NEKTET: Lene Alexandra Øien nektet - etter klar beskjed fra NRK - for sin deltagelse i den populære sangkonkurransen Foto: SCANPIX
NEKTET: Lene Alexandra Øien nektet - etter klar beskjed fra NRK - for sin deltagelse i den populære sangkonkurransen Foto: SCANPIXVis mer

Ble oppfordret til å bløffe

- Lene gjorde det fordi hun fikk beskjed om det fra NRK...

SEHER.NO: De siste par månedene har flere norske medier spekulert i hvilke artister som skal være med i Grand Prix til neste år.

I forrige uke ble neste års MGP-låtskrivere offentliggjort, og det viste seg da at flere av navnene på lista, tross ryktene om deltagelse, hadde gått ut og benektet at de skulle være med i den populære sangkonkurransen.

I dagens VG blir det avslørt flere av kjendisene skal ha tolket en e-post fra NRK som en oppfordring til å lyve om deltagelse i musikkonkurransen.

Ifølge VG, skal det ha vært Leif Åge Reime som skal ha sendt e-posten, hvor han oppfordrer deltagerne til å ikke bekrefte noen deltagelse før NRK offisielt går ut med informasjonen.

En av de som løy om MGP-deltagelse overfor VG var Lene Alexandra Øien (27), og til avisen forklarer talspersonen hennes, Therese Karlsson i Sony Music, hvorfor artisten løy.

- Lene gjorde det fordi hun fikk beskjed om det fra NRK, sier hun til avisen.

Også "Surferosa"-vokalist Mariann Thomassen (30) nektet først for sin deltagelse.

- Jeg ser det står flere steder at jeg skal være med i Melodi Grand Prix neste år. Det stemmer ikke, sa hun til Seher.no den 21. november.

Kort tid etter ble Thomassen lansert som låtskriver til konkurransen. Til VG hevder hun at hun kun har presisert at hun ikke skal delta som artist i konkurransen, og bekrefter at hun har fått munnkurv fra NRK, som hun helst ikke ville bryte.

- Da blir nok NRK fly forbannet.

Leif Åge Reime sier til VG at han ikke oppfatter e-posten han sendte til artistene og låtskriverne som oppfordring til løgn.

Vi belønner godekjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Si ifra hvis de er for dårlige