Ble mobbet for vekta

- Det gjorde veldig vondt, sier den OL-klare roeren.

VAR OVERVEKTIG: Nils Jakob Hoff avslører at han opplevde flere vonde år som mobbeoffer før han valgte å satse på musikken.  Foto: NTB scanpix
VAR OVERVEKTIG: Nils Jakob Hoff avslører at han opplevde flere vonde år som mobbeoffer før han valgte å satse på musikken. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Verdensmester i roing fra 2013, Nils Jakob Hoff (31), er klar for å representere Norge under sommer-OL i Rio de Janeiro denne måneden.

Selv om den talentfulle 31-åringen gjør stor suksess, har det ikke alltid vært slik. I et intervju med Dagbladet forteller gullgutten om en tid i livet som ikke var like rosenrød. 

Hoff var nemlig overvektig og veide på sitt meste 110 kilo. Dette førte til at bergenseren hadde en svært tøff tid som mobbeoffer.

- Det gjorde veldig vondt. Da jeg ble mobbet på grunn av vekta, bestemte jeg meg for å begynne med idrett. Jeg prøvde mange ulike idretter, men det var lite som passet for meg. Så fant jeg roinga. Det restartet livet mitt. Det var det jeg trengte og hjalp meg veldig, sier han til avisen. 

Saken fortsetter nedenfor.

FRA MUSIKK TIL IDRETT: I 2013 ble Nils Jakob Hoff verdensmester i roing. Før idrettsuksessen spilte 31-åringen harpe.  Foto: NTB scanpix
FRA MUSIKK TIL IDRETT: I 2013 ble Nils Jakob Hoff verdensmester i roing. Før idrettsuksessen spilte 31-åringen harpe. Foto: NTB scanpix Vis mer

Møttes på flytur

I dag er ikke Hoff bare en av landets beste idrettsutøvere, men i november 2014 ble det kjent at han hadde en grunn til å smile på det private planet også, da det ble kjent at han er kjæresten til skistjernen Therese Johaug (28).

Idrettsparet holdt lenge en lav profil, men i januar i fjor overrasket skiesset ved å dele et hyggelig «kjærestebilde» på Instagram. 

Kun måneder etter viste også paret seg sammen under et «Top Gear»-arrangement i Oslo. 

Forrige måned åpnet den OL-klare roeren seg om hvordan han klarte å kapre en av landets mest ettertraktede kvinner. 

Da han gjestet «P3morgen» røpet han overfor programlederne Silje Nordnes og Ronny Brede Aase at hans første møte med Johaug var på flyet etter han hadde deltatt i en roerkonkurranse, mens hun hadde vært på samling med langrennskollegene. 

«Top Gear»-arrangementet var første gang Therese Johaug og kjæresten viste seg sammen offentlig. Se video nedenfor:

Videre fortalte han at den vakre 28-åringen satt like foran ham på flyet, og at de ikke pratet sammen. 

- Så kommer sjefen i Roforbundet og sier at jeg må komme. Det var en fyr som hadde besvimt bak i flyet. Det var ingen lege om bord, og som medisinstudent måtte jeg komme bakover, da, mintes Hoff.

Verdensmesteren røpet at han ble veldig nervøs og tenkte «åh shit, dette er jeg ikke helt klar for!», men at han reiste seg opp fra setet sitt.

- Og så ser jeg at hun snur seg da, og jeg bare: «halla!». Og så går jeg bare bakover, sa Hoff den gang.

LES OGSÅ: - Jeg trodde det skulle bli litt nedtur

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer