Gaute Grøtta Grav:

Ble pappa igjen

Deler babynyheten i sosiale medier.

BLE FORELDRE: Gaute Grøtta Grav og Cahtrine Montero Moen har fått en liten gutt. Foto: Espen Solli
BLE FORELDRE: Gaute Grøtta Grav og Cahtrine Montero Moen har fått en liten gutt. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av mai kunne TV-profil Gaute Grøtta Grav (41) avsløre at han og Cathrine Montero Moen (30) ventet sitt første barn sammen. Og nå er ventetida over.

Det avslører førstnevnte på Instagram lørdag ettermiddag.

«Velkommen til verden, Aron Grøtta Grav», skriver den ferske faren til et bilde hvor man ser litt av den nyfødte.

Babyen, som kom til verden lørdag, er den tidligere «Farmen»-programlederens tredje barn, og hans første med forloveden.

«Du imponerer igjen, Cathrine Montero», skriver han videre.

Til Se og Hør forteller Grøtta Grav at alt er bra med mor og barn, og at fødselen utspilte seg som ut fra læreboka ifølge jordmor.

- Vi er spente på om Aron blir en gårdsgutt når han blir eldre, sier 41-åringen, og forklarer bakgrunnen for navnevalget:

- Navnet kan bety fra fjellet, og det passer veldig bra siden vi har så sterk tilknytning til Isfjorden og Romsdalen.

Grøtta Grav forteller videre at paret er veldig takknemlige og lykkelige over å ha fått et friskt barn.

FØDEKLAR: Kjendisstylist Cecilie Krogh viser deg fletten som tåler alt - også en fødsel. Vis mer

Ønsket seg gutt

Paret avslørte bare kort tid før lille Aron kom til verden, at det var en liten gutt de ventet, noe Montero Moen faktisk hadde ønsket seg.

- Innerst inne ønsket jeg meg en gutt. Både fordi Gaute har to jenter fra før, og fordi det er fint med «balanse» i hjemmet, også tror jeg at det kler meg å være guttemamma, skrev hun i en tekstmelding til Se og Hør, og fortsatte:

- Jeg leker heller med ninja turtles enn med dukker, sånn har jeg alltid vært.

Videre forklarte Montero Moen at graviditeten har gått som en lek, og at hun verken har hatt kvalme, sure oppstøt eller problemer med bekkenet.

- Jeg har bare vært litt trøtt. Det er først nå, tre uker før termin at føttene mine har hovnet opp. Men det mente jordmor bare var bra og sa: «Så fint, Cathrine, at du også får føle på det å være gravid». Så det var ikke noe sympati å hente der, noe som er fullt forståelig, fortsatte hun.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug deler klipp fra fødestua i den nyeste episoden av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

Frieri

Kort tid etter at paret avslørte at de skulle bli foreldre, ble det kjent at Grøtta Grav hadde gått ned på kne og fridd til Montero Moen. Anledningen var feiringen av Moens 30-årsdag i juni.

«Jeg er verdens heldigste dame! Svaret ble selvfølgelig JA fra både meg og nurket i magen. Jeg kunne ikke ha bedt om en bedre mann og far til mitt/vårt barn. Vi elsker deg», skrev hun på Facebook.

Til Se og Hør fortalte Moen at frieriet ble holdt hemmelig for alle, og at hun selv ble svært overrasket.

- Han skulle holde en tale, og det tenkte jeg var koselig med en bursdagstale. Også trodde jeg han skulle gi meg en tullegave. I stedet gikk han ned på kne, sa hun på telefon, og la til:

- Det er den beste gaven jeg kunne fått - med hele familien samlet.

Grøtta Grav skrev selv følgende om det store øyeblikket:

«Anledningen var for god til at jeg kunne la være; jeg satte meg på kne og fridde. Og Catherine sa ja! Veldig fint å gjøre det foran alle vi er så glad i. Så nå er det mange gode ting som skjer på samme tid».

FØDSEL: Realitydeltaker Synøve Rex lot filmkameraet bli med inn da hun skulle føde datteren sin. Video: Dplay/ Rød Løper Vis mer

Det var i slutten av 2018 at Grøtta Grav omsider kunne bekrefte ryktene om at han hadde funnet kjærligheten på ny. Det gjorde han i en episode av «Lørdagsrådet» der han var blant rådgiverne i panelet.

Han holdt derimot kortene tett til brystet hva gjaldt å bekrefte hvem hans utkårede var. Det var først et år senere at 40-åringen røpet at det var den tidligere «Robinson»-deltakeren Cathrine Montero Moen.

LES OGSÅ: Takker for støtten etter tragedien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer