Amber Heard og Johnny Depp:

- Ble penetrert med ei flaske

Kommer med sterke anklager i retten.

I RETTEN: Amber Heard og Johnny Depp møtes nok en gang foran en jury, og anklagene hagler. Foto: Suzanne Plunkett/Retuers / NTB
I RETTEN: Amber Heard og Johnny Depp møtes nok en gang foran en jury, og anklagene hagler. Foto: Suzanne Plunkett/Retuers / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag denne uken startet den nye rettssaken mellom det tidligere kjendisekteparet Johnny Depp (58) og Amber Heard (35) i Virginia i USA. Førstnevnte har saksøkt ekskona for ærekrenkelse, i forbindelse med en aviskronikk for Washington Post.

Tidligere har Depp tapt to rettssaker mot den britiske avisen The Sun, etter at filmstjerna mente seg feilaktig framstilt som konemishandler. Dette er dermed tredje gang eksparet møtes i retten.

Det har tidligere kommet fram rystende beskrivelser fra forholdet mellom de to skuespillerne, men under rettens andre dag kom det frem anklager de tidligere har holdt utenfor rettens lokaler.

Heards advokat fremmer påstander om at Depp har brukt en spritflaske til å utføre et seksuelt overgrep mot ekskona.

SKILSMISSE-SKANDALE: Det tidligere ekteparet er fremdeles ikke ferdig med oppvasken. Video: NTB Vis mer

Sterke beskyldninger

Skuespillerne var gift i ett år i 2015, etter at de møttes under innspillingen av filmen «The Rum Diary». Skilsmissen ble imidlertid ikke ferdigstilt før i 2017.

Advokat Elaine Bredehoft, som representerer Amber Heard i retten, hevder nå at Depp skal ha forgrepet seg på ekskona ved å penetrere henne med en spritflaske, skriver Independent.

FLASKE: Heard hevdet under rettens andre dag at hun hadde blitt penetrert med en flaske under en krangel med eksmannen. Foto: Evelyn Hockstein / AFP / NTB
FLASKE: Heard hevdet under rettens andre dag at hun hadde blitt penetrert med en flaske under en krangel med eksmannen. Foto: Evelyn Hockstein / AFP / NTB Vis mer

Det hele skal ha skjedd mens han skal ha holdt henne i «en gissellignende situasjon» under en tur til Australia.

- Han holdt henne opp mot baren. Han kastet flere flasker etter henne. Han slepte henne tvers over gulvet over de knuste flaskene. Han slo henne. Han sparket henne. Han sa at han ville «slå henne i hjel» og at han «for faen hatet henne», uttalte Bredehoft i retten.

Ifølge Independent skal Depp ha svart på anklagene ved å riste på hodet.

NEKTER: Depps forsvarer hevder på sin side at det hele bare er oppspinn. Foto: Evelyn Hockstein / Reuters / NTB
NEKTER: Depps forsvarer hevder på sin side at det hele bare er oppspinn. Foto: Evelyn Hockstein / Reuters / NTB Vis mer

Dette svarer han på anklagene

Depp har foreløpig ikke uttalt seg om anklagene - utover å riste på hodet - men en talsperson for skuespilleren sier følgende til Independent:

«Disse fiktive påstandene ble aldri nevnt ved begynnelsen av Ambers påstander i 2016, og dukket først passende nok opp år senere da hun ble saksøkt for ærekrenkelse etter å ha påstått at hun er et offer for seksuell vold. Ord er nøkkelen i en ærekrenkelsessak, og beleilig nok kom denne påstanden først etter det», sier talspersonen, og fortsetter:

SØKSMÅL: Johnny Depp gikk til sivilt søksmål mot den britiske avisa The Sun. Video / Foto: NTB. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

«Det følger et mønster av hennes forseggjorte, feilaktige påstander som har fortsatt å endre seg og utvikle seg over tid, med formålet å være Hollywood-sjokkverdi, som Amber har mestret og brukt til å utnytte en seriøs sosial bevegelse».

Skuespilleren hevder at ekskona ødela karrieren hans, mens hennes advokater hevder at karrieren allerede var på vei til å ødelegges - i stor grad grunnet alkohol- og rusmisbruk.

- Fikk panikk

«The Pirates of the Caribbean»-skuespillerens advokat, Camille Vasquez, håper ifølge den britiske avisa på å bevise at Heard er en «løgner og en trøblete person», som har forsøkt å bruke skuespilleren for å fremme sin egen Hollywood-karriere.

- Den eneste medisinske rapporten av en skade i løpet av forholdet var en skade på Depp, etter en krangel kort tid etter bryllupet mens paret var i Australia. Hun kastet en vodkaflaske på ham som traff hånda hans og eksploderte, som kuttet en del av fingeren hans, sier hun i retten.

BRØT KONTAKTEN: De tidligere bestevenninnene Kim Kardashian West og Larsa Pippen sluttet plutselig å følge hverandre på sosiale medier. Nå forteller Pippen hvorfor. Video: Hollywood Raw Vis mer

Vasquez mener også at anklagene om det seksuelle overgrepet skal være rent oppspinn fra Heard.

- Heard har aldri anklaget Depp for dette før - det ble aldri nevnt under rettssaken i 2016. Så hva forandret seg? Da hun skjønte alvoret i at hun var et offer for vold i hjemmet, fikk hun panikk og anklaget ham for seksuelt overgrep.

- I Depps 58 år lange liv, er det ingen kvinner som har anklaget ham for vold, og ingen i Hollywood eller verden som har noen grunn til å tro han er en overgriper - til Heard anklaget ham offentlig.

LES OGSÅ: Ble mamma i all hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer