«Luksusfellen»:

Ble provosert: - NM i ansvarsfraskrivelse

«Luksusfellen»-ekspert Hallgeir Kvadsheim var nære på å forlate tv-opptaket under onsdagens episode av «Luksusfellen».

IRRITERT: «Luksusfellen»-ekspert Hallgeir Kvadsheim var nære på å forlate tv-opptaket under onsdagens episode. Video: TV3 Vis mer
Publisert

I onsdagens ferske episode av tv-programmet «Luksusfellen» møter vi bobilmekanikeren Kjell Roar Øverlier (44) fra Sarpsborg. Han beskriver seg selv som en klovn og en gledesspreder som liker å få opp stemningen. I tillegg er han ikke fremmed for å ta seg en fest.

Sarpsborg-mannen har imidlertid en stor drøm om å bli gjeldfri innen han er 45 år og ønsker å kjøpe seg en leilighet eller et hus. Men drømmen er imidlertid utenfor rekkevidde da pengene har gått til fest og moro framfor å betale regninger.

Totalt har Øverlier opparbeidet seg åtte betalingsanmerkninger og to lønnstrekk. Blant de ubetalte regningene er det imidlertid én som setter «Luksusfellen»-ekspert Hallgeir Kvadsheim (50) helt ut av spill.

TÅREVÅTT: «Luksusfellen»-ekspertene å hjelpe Geir ut av en økonomisk krise. Video: TV3 Vis mer

24 år gammel regning

Telefonregningen er nemlig fra hele 24 år tilbake i tid, nærmere bestemt fra 1996 da Kjell Roar var 20 år gammel. I episoden legger ikke Kvadsheim skjul på at han har sett mye rart, men påpeker at han aldri har sett en telefonregning som er så mange år gammel.

Overfor Se og Hør forteller Kvadsheim at han var sjokkert på to plan.

- Både for at noen kan la en regning ligge så lenge uten å betale den og uten å gjøre noe med den. Men jeg var også sjokkert over at en kreditor var så sta. At de som har dette kravet er så sta, det tror jeg ikke jeg har opplevd, forklarer han.

I løpet av disse åra har telefonregningen steget fra 4139 kr til 24 000 kroner. I programmet prøver Øverlier iherdig å bortforklare alle de ubetalte regningene sine, noe som ikke faller i god jord hos Hallgeir.

- Jeg blir så gæren av bortforklaringene hans. Litt her og litt der, også ler han, også ler han. Det er som om alt bare er en lek for han, men jeg er ikke her for å leke, sier han tydelig ifra om i episoden.

POSITIVT OVERRASKET: Da Kjell Roar fikk vite at gjelda hans var på over 300 000, ble han svært positiv overrasket. Foto: TV3
POSITIVT OVERRASKET: Da Kjell Roar fikk vite at gjelda hans var på over 300 000, ble han svært positiv overrasket. Foto: TV3 Vis mer

Øverlier får vite at gjelda hans opprinnelig ville vært på 154 000 før renter og gebyrer, men da han ikke har betalt dem i tide har gjelda vokst med 132 prosent og endt på totalt 357 438 kroner.

Reaksjonen til bobilmekanikeren over gjeldssummen er imidlertid overraskende.

- Jeg ble jo positivt overrasket da jeg trodde at den var på 600 000 eller 700 000 kroner. Jeg tenkte bare: «Hæ, var den ikke mer? Er dette alt?» forteller Øverlier til Se og Hør.

DRØYT: Programleder for «Luksusfellen», Lene Drange, får sjokk når hun åpner kjøleskapet til gourmetkokk Kenneth Jahnsen Collins. Vis mer

Ble provosert

I programmet ser Hallgeir rødt av reaksjonen til Øverlier og påpeker at han virkelig måtte ta seg sammen for å ikke bare reise seg opp og gå fra stedet. Kvadsheim beskriver også 44-åringens bortforklaringer som «NM i ansvarsfraskrivelse» i tv-programmet.

Overfor Se og Hør utdyper Kvadsheim hvorfor han ble provosert.

- Det er jo en naturlig reaksjon at mange av oss prøver å forklare og gi grunner til at vi gjorde det alle andre mente var feil på den tida, sånn som Kjell Roar sier. Men når alt blir bortforklaringer og han ikke i starten viste et slags syn på at dette i hovedsak var hans problem, så ble jeg ganske provosert, forteller han, og legger til:

- Jeg følte at han dyttet problemet vekk fra seg selv og på omstendighetene og uhell. Han fant alltid en unnskyldning for alt han hadde gjort med sin økonomi og det er et veldig dårlig utgangspunkt når man skal prøve å rette opp i egen økonomi. Du kan ikke drive å fraskrive deg ansvaret hele tida.

