«Mesternes mester»:

- Ble overrasket

Aksel Lund Svindal letter på sløret om «Mesternes mester»-jobben.

PROGRAMLEDER: Aksel Lund Svindal har straks ledet sin første sesong av «Mesternes mester». Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
PROGRAMLEDER: Aksel Lund Svindal har straks ledet sin første sesong av «Mesternes mester». Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND/OSLO (Se og Hør): Fredag kveld skal det avgjøres, og en ny «Mesternes mester» skal kåres.

Foreløpig står det mellom tidligere langrennsløper Øystein «Pølsa» Pettersen (39), skihopper Bjørn Einar Romøren (40) og roer Nils Jakob Hoff (37).

I fjor var det alpinstjernen Aksel Lund Svindal (39) som gikk helt til topps i konkurransen, bare kort tid før det ble kjent at han overtok rollen som programleder for NRK-suksessen.

Se og Hør møter Svindal i Kristiansand i forbindelse med innspillingen, hvor 39-åringen letter på sløret om sin nye jobb.

VANT: Aksel Lund Svindal vant «Mesternes Mester» i fjor, og vi snakket med han rett etter finalen. Vis mer

Ny utfordring

På spørsmål om hva han tenkte da han først ble spurt om å overta programlederjobben, legger han ikke skjul på at han måtte tenke seg om to ganger.

- Jeg ble overrasket, men da jeg fikk spørsmålet tenkte jeg at dette var en kul utfordring å ta. Jeg har ikke vært programleder før, og å gå rett inn i en så stor produksjon var en mulighet det var verdt å sjekke ut. Jeg var ganske spent da jeg takket ja, innrømmer han.

Først tenkte imidlertid alpinstjernen at det ikke helt var noe for ham.

PÅ LØPEREN: Amalie Iuel var stolt over kjæresten Aksel Lund Svindal på premierefesten til dokumentarfilmen hans. Vis mer

- Da hadde jeg akkurat vært med som deltaker og syntes det var helt fantastisk, men det gikk mer på det at jeg ikke hadde sett for meg denne type jobb. I hvert fall ikke underholdningsprogram på den måten. Da tenkte jeg mer direkterelatert til idrett, forklarer han.

Samtidig forteller 39-åringen at det har vært kult å hoppe ut i noe som ikke var forventet.

- Det er ofte da du lærer mye også - når du føler deg litt på tynn is eller prøver på noe du ikke har planlagt helt. Etter at jeg hadde tenkt meg om så tenkte jeg «hvorfor ikke?».

BLOD: Her går det galt for danseren Nadya Khamitskaya Andersen i «Mesternes Mester». Video: NRK/Steffen Pettersen Vis mer

- Skal bli perfekt

Svindal forklarer at innspillingen, og den nye jobben, har gått bra - og roser produksjonen bak programmet.

- Produksjonen er superproffe. Det er utrolig kule konkurranser, men det er klart det er en stor produksjon hvor mye som kan skje, sier han, og fortsetter:

- Lista ligger så høyt i forhold til kvalitet og det gjør at det blir en del lange dager. Man må vente eller gjøre ting på nytt. Vi kan ikke gi oss før vi har fått det helt perfekt.

Svindal forklarer at blant annet støy i bakgrunnen har gjort at de måtte stoppe opp eller ta noen tagninger på nytt.

Det ble et sterkt øyeblikk i «Mesternes Mester» da Bjørn Einar Romøren fortalte om kreften. Video: NRK Vis mer

- Der er vi beinharde, det skal være perfekt. Det gjør også at når jeg skal gjøre noe, da må jeg også gjøre det perfekt, forklarer han, og legger til at han har tatt til seg det som har blitt sagt underveis.

- Det har vært vanskelig noen ganger og andre ganger flyter det lett. Av og til er det mye tekst som skal huskes og da må jeg ha noen tagninger. Men jeg har skjønt at de er fornøyde og synes det blir bra og at det funker.

Tabber

39-åringen påpeker at han naturligvis er blitt mer drilla i rollen etter hvert som innspillingen har pågått.

- Første dagen var jeg spent da båten kom med alle deltakerne som hoppet i land. Da skal du forholde deg til så mange og de er jo ikke drilla ennå heller. Da måtte jeg håndtere det og huske tekst. Men det har vært fantastiske deltakere som har gjort at det har vært veldig god stemning. Først og fremst yter de rått i konkurransen, men kom mer i rytmen på produksjonen de også. Det gjør jobben min lettere.

VISER FREM: Bli med inn i det eksklusive «Mesternes mester»-huset. Video: Steffen Pettersen Vis mer

På spørsmål om han har stått overfor noen store tabber under innspilling, forklarer Svindal at det har vært ting som har vært veldig bra, og ting som ikke har blitt like bra.

- Stort sett har det gått fint, men det er sikkert dager jeg har levert bedre enn andre dager. Jeg tipper de som klipper ser hva som var veldig bra og kanskje det som ikke var like bra. Jeg ville vært overrasket hvis det ikke var sånn.

Som programleder forklarer han at det har vært sterkt å jobbe med deltakerne, spesielt under nattestene.

- Der er det alltid en del følelser. Det er trist for hver eneste som har måttet reise.

DØDSFALL: Aksel Lund Svindal snakker om morens dødsfall i «Helt Harald». Vis mer

Hvem som overtar «Mesternes mester»-tittelen etter Svindal, avgjøres fredag kveld.

LES OGSÅ: - Det var krise

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer