BAK KULISSENE: Tidligere fotballspiller Steffen Iversen og snowboardkjører Andreas Ygre Wiig tar publikum med på en rundtur i årets «Mesternes mester»-villa. Video: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Her bor deltakerne i «Mesternes mester»:

Ble overrasket over soverommet til de kvinnelige deltakerne

Steffen Iversen var ikke forberedt på hva som ventet ham da han viste fram «Mesternes»-huset.

PORTUGAL (Se og Hør): Tradisjonen tro innkvarteres «Mesternes mester»-deltakerne i en over gjennomsnittet luksuriøs feriebolig mens innspillingen pågår.

Denne gang falt valget på Faro i Portugal. En kort kjøretur øst for Faro by, ligger villaen brukt under innspillingen til årets sesong.

Huset, som ligger idyllisk til ved Algarvekysten, stiller blant annet med både utekjøkken, saltvannsbasseng, gjestehus, panoramautsikt og en stor hage hvor deltakerne kunne boltre seg med utendørsaktiviteter.

- Ser forskjellen

Da Se og Hør møtte deltakerne under innspillingen i fjor sommer, kunne tidligere fotballspiller Steffen Iversen (41) - som for øvrig trakk seg fra deltakelsen fredag - og snowboard-stjerna Andreas Ygre Wiig (36) vise fram noe av det huset har å by på.

Saken fortsetter nedenfor.

IDYLLISK: Under innspillingen av årets sesong bodde deltakerne i dette huset, som er lokalisert cirka 20 minutters kjøretur øst for Faro by. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IDYLLISK: Under innspillingen av årets sesong bodde deltakerne i dette huset, som er lokalisert cirka 20 minutters kjøretur øst for Faro by. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

For førstnevnte ble det klart at villaen definitivt er av god størrelse, da rundturen til og med tok ham inn på rom som han enda ikke hadde besøkt.

- Jeg har ikke vært oppe i andre etasje før, sier Iversen, som plutselig får et skifte i toneleie når han ser hva de kvinnelige deltakerne har av fasiliteter:

- De har jo egen veranda medtreningsutstyr! Nå ser du forskjellen. De har et kjempesvært «walk in closet», bad der inne og soverom her inne. De har ikke bare én veranda, men to!, sier 41-åringen overrasket.

- Må ta hensyn

Overfor Se og Hør forklarer produsent for «Mesternes mester», Alexander Fjeld, at de valgte å samarbeide med et lokalt produksjonsselskap i søken etter et hus som ville dekke samtlige behov under årets sesong.

- De viste oss masse muligheter. Valget falt på det huset som passet best til vårt behov TV-messig. Det er mye vi må ta hensyn til når vi velger hus, blant annet beliggenhet i forhold til byer, vakre locations, hoteller i nærheten og ikke minst lys- og solforhold. Samtidig ønsker vi at deltakerne skal ha et romslig og hyggelig oppholdssted når de ikke konkurrerer, sier Fjeld til Se og Hør.

Saken fortsetter nedenfor.

Steffen Iversen skadet seg stygt under en badelek i Mesternes mester. Video: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Praktvillaen, som nærmest er omringet av langstrakte sandstrender, og små, usjenerte bukter, ligger også usjenert til. Eiendommen måler til hele 7000 kvadratmeter, så at deltakerne hadde nok boltreplass, er nok ingen underdrivelse.

- Vi landet på et hus som er fantastisk vakkert i maurisk stil, og som eierne har gitt sitt personlige preg med masse lekre interiørdetaljer. Vi hadde full tilgang til hele eiendommen i en måned slik at vi fikk rigget opp og ned det vi trengte til innspillingen, forklarer Fjeld.

- Hvor mye betalte dere for å leie boligen?

- Detaljer om summen vi betalte går vi ikke ut med, men det var definitivt vel verdt pengene.

- Begynte å bygge i 2010

I tidligere sesonger har man sett at eierne av de ulike boligene i visse tilfeller har bestått av kjendiser og profilerte personer. I årets sesong er det et par, østerrikske Gerti og norske Bjarne (68), som har satt sin villa til disposisjon for NRK.

- Det er litt rart, men veldig moro å se huset sitt på TV. Det er fantastiske tv-bilder, spesielt fra dronefilmingen. De har jo gjort små justeringer inne i forbindelse med innspillingen, men jeg kjenner definitivt igjen huset, sier Gerti lattermildt til Se og Hør.

Hun forklarer at paret kjøpte tomta i 2006. Etter å ha fått tegnet sitt drømmehus, begynte de å bygge i 2010. I 2013 kunne de endelig sette nøkkelen i døra for første gang.

- Vi bor her 80 prosent av tida, og de resterende 20 i Estoril. Målet med denne tomta var å skape et familiested. Vi har jo fire barn og sju barnebarn - med flere på vei. Samtidig synes jeg det er spennende å leie ut til bruk i forskjellige settinger, som for eksempel ved film og fotografi.

LES OGSÅ: Steffen Iversen trakk seg plutselig fra «Mesternes mester»