NATURLIG REAKSJON: Kjell Roar Øverlier forklarer overfor Se og Hør at han begynner å le når han er nervøs. Foto: TV3
NATURLIG REAKSJON: Kjell Roar Øverlier forklarer overfor Se og Hør at han begynner å le når han er nervøs. Foto: TV3 Vis mer

På spørsmål om Øverlier skjønte hvorfor Kvadsheim ble provosert over bortforklaringene og reaksjonene hans, svarer han overfor Se og Hør:

- Min mekanisme når jeg blir nervøs er å le. Så hvis jeg føler meg dum, så begynner jeg bare å le.

I episoden kommer det også fram at Sarpsborg-mannen har et gammelt selskap som han har hatt sammen med en annen. Dette blir han bedt om å fjerne, men påpeker at det er vanskelig da han og vedkommende ikke har snakket sammen på flere år.

Han påpeker imidlertid at han skal prøve å få det gjort, noe som igjen får Hallgeir til å rase i programmet.

- Altså prøve? Det vekker ikke mye tillit, uttaler han.

Bakgrunnen for at Øverlier bør slette selskapet er for å slippe framtidige skattemomskrav som ikke er berettiget, men som lager kluss i systemet.

LUKSUSFELLEN: Christoffer Myrdal har tatt penger fra sin samboer uten å spørre, og klarer ikke være ærlig selv om han blir konfrontert av bestefar. Video: TV3 / Luksusfellen Vis mer

Streng beskjed

Til slutt så imidlertid de økonomiske problemene ut til å gå innpå Øverlier - til Kvadsheims store glede. De setter deretter i gang en plan hvor Sarpsborg-mannen må skaffe 30 000 kroner slik at Hallgeir kan prøve å bli kvitt sju av de åtte betalingsanmerkningene hans.

I tillegg får han streng beskjed om å få avviklet det gamle selskapet sitt, og til tross for at han ikke fikk kontakt med den andre involverte i selskapet, klarte han å melde seg ut av selskapet. I tillegg til at han fikk samlet inn de 30 000 han fikk beskjed om.

GIKK BRA TIL SLUTT: Mot slutten av tv-programmet så det ut til at de økonomiske problemene gikk innpå Kjell Roar Øverlier. Foto: TV3
GIKK BRA TIL SLUTT: Mot slutten av tv-programmet så det ut til at de økonomiske problemene gikk innpå Kjell Roar Øverlier. Foto: TV3 Vis mer

En streng nedbetalingsplan blir lagt fram, og to måneder senere får han beskjed om at «Luksusfellen»-ekspertene har klart å få til en nedbetalingsavtale som han sparer 123 000 kroner på.

Dette vil si at Kjell Roar Øverlier er gjeldfri om tre år - hvis han følger budsettet til punkt og prikke.

SJOKKERT: «Luksusfellen»-paret fra Halden kan fint betjene sitt normale bolig- og billån, men sjokkfaktoren er stor når de får vite hvor mye forbrukslån de faktisk har. Ekspert Lene Drange er ikke imponert. Video: Viaplay Vis mer

Gjeldfri om ett år

Et og et halvt år etter at episoden ble innspilt, innrømmer Øverlier til Se og Hør at summen på gjelda var tung å ta innover seg, og påpeker at det ikke var så lurt å droppe å betale regningene sine.

- Hvorfor lot du det gå så langt?

- Jeg har ikke hatt nerver til å åpne posten. Jeg har vært drittlei, og jeg har åpnet posten og sett på regningene for deretter å bare kaste dem unna, svarer han.

I dag er han imidlertid takknemlig for hjelpen han fikk gjennom «Luksusfellen», og kan meddele at han har igjen 120 000 kroner av gjelda si.

- Jeg har ett år igjen før jeg er gjeldfri. Det blir bra med tanke på at jeg vil kjøpe en leilighet til meg og sønnen min.

SNART GJELDSFRI: Overfor Se og Hør kan Kjell Roar Øverlier fortelle at han om bare ett år er gjeldsfri. Foto: TV3
SNART GJELDSFRI: Overfor Se og Hør kan Kjell Roar Øverlier fortelle at han om bare ett år er gjeldsfri. Foto: TV3 Vis mer

- Hva var det som var vanskeligst å kutte ned på?

- Det var vel egentlig alt, men jeg innså jo at jeg må spare og nå har jeg 10 000 kroner på sparekonto, svarer han.

Festingen har han også trappet betraktelig ned på, og forteller at han tar seg en fest bare én gang i måneden.

LES OGSÅ: Popstjernen (27) venter med sex

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer