<strong>BLE OVERRASKET:</strong> Renate Hegerland fra Nesøya fikk seg en ubehagelig overraskelse da hun fikk vite av «Luksusfellen»-rådgiver Hallgeir Kvadsheim (i bakgrunnen) at gjelda hennes var større enn hun trodde. Nå er imidlertid økonomien på rett vei, iføl Foto: TV3
BLE OVERRASKET: Renate Hegerland fra Nesøya fikk seg en ubehagelig overraskelse da hun fikk vite av «Luksusfellen»-rådgiver Hallgeir Kvadsheim (i bakgrunnen) at gjelda hennes var større enn hun trodde. Nå er imidlertid økonomien på rett vei, iføl Foto: TV3 Vis mer

- Ble overrasket over at gjelda var så stor

Men nå planlegger «Luksusfellen»-deltakeren å kjøpe leilighet i 50-års presang...

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Renate Hegerland (44) fikk seg en ubehagelig overraskelse da hun i onsdagens utgave av «Luksusfellen» på TV3 fikk vite at hennes personlige gjeld var kommet opp i 600 000 kroner.

Etter å ha sagt opp jobben sin som butikksjef i en klesbutikk for å starte for seg selv som coach på heltid, hadde forbruket ikke holdt tritt med inntektene.

- Problemene var vel et resultat av usunne vaner jeg hadde hatt med meg helt siden ungdomsskolen. Så lenge jeg var i en fast jobb, har det alltid løst seg på en måte, men etter at jeg startet for meg selv, svingte inntektene mer. Da økte også gjelda.

- Jeg har aldri handlet noe særlig dyre ting som Prada, Chanel og lignende, men heller brukt mye på små ting som kafébesøk, middager og spandert på venner, som tilsammen blir dyrt, sier hun til Seher.no.

Etter at hun fikk besøk av «Luksusfellen»-rådgiverne Hallgeir Kvadsheim og Christian Vennerød har hun imidlertid fått økonomien under kontroll.

Hegerland hevder at gjelden går nedover, samtidig som kursvirksomheten går jevnt fremover. Nå satser hun hardt på å klare sitt personlige mål om å være gjeldfri innnen 2016.

- Jeg bare skal klare det, og sånn som det ser ut nå, vil det gå bra. Den dagen jeg er gjeldfri har jeg tenkt å kjøpe en leilighet. I 2016 fyller jeg 50, så det ville være en fin presang til meg selv, sier hun.

Hegerland - som nå kombinerer coachingen med en jobb i helse og omsorgssektoren - hevder hun aldri vurderte å gi opp drømmen om å jobbe for seg selv.

- Det er dette jeg vil. Men skal jeg gi noen råd til andre som vil starte for seg selv, så bør de bruke tid på planlegging, sette seg mål, undersøke markedet godt, sette opp et budsjett og skaffe en god regnskapsfører. I tillegg anbefaler jeg alle å få seg en mentor, en som er villig til å bruke litt av sin tid på deg, og ønsker å se deg få suksess, sier hun.

Hun er ikke redd for hva andre skal synes om at hun snakker om sin private økonomi på TV.

- Når jeg jobber som coach og skal utvikle andre, må jeg også tørre å ta tak i i mine egne problemer. Selvfølgelig er det litt ydmykende å snakke om økonomiske problemer, men jeg har fått mange støtterklæringer fra folk som sier «Jeg skulle ønske jeg var like tøff som deg». Økonomi er fortsatt et tabu område å snakke om for mange, og kan jeg hjelpe ved å stå frem og ufarliggjøre dette så er mitt mål nådd.

- Min erfaring med «Luksusfellen» er bare positiv, og jeg har også brukt denne erfaringen som inspirasjon i jobben min, sier Renate, som nå er klar for enda flere oppdrag, til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer