BLE NEKTET: Dette er butikken i Zürich som ikke ville betjene Oprah Winfrey. Foto: FameFlynet
BLE NEKTET: Dette er butikken i Zürich som ikke ville betjene Oprah Winfrey. Foto: FameFlynetVis mer

Ble nektet å handle i sveitsisk butikk

Rasismebeskyldningene hagler mot sveitsisk butikk etter at talkshowdronningen Oprah Winfrey ikke fikk se på en veske «fordi hun sannsynligvis ikke hadde råd til den».

SEOGHØR.NO: TV-stjernen Oprah Winfrey (59) er en av Hollywoods rikeste og mest berømte kvinner blant annet takket være sine populære talkshow.

Men det er i hvert fall en kvinne i Sveits, som ikke vet hvem hun er.

Da Winfrey i juli dro til Zürich sammen med sin kjæreste Steadman Graham for å være gjest i bryllupet til artisten Tina Turner, opplevdne hun nemlig å bli vist vekk fra en butikk.

I et intevju med Entertainment Tonight sier Oprah at da hun ba om å få se en Tom Ford-veske av krokodilleskinn, verdt over 225 000 kroner, fikk hun et kontant nei fra den kvinnelige ekspeditøren.

- Hun sa at den nok kostet langt mer enn det jeg hadde råd til, sier Oprah til Entertainment Tonight.

Avsløringen har ført til en rekke beskyldninger om rasisme mot den sveitsiske butikken.

Oprah sier hun valgte å forlate butikken uten å lage en scene.

- Jeg kunne reagert på to måter, men valgte å gå stille, fordi jeg ikke ville ende opp med å sørge for at den kvinnen fikk en kommisjon, sier hun.

Etter at episoden ble kjent, har Oprah fått en unnskyldning fra Sveits's turistmyndigheter.

Butikkens eier Trudie Goetz, legger seg også langflat.

Hun sier ifølge E! Online at den italienske ekspeditøren ikke kjente igjen Winfrey, men at veskenekten skyldes en misforståelse og ikke rasisme.

Ifølge butikkeieren skal ekspeditøren ha vært så  flau over prisen, så hun foreslo at Oprah fikk se den samme vesken i billigere materialer.

Det spørs likevel om det er nok til å blidgjøre alle millionene av Oprah fans, som har reagert med sinne på behandlingen....


LES OGSÅ
: Oprah ble bedt om å kaste klærne