<strong>NEKTET:</strong> Eyvind Hellstrøm ble nektet adgang på Stabburets pizafabrikk på Stranda.  Foto: Morten Krogh
NEKTET: Eyvind Hellstrøm ble nektet adgang på Stabburets pizafabrikk på Stranda. Foto: Morten Krogh Vis mer

Ble nektet adgang til Grandiosa-fabrikken

Mesterkokken Eyvind Hellstrøm ble møtt med en kald skulder, da han ville finne ut hva frossenpizzaen lages av.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den populære TV-kokken Eyvind Helstrøm (65) har gjennom flere sesonger av programmene «Hellstrøm rydder opp» og «Hellstrøm rydder opp- hjemme» ikke lagt skjul på sitt anstrengte forhold til frossenpizza.

I den nye sesongen av «Hellstrøm rydder opp - hjemme drar han til Stabburets fabrikk på Stranda for å finne ut hva som egentlig er i den populære frossenpizzaen.

Men ifølge VG fikk han ikke svarene han ønsket, eller lov til å inspisere fabrikken.

<strong>MESTERKOKK:</strong> Eyvind Hellstrøm ville finne ut hva som er i den folkekjære frossenpizzaen.
MESTERKOKK: Eyvind Hellstrøm ville finne ut hva som er i den folkekjære frossenpizzaen. Vis mer

På forhånd hadde Hellstrøm ifølge avisen snakket med informasjonsavdelingen i Orkla Foods, og fått beskjed om at han fikk lov til å komme uten kamera.

Dette godtok han ikke, og stilte opp på døra deres - med kamera. De slapp ikke inn, og fabrikksjef Hans Jostein Langelo la også på røret da Hellstrøm ringte.

De slippes etterhvert inn i fabrikken av en tilfeldig ansatt, og ber om å få snakke med Langelo. Med kamera på slep finner de ham, men han vil ikke uttale seg.

Vil ikke røpe hemmeligheter

- Jeg blir ikke mindre skeptisk når det foregår slik tåkelegging rundt frossenpizzaen.

- Pizzakjøtt- hva er det? Er det kylling, hest, esel, kalkun eller storfe? Det er som om pølsene skulle inneholde pølsekjøtt. Det sier ingenting om hva som egentlig er  i produktet, sier han ifølge VG.

Orkla svarer med at de ikke vil avsløre sin hemmelige teknologi til en konkurrent.

- Vi har en hemmelighet på fabrikken og det er teknologien vår. Det er utviklet gjennom mange år og skal ikke tilflyte konkurrentene våre. Derfor gjør vi tydelige avtaler når journalister og kamerateam er på besøk om hva de kan filme. Konkurrenter slipper vi atså ikke inn, sier kommunikasjonsdirektør i Orkla Foods Norge, Dag Olav Stokken til VG.

- Knapt menneskeføde

I tidligere sesonger av «Hellstrøm rydder opp - hjemme» har mesterkokken sagt at han knapt vil kalle Pizza Grandiosa for menneskeføde.

Hellstrøm og komikeren Anne-Kat. Hærland  langet også ut mot ferdigmatprodusenten Fjordland, da de lanserte boken «Inn med sølvskje» i 2007.

- Fjordland smaker jo ingenting. Hvis du spiser det og føler at du smaker noe, er det noe galt med deg, saHærland til de fremmøtte journalistene.

LES OGSÅ: Dette klippet ble fjernet av TV3

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer