Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud:

- Ble mye dyrere enn vi hadde trodd

Etter et og et halv år kan «Farmen»-paret juble over at hytta omsider står klar.

FIKK HYTTEDRØMMEN REALISERT: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud kan omsider juble over at «Farmen»-hytta endelig står klar. Foto: Espen Solli/Skjermdump fra Instagram
FIKK HYTTEDRØMMEN REALISERT: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud kan omsider juble over at «Farmen»-hytta endelig står klar. Foto: Espen Solli/Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2018 stakk Tonje Frøystad Garvik av med seieren i «Farmen», og tradisjonen tro vant hun både en bil og en hytte. Nå, et og et halvt år senere, står «Farmen»-hytta klar på Turufjell i Flå.

Det kunne Tonje avsløre på sin Instagram-profil tidligere denne uken, hvor hun delte flere bilder av den ferdige hytta.

Det er ingen tvil om det har vært en lang og tidkrevende prosess, men overfor Se og Hør legger ikke Tonje og forloveden Lene Sleperud skjul på at det føles veldig deilig at hyttedrømmen omsider er realisert.

FRIERI: Farmen-paret tok steget videre da Tonje Frøystad Garvik plutselig fridde til kjæresten Lene Sleperud på direkten. Vis mer

Gikk over budsjett

- Hvordan har prosessen vært?

- Vi har ikke peiling på hvordan det egentlig er å bygge en hytte, men vi har heldigvis fått god hjelp fra byggeteamet. De har satt opp hytta, og de har vært en veldig fin støttespiller i det hele, og informert oss om når vi måtte ta de ulike valgene, sier Tonje, og legger til at de hadde et budsjett de prøvde å følge etter beste evne.

- Tonje har hatt ansvaret for budsjettet, mens jeg har brukt penger, sier Lene lattermildt.

Det viste seg imidlertid at budsjettet paret hadde satt opp, på 2,2 millioner kroner, sprakk - og hytteprosjektet endte med å koste hele tre millioner.

- Det ble mye dyrere enn det vi trodde, men når vi satt der og tok ulike valg, var det vanskelig. For eksempel skulle vi velge ut stikkontakter og vi ble vist hvite og svarte stikkontakter som man kunne velge mellom. Da er det ganske vanskelig å velge det enkle og billigste når man ser at de dyrere alternativene er finere, forklarer Lene.

- Jeg har prøvd å holde tilbake og være litt sunnmøring, men det har vært umulig. Lene er litt for glad i det eksklusive, følger Tonje opp med.

«FORLOVET» SEG PÅ TV: I januar, lenge før de ble kjent gjennom «Farmen» på TV 2, var kjæresteparet Lene Sleperud og Tonje Frøystad Garvik med i en reklamefilm for Tresori diamanter - for å markere ettårsjubileet for at kirken sa ja til homo-ekteskap. VIDEO: Tresori diamanter Vis mer

- Har vært et par hindre

De kan videre fortelle at det har vært en interessant prosess, men også overveldende.

- Du skal ta så mange valg på veldig kort tid. Man er jo redd for at man ikke skal få med seg ting eller at noe skal bli feil. Det er ganske tøft når man står i det, sier Lene.

- Var det noe som ikke gikk helt etter planen?

- Det har vært et par hindre. Det har jo kommet ny TEK 17-standard (byggteknisk forskrift, journ.anm.), som gjorde at det ene vinduet på soverommet var større enn det andre. Da fikk vi plutselig ikke plass til en køyeseng ved vinduet. Det er jo noe man ser i plantegningen, men når man ikke har bygd en hytte før er det vanskelig å se etter, forklarer Lene.

Tonje på sin side kan meddele at det ble noen forsinkelser.

- Men det var egentlig helt greit. Da fikk vi lengre tid til å ta beslutninger, sier hun.

Når det kommer til innsiden av hytta og interiøret, innrømmer en lattermild Tonje at hun ikke er noen fan av interiør i det hele tatt - i motsetning til Lene.

- Jeg har hatt tanten min Maria som interiørdesigner, så hun har jo talt min sak uten at jeg har trengt å blande meg altfor mye. Hun har stått for det, sier Tonje, mens Lene legger til:

- Jeg vet hva jeg liker. Det som har vært fint er at jeg har kunnet sparre med Maria. Tonje har selvfølgelig vært med, men det er nok kanskje jeg som har den største interessen når det kommer til interiør.

NY SESONG: Dette er årets Farmen-cast. Programledere: Kine Falch / Jonas Scheie Hammer Vis mer

Ikke rukket å feire

Lene innrømmer at det har blitt et par søvnløse netter hvor hun har lett etter interiør til hytta.

- Det er jo ikke så ofte man bytter ut hyttemøbler, og man må tenke ganske nøye gjennom hva slags valg man tar med for eksempel sofa og tepper. Så det har vært litt viktig, fortsetter hun.

- Hva er dere mest fornøyd med?

- Hele hytta har blitt veldig fin. Vi er veldig fornøyd med alt. Det har vært fint å ha Maria her som har hjulpet og støttet oss i prosessen, og fått alt til å passe sammen.

Paret har imidlertid ikke rukket å feire at hytta står ferdig riktig enda.

- I helgen hadde vi Hyttemagasinet og Her og Nå på besøk, så vi har ikke rukket å feire ordentlig. Men på lørdag lagde vi oss en burger og tok et glass vin med noen hyttenaboer, så det ble vel en slags feiring, avslutter Tonje.

LES OGSÅ: Nå har hun solgt ferie-paradiset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer