Jonathan Lipnicki:

Ble mobbeoffer etter gjennombruddet i «Jerry Maguire»

Barnestjernen hadde panikkangst hver kveld før han skulle på skolen.

VANSKELIG TID: Jonathan Lipnicki ble verdensberømt da han spilte mot superstjerna Tom Cruise som seksåring. Her er han på «Jerry Maguire»-premieren i New York i 1996 sammen med Cruise og hans daværende kone, Nicole Kidman. Foto: Jeff Christensen/ Reuters/ NTB scanpix 
VANSKELIG TID: Jonathan Lipnicki ble verdensberømt da han spilte mot superstjerna Tom Cruise som seksåring. Her er han på «Jerry Maguire»-premieren i New York i 1996 sammen med Cruise og hans daværende kone, Nicole Kidman. Foto: Jeff Christensen/ Reuters/ NTB scanpix  Vis mer

I 1996 sjarmerte skuespiller Jonathan Lipnicki (26) en hel verden som sønnen til Renée Zellwegers rollefigur i den Oscar-vinnende dramakomedien «Jerry Maguire».

Lipnicki bekledde rollen som hjerteknuseren Ray Boyd som seksåring, og i årene som fulgte gjorde han suksess i blant annet «Stuart Little»-filmene.

Nå avslører imidlertid den tidligere barnestjerna at Hollywood-suksessen ikke var noen dans på roser.

I et personlig innlegg på sin åpne Instagram-profil forteller Lipnicki at han ble mobbet av jevnaldrende da han var barn.

- Hadde panikkanfall hver kveld

Skuespilleren, som i dag er blitt 26 år gammel, røper i innlegget at han ble latterliggjort i kjølvannet av den store filmsuksessen han opplevde som liten.

«Som barn/tenåring ble jeg gjort narr av på ubarmhjertig vis av folk som i dag faktisk er venner med meg på Facebook. Jeg ble fortalt at jeg var avdanka og aldri ville få en jobb igjen» skriver han.

Lipnicki avslører at mobbingen gikk så kraftig inn på ham, at han begynte å grue seg voldsomt til å gå på skolen.

Saken fortsetter under bildet.

UNG STJERNE: I 1999, før Jonathan Lipnicki hadde fylt ti år, spilte han i «Stuart Little» sammen med Hugh Laurie og Geena Davis. Foto: Nordisk Film Distribusjon AS/ Filmweb
UNG STJERNE: I 1999, før Jonathan Lipnicki hadde fylt ti år, spilte han i «Stuart Little» sammen med Hugh Laurie og Geena Davis. Foto: Nordisk Film Distribusjon AS/ Filmweb Vis mer

«Jeg ble tvunget til å føle meg som dritt hver dag på ungdomsskolen, opp til det punktet hvor jeg fikk et panikkanfall hver kveld før jeg skulle på skolen, fordi jeg lurte på hvordan jeg skulle komme meg igjennom neste dag» forteller han i innlegget.

Og mobbingen tok ikke slutt, selv ikke da den unge skuespilleren begynte på videregående.

«På videregående var det en viss fyr som ettertrykkelig kalte meg avdanka foran økonomi-klassen min. (Fristet til å 'tagge' ham). Det var ydmykende» legger 26-åringen åpenhjertig til.

Saken fortsetter under bildet.

BLITT VOKSEN: Jonathan Lipnicki på «Loserville»-premieren i Hollywood i september 2016. Foto: Splash News/ NTB scanpix
BLITT VOKSEN: Jonathan Lipnicki på «Loserville»-premieren i Hollywood i september 2016. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Vil hjelpe andre som sliter

I voksen alder har Jonathan Lipnicki imidlertid klart å legge de vonde opplevelsene bak seg, og ifølge IMDb.com har han spilt i en lang rekke filmer og tv-serier de siste åra.

I innlegget på Instagram, som er blitt omtalt av medier som CNN og Vanity Fair, trekker den tidligere barnestjerna fram dette som en seier:

«Jeg har herved laget flere filmer som voksen enn jeg gjorde som barn! Dette gjør meg veldig emosjonell. Jeg hadde ikke forventet å føle meg sånn, men det gjør jeg (...) Jeg følger drømmene mine og jeg kunne ikke vært lykkeligere».

Den personlige teksten fra «Jerry Maguire»-stjernen har altså skapt overskrifter internasjonalt, og Lipnicki takker for all støtten han har fått i kjølvannet av avsløringen sin.

I et annet Instagram-innlegg forteller 26-åringen at han synes det er skummelt å være såpass ærlig, men at han håper historien hans kan være til hjelp for barn som sliter på lignende måter.

«Jeg er her for å hjelpe andre ved å dele min erfaring. Jeg er ikke et offer, jeg er en som overlever, og barn vil forhåpentligvis forstå at dét kan de også være» skriver han.

Lipnicki røper også at angst og depresjon er en« livslang kamp» for ham, som han aldri har fortalt om offentlig tidligere.

- Føltes som de ikke kjente meg

Jonathan Lipnicki er for øvrig ikke den eneste barnestjerna som har slitt med følgene av suksessen sin.

Den svenske artisten Amy Deasismont (24), tidligere kjent som Amy Diamond, ble allemannseie med hitlåta «What's In It For Me» i 2005.

I et intervju med TV4-programmet «Nyhetsmorgon» i 2016, fortalte Deasismont at hun slet med angst og hadde vansker med å passe inn på skolen da hun var yngre.

STORSJARMØR: Jonathan Lipnicki smeltet mange hjerter da han spilte i «Stuart Little» - her på filmens premiere i Los Angeles. Foto: Fred Prouser/ Reuters/ NTB scanpix
STORSJARMØR: Jonathan Lipnicki smeltet mange hjerter da han spilte i «Stuart Little» - her på filmens premiere i Los Angeles. Foto: Fred Prouser/ Reuters/ NTB scanpix Vis mer

- Jeg ble kjempelei meg dersom noen valgte å tiltale meg med artistnavnet mitt. Det føltