupet sto på herskapelige Nordre Skøyen Hovedgård i Oslo.

LES OGSÅ: - Hun er klippen hans

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer