Christian Ottesen:

Ble pappa etter tragedien

Christian Ottesen mistet nylig moren, tidligere «Charterfeber»-profil Gro Ottesen. Nå har han blitt nybakt far til en sønn.

FORELDRE: Christian Ottestad og Cecilia Vik nyter livet som nybakte foreldre. Foto: Privat
FORELDRE: Christian Ottestad og Cecilia Vik nyter livet som nybakte foreldre. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I slutten av juli kom den triste nyheten om at Gro Ottesen, kjent fra TV3-programmet «Charterfeber», hadde gått bort. Hun sovnet inn i sitt eget hjem, 64 år gammel.

«Det er med dyp sorg at jeg må skrive at vår kjære og høyt elskede mamma gikk bort denne helgen. Hun vil alltid være med oss i våre hjerter og historiene hennes vil leve videre. Du vil bli dypt savnet. Himmelen har virkelig fått en ny engel», skrev sønnen Christian Ottesen (36) på Instagram.

Overfor Se og Hør fortalte Christian at moren var en fantastisk dame med en sterk stemme.

- Hun var midtpunktet uansett hvor hun befant seg, tok plass, og latteren satt løst hos henne og dem som var rundt henne, sa han, og fortalte at det er uvirkelig at moren er borte.

- Jeg føler at jeg fremdeles hører latteren og stemmen hennes. Det føles rart å ikke bare kunne dra og besøke henne, fortsatte han.

Christian fortalte at moren hadde kols og astma, og at hun for noen år siden fikk påvist multippel sklerose, også kjent som MS.

Ifølge Lommelegen er MS en sykdom som medfører ødeleggelse av isolasjonslaget rundt nervetråder i hjernen og ryggmargen. Sykdommen gjorde at Gro fikk mange medisiner som påvirket livskvaliteten hennes.

Babynyhet

Nå, et par måneder senere, deler Christian et lyspunkt midt oppi sorgen over moren.

På Instagram røper han nyheten om at han har fått sitt første barn sammen med forloveden Cecilia Vik (31).

PÅ TRILLETUR: Cecilia Vik (31) på tur ute med lille Henrik. Foto: Privat
PÅ TRILLETUR: Cecilia Vik (31) på tur ute med lille Henrik. Foto: Privat Vis mer

Overfor Se og Hør forklarer Christian at sønnen kom til verden lørdag 26. september. På spørsmål om hvordan fødselen gikk, innrømmer han at han ikke var forberedt på at det skulle være så tøft å stå på sidelinja, å se noen man elsker ha det så vondt.

ÆRLIGE BILDER: Tea Broholm, kjent fra «Paradise Hotel» er nybakt mor. Nå deler hun ærlige bilder av kroppen etter fødselen. Video: Instagram / Rød Løper Vis mer

- Det var sterkt. Man føler seg så maktesløs. Når det er sagt så må jeg bare si wow, så rått å se hva slags styrke og råskap hun viste gjennom svangerskapet og selve fødselen. Jeg er stolt av henne, forteller han.

Den nybakte faren benytter også anledningen til å lovprise legene, jordmødrene, barnepleierne og sykepleierne for innsatsen.

- Hvordan føles det å ha blitt pappa for første gang?

- Det føles surrealistisk det å gå to stykker inn på et sykehus for så å komme ut som tre noen dager etterpå. For ikke å glemme første dagen og natta man kommer hjem i egen leilighet, der vi har en nyfødt baby i hus. Men det føles helt fantastisk. Det er stort. Nå vil meningen med livet i stor grad være å sørge for at ungen vokser opp til å bli et selvstendig, empatisk og reflektert individ.

Han forteller at de siste dagene har bestått av ammetåke for både mor og far, men at sønnen sover mye på dagtid. Den lille holder imidlertid ballen i gang på nattetid.

Stort savn etter moren

Christian mener man aldri kan gi for mye omsorg og kjærlighet, noe han vil vise som far.

- Jeg kommer også til å være involvert så godt jeg kan i hans interesser og gjennom skolegangen. Jeg vil gjøre det jeg kan for at han, som tidligere nevnt, vokser opp til å bli et selvstendig og reflektert menneske. Det er viktig for meg at han forstår at verden ikke er svart-hvitt, men mer nyansert.

- Hvordan går det med deg etter tapet av moren din?

- Nå er det snart gått tre måneder siden min mamma døde brått fra oss. Det går ikke en dag der jeg ikke tenker på henne. Jeg savner henne utrolig mye, men det er samtidig godt å vite at hun nok har det bedre nå enn hun hadde det da hun var her med oss.

- Men jeg skulle gitt mye for bare én dag til med henne, der jeg kunne fortalt henne hvor mye jeg faktisk satt pris på henne i livet mitt, og hvor mye hun betydde for meg.

DØD: Gro Ottesen, kjent fra TV3-programmet «Charterfeber», gikk bort fredag 17. juli. Video: Viaplay Vis mer

- Fikk aldri møte hverandre

Christian forteller at det å bli far for første gang også var en følelsesladet opplevelse fordi han ikke kunne dele nyheten med moren.

- Det er utrolig sørgelig å tenke på at de aldri vil få møte hverandre. Jeg vil ha med Henrik på graven så ofte som mulig, og når Henrik blir eldre så vil jeg vise alle videoene jeg og min mor laget sammen, forteller han.

Han tror moren ville elsket å være bestemor, og at hun ville skjemt bort sønnen.

- Jeg er utrolig glad for at hun i det minste fikk med seg nyheten om at jeg skulle bli pappa. Det betyr mye for meg. Jeg hadde selvfølgelig gjerne sett at hun hadde fått møte Henrik, og at jeg kunne delt et så stort øyeblikk i livet mitt med henne. Jeg håper hun følger med fra der hun måtte være.

Den nybakte faren er imidlertid takknemlig for at sønnen får en fantastisk familie på forlovedens side, og legger til at hans søster har vært klar for å bli tante siden hun var ti år gammel.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug deler klipp fra fødestua i den nyeste episoden av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: YouTube-stjerne (17) døde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer