Ble nektet å høre på musikk i 17 år

- Musikk har vært tabu i familielivet mitt, sier MGP-artisten Haji Saleem.

<strong>MGP-KLARE:</strong> Haji Saleem, Benedicte Adrian og Sirius utgjør gruppa «United», og deltar lørdag i den første delfinalen i årets MGP.  Foto: Henning Jensen/ Se og Hør
MGP-KLARE: Haji Saleem, Benedicte Adrian og Sirius utgjør gruppa «United», og deltar lørdag i den første delfinalen i årets MGP. Foto: Henning Jensen/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se video med «United» nederst i artikkelen!

SEHER.NO: Den nydannede trioen «United» står lørdag på MGP-scenen på Ørlandet med sin låt «Little Bobbi».

Gruppa består av MGP-veteran Benedicte Adrian (47), rapper og «Norske talenter 2010»-vinner Sirius (24) og den til nå relativt ukjente artisten Haji Saleem (28).

Haji ga i fjor ut debutsingelen «Bartender», men i motsetning til de to andre «United»-medlemmene som har rukket å opptre for tusener av mennesker en rekke ganger, er det et stort steg å ta for Haji å entre MGP-scenen.

På grunn av familiens muslimske tro ble han nemlig nektet å synge og høre på musikk fram til han fylte 17 år.

- Musikk har vært litt tabu i familielivet mitt. Som 17 åring begynte jeg å høre på musikk, da bare klikket det for meg. Jeg hadde lyst til å synge, og det var sånn det startet. Jeg drev vennene mine til vannvidd med syngingen. De ba meg slutte å synge og sa at det var surt. Og så fortsatte jeg bare, og her står jeg i dag etter ti år, så jeg vil tro at det er en mening med det, sier Haji til Seher.no.

Før mgp-opptredenen lørdag får den unge artisten, som i 2008 var med i dokumentarfilmen «99% ærlig», støtte fra deler av sin familie.

- Søsknene mine støtter meg veldig. Resten av familien? Det får være opp til dem. Jeg har mange gode støttespillere og jeg er trygg på meg selv nå og der jeg er i dag. Noe riktig må jeg ha gjort ettersom jeg er med i MGP. Det er kult, jeg er bare veldig glad, sier Haji.

Benedicte Adrian vant den norske MGP-finalen for 27 år siden, og har dermed mange erfaringer og gode råd å dele med sine yngre bandmedlemmer.

Adrian mener at man som artist må være forberedt på negative reaksjoner.

- Det var et godt råd som jeg fikk tidlig i karrieren, at det er bedre å finne sin sjanger og bli elsket av noen enn å bare passere ubemerket hen i alle lag. Det er det verste som kan skje en artist. Du må bli elsket og hatet, men det vi si at du må tåle å bli hatet også, sier Adrian til Seher.no

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  - Jeg har kommet nærmere meg selv

Se video med «United» her:


[obj:media:10626]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer