Gunhild Stordalen:

- Ble mye sykere av livsstilen jeg levde

Åpner seg om sykdommen.

ÆRLIG: Gunhild Stordalen deler åpenhjertig om sykdommen i ny podkast. Foto: Agnete Brun / TV 2

ÆRLIG: Gunhild Stordalen deler åpenhjertig om sykdommen i ny podkast. Foto: Agnete Brun / TV 2

Vis mer
Publisert

I 2014 ble Gunhild Stordalen (43) diagnostisert med sykdommen systemisk sklerose, og har siden den gang vært svært ærlig og åpen om opp- og nedturene som fulgte i kampen mot den sjeldne bindevevssykdommen.

I den nyeste episoden av podkasten «Power Ladies» forteller Stordalen åpenhjertig om hvordan hennes hektiske og til tider stressfylte liv påvirket henne og sykdommen.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, fortalte Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun fikk av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

- Jeg kan ikke si at jeg ikke hadde blitt syk hvis jeg ikke hadde stresset så mye og levd så lite bærekraftig, men at jeg ble mye sykere av livsstilen jeg levde - tviler jeg ikke på, forteller hun til programleder Yrja Oftedahl.

Stordalen forteller videre at hun fortsatte å jobbe for fullt, på tross av sykdommen og mener at det ga henne en grunn til å stå opp av sengen hver morgen.

RØRENDE ØYEBLIKK: Petter Stordalen ga følgerne sine et innblikk fra da han barberte hodet til Gunhild i sykesengen. Video: Instagram / NTB Scanpix. Klipp: Helén Skogstad / Ørjan Ryland Vis mer

I podkasten innrømmer Stordalen at hun har hatt «mange» konferansesamtaler og workshops i «tung morfinrus». Hun er også ærlig om å ha prioritert jobb fremfor søvn.

- Jeg har tenkt at jeg har vært dritkul og kjempesterk fordi jeg har sovet fem timer og jobbet tre timer mer. Jeg har ledd meg skakk av folk som driver med yoga og meditasjon. Men det er forskningsbasert, og vi vet nå hvor viktig stressmestring er i det samfunnet vi har skapt.

BRUDD: Petter og Gunhild Stordalen melder at de flytter fra hverandre etter 14 år. Intervju fra Expressen. Vis mer

Videre forteller 43-åringen at hun etter å ha gått igjennom den andre runden med cellegift fikk en ny infeksjon ingen skjønte noe av. På grunn av den slet hun med å holde hodet klart og fikk «hjernetåke».

Det var da hun begynte å skjønne at søvn ikke var latskap, men viktig.

- Livet handler ikke bare om å velge inn, men også velge bort. Jeg prioriterer åtte timers søvn, jeg prioriterer å meditere og jeg prioriterer fysisk aktivitet. Jeg har tatt veldig store grep og det føles veldig riktig. Jeg føler meg friskere enn jeg har gjort på så lenge jeg kan huske.

OM KJÆRESTEN: Petter Stordalen blant gjestene på «Senkveld», og der åpnet han opp om kjæresten. Video: TV 2 Vis mer

Gunhild Stordalen har ikke besvart Se og Hørs forespørsel om en kommentar.

LES OGSÅ: Vet ikke hvor de skal bo

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer