NXIVM:

- Ble pågrepet like før gruppesex med «slavene»

Nettet snører seg rundt den påståtte kultlederen Keith Raniere.

BRUTALE SKILDRINGER: Keith Raniere står tiltalt for blant annet sexhandel, pengeutpressing og besittelse av overgrepsmateriale mot barn. Under rettssaken denne uka tok den tidligere «slaven» Lauren Salzman (t.h.) plass i vitneboksen. «Smallville»-skuespilleren Allison Mack (t.v.) har tidligere tilstått i saken. Foto: NTB Scanpix
BRUTALE SKILDRINGER: Keith Raniere står tiltalt for blant annet sexhandel, pengeutpressing og besittelse av overgrepsmateriale mot barn. Under rettssaken denne uka tok den tidligere «slaven» Lauren Salzman (t.h.) plass i vitneboksen. «Smallville»-skuespilleren Allison Mack (t.v.) har tidligere tilstått i saken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tidligere denne måneden startet rettssaken mot NXIVM-grunnleggeren Keith Raniere (58), som står tiltalt for en rekke lovbrudd, deriblant sexhandel, pengeutpressing og besittelse av overgrepsmateriale mot barn.

58-åringen nekter straffskyld på alle punkter. De siste ukene har imidlertid en rekke sentrale personer inntatt vitneboksen i New York og hevdet at Raniere sto i førersetet for en hemmelig sex-kult - forkledd som en selvhjelpsgruppe.

De grufulle påstandene omhandler blant annet kvinnelige «slaver» som utførte perverse handlinger under tvang, brennmerking, og grove kriminelle aktiviteter. Det skal også ha blitt arrangert seremonier - der handlingene som fant sted ble beskrevet som noe fra «en skrekkfilm».

Nye detaljer

Det er fra tidligere kjent at hjemmet til den påståtte kultlederen ble raidet av FBI i mars i fjor, og ikke lenge etter ble 58-åringen arrestert av det føderale politiet i Mexico.

Nå har derimot nye detaljer rundt pågripelsen nådd overflaten, og sendt sjokkbølger gjennom USA. Under rettssaken denne uka avga et tidligere medlem av den påståtte sex-kulten, Lauren Salzman (42), sin vitneforklaring. Der kom det fram at Keith Raniere var i ferd med å ha gruppesex med seks av sine «slaver» bare noen få øyeblikk før han ble pågrepet.

Det skriver blant andre Huffington Post.

HAR TILSTÅTT: Lauren Salzman (42) hadde en stilling høyt oppe i organisasjonen. Foto: NTB Scanpix
HAR TILSTÅTT: Lauren Salzman (42) hadde en stilling høyt oppe i organisasjonen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Gruppe-blow job

Salzman, som er datteren til en av medgrunnleggerne av NXIVM, 65 år gamle Nancy Salzman, hadde en stilling høyt oppe i organisasjonen. Hun har tidligere tilstått å bedrive kultvirksomheten i NXIVM.

I vitneboksen forklarte 42-åringen at FBI raidet villaen idet hun selv var i ferd med å utføre en såkalt «troskapsseremoni» med fem andre kvinner. Dette for å vise lojalitet overfor Raniere.

Lauren Salzman minnes fortsatt hva hun tenkte like før seremonien skulle finne sted.

- «Det må finnes en måte jeg kan vokse på, som ikke avhenger av dette», tenkte jeg for meg selv. «Har jeg ingen andre muligheter enn å delta i en gruppe-blow job?».

- Slik vi ble lært

«Troskapsseremonien» ble derimot aldri gjennomført. Salzman forklarer at hun hadde barrikadert seg på hovedsoverommet i Ranieres hjem, mens sistnevnte hadde gjemt seg i et skap da FBI slo til.

- Min største bekymring var å beskytte Keith. Det skjedde nesten på automatikk. Jeg valgte kjærlighet over alt, slik vi ble lært av Keith, uttalte Lauren Salzman, ifølge The Daily Beast.

Saken fortsetter under:

MEDIEINTERESSE: Det er enorm interesse rundt den pågående rettssaken. Her snakker en av Keith Ranieres advokater, Marc Agnifilo, med pressen tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix
MEDIEINTERESSE: Det er enorm interesse rundt den pågående rettssaken. Her snakker en av Keith Ranieres advokater, Marc Agnifilo, med pressen tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rangstige

Lauren Salzman er ikke alene om å stå fram med sjokkerende historier. Tidligere har blant andre den kanadiske skuespilleren Sarah Edmondson (41) og en kvinne under navnet «Sylvie» fortalt sine versjoner fra innsiden av sex-kulten.

Ifølge den britiske avisen The Guardian er det forventet at flere av 58-åringens angivelige «slaver», samt medlemmer av hans innerste sirkel vil vitne i rettssaken mot ham, som kan vare i opptil seks uker.

NXIVM har fra utsiden blitt presentert som en selvhjelpsgruppe, men i senere tid har det derimot vist seg at sannheten skal være en helt annen. I undergruppa DOS, som ble laget spesielt for kvinnelige medlemmer, skal flere blant annet ha blitt brennmerket med Ranieres initialer, for så å bli tvunget til å ha samleie med ham.

Det skal ha vært et tydelig skille mellom medlemmer av ulike grader - hvor man enten hadde rolle som «slave» eller «master». For å klatre oppover måtte man selv rekruttere kvinner inn i gruppen.

TILSTÅTT: Skuespiller Allison Mack er blant medlemmene som har tilstått til medvirkning i sex-kulten. Foto: NTB Scanpix
TILSTÅTT: Skuespiller Allison Mack er blant medlemmene som har tilstått til medvirkning i sex-kulten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Utføre oralsex

Keith Raniere står også tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med en mindreårig kvinne kalt «Camilla». Hun ble ifølge avisen rekruttert fra Mexico som 15-åring, og skal ha vært Ranieres første sexslave.

Jobben hennes ble raskt å rekruttere andre slaver til å utføre seksuelle tjenester for kultlederen. Blant andre skal en 30 år gammel skuespiller ha blitt introdusert for Raniere mens hun hadde bind for øynene og var knytt fast i et bord.

- En tredje person kom inn i rommet og begynte å utføre oralsex på henne. Den tredje personen var 15 år gamle «Camilla», sa aktor under de innledende rundene av rettssaken.

Keith Raniere skal ifølge avisen ha vist lite følelser mens de grufulle detaljene kom til overflaten i retten.

Dersom 58-åringen blir dømt, risikerer han livstid i fengsel. Alle de andre som er tiltalt for kultvirksomheten i NXIVM, har tilstått.

Blant disse er den Lauren og Nancy Salzman, spritmilliardæren Clare Bronfman og den tidligere «Smallville»-skuespilleren Allison Mack (36).

LES OGSÅ: Innlagt på sykehuset igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer