Tshawe Baqwa:

Ble «plutselig» pappa: - DNA-testen var ikke nødvendig

Madcon-stjernen forteller om sjokktelefonen på «Skavlan».

SJOKKTELEFON: Tshawe Baqwa var pappa i to år uten å vite det. I en episode av «Skavlan» forteller han om beskjeden. Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer
Publisert

(Dagbladet): Tshawe Baqwa (38) har gjort stor suksess som den ene halvdelen av popgruppa Madcon, som kan skryte på seg flere betydelige hits.

Selv om artisten har opplevd litt av hvert gjennom karrieren, glemmer han aldri telefonen han fikk av en advokat for et par år siden: Det gjaldt en DNA-test.

Plutselig hadde Baqwa vært pappa i to år uten å vite om det. I kveldens utgave av «Skavlan» forteller artisten om da han fikk «en litt sen telefon».

SHOW: Tshawe Baqwa skaper stemning med søstrene i First Aid Kit. Her omfavner Madcon-stjernen den svenske kunstneren Lars Lerin. Foto: NRK / Monkberry
SHOW: Tshawe Baqwa skaper stemning med søstrene i First Aid Kit. Her omfavner Madcon-stjernen den svenske kunstneren Lars Lerin. Foto: NRK / Monkberry Vis mer

- Det var klart at det var et sjokk, men det er mye rart som skjer i mitt liv, så jeg har blitt litt vant til at ting skjer på en litt uortodoks måte. Jeg tenkte «Okay. Da tar vi den DNA-testen.», sier han til Skavlan.

- Begynte å bli redd

Datteren heter Malina, og hun er i dag fire år gammel. Selv om han beskriver den uventede telefonen som et «sjokk», er han nå takknemlig for at han får oppleve det å være far.

- Jeg har alltid sagt for meg selv, helt alene, «Gud, ikke la meg erfare et helt liv uten å erfare farskap». Jeg begynte å bli litt redd, nå som de grå håra begynner å vokse ut, tøyser han i programmet.

Skavlan spør om barnemor og barnefar hadde vært kjærester tidligere, eller om det dreide seg om en «kortere historie». Baqwa svarer siste alternativ.

PLUTSELIG PAPPA: Tshawe Baqwa visste ikke om sin «vakre, lille Malina» før hun var to år gammel. Foto: NRK / Monkberry
PLUTSELIG PAPPA: Tshawe Baqwa visste ikke om sin «vakre, lille Malina» før hun var to år gammel. Foto: NRK / Monkberry Vis mer

Madcon-profilen forklarer at barnemor seinere kom på besøk, og at hun satte seg ned og forklarte hvorfor han først fikk beskjeden etter to år.

- ... og så møter jeg Malina, og så ser jeg at det absolutt ikke var noen vits å ta den DNA-testen. Det var veldig fascinerende, egentlig, å se et annet menneske som er så lik deg selv, sier han.

- Nyheten kom som et sjokk

Tshawe Baqwa åpnet seg første om den plutselig papparollen i 2016, samme året som han mottok nyheten. I et intervju med TV 2-programmet «God kveld Norge», forklarte han at barnenyheten var oppsummerende for livet hans.

- Det er så typisk at alt i mitt liv skjer på en uortodoks måte. Ingenting kan skje meg på en normal måte, sa han i programmet.

ENGASJERT: Det var veldig fascinerende, egentlig, å se et annet menneske som er så lik deg selv, sier Tshawe Baqwa til Skavlan. Foto: NRK / Monkberry
ENGASJERT: Det var veldig fascinerende, egentlig, å se et annet menneske som er så lik deg selv, sier Tshawe Baqwa til Skavlan. Foto: NRK / Monkberry Vis mer

Han innrømmet samtidig at det både var plusser og minuser ved å vite om barnet såpass seint:

- Det er døvt at jeg ikke fikk være der under fødselen, men bleieskift har jeg alltid hatt litt noia for.

Suksess i utlandet

Madcon-partneren Yosef Wolde-Mariam (39) ble på sin side trebarnsfar i august. Det bekreftet han til Dagbladet under TV 2s høstlansering.

- Fødselen gikk fantastisk. Jeg har fått et nytt barn, og det er veldig koselig, sa han.

39-åringen har sønnene Noah (7) og Leon (4) fra før, sammen med samboeren Ammina Badjie (31). Paret forlovet seg i 2008.

Wolde-Miriam var også en av mentorene under siste sesong av talentprogrammet «The Voice», sammen med Morten Harket, Lene Marlin og Martin Danielle Bjercke.

Artisten innrømmet til Dagbladet at samboeren ikke alltid er like tilfreds med at han er mye på reisefot.

- Jeg får alltid mye pes fordi jeg er mye borte. Hadde jeg ikke fått det, hadde jeg gjort noe galt.

Wolde-Mariam har tidligere sagt til Se og Hør at hans anstrengte forhold til sin egen far, som døde i 2006, har hjulpet ham til å bli en bedre far.

FAMILIELIV: Yosef Wolde-Mariam og forloveden Ammina Badjie ble i august foreldre til sitt tredje barn. Foto Andreas Fadum
FAMILIELIV: Yosef Wolde-Mariam og forloveden Ammina Badjie ble i august foreldre til sitt tredje barn. Foto Andreas Fadum Vis mer

Vil ikke gjøre samme feil

- Jeg har brukt veldig mye av min tid, også før jeg fikk barn, på å forsikre meg om at jeg ikke skal gjøre mange av de feilene jeg følte at han har gjort mot meg. Samtidig er jeg også mer lik ham på flere måter enn jeg ante.

Foreldre skilte lag da han var seks måneder gammel, og i barndomsåra flyttet han og mora mye rundt.

– Pappa var en sånn type far som ikke var til stede for meg. Han lovet mye, men skuffet ofte. Han ga ofte inntrykk av at ting skulle være annerledes, bedre, mer. Slik ble det ikke, forklarte han til Se og Hør.

LES OGSÅ: Mira Craig sjekker inn på «Farmen Kjendis»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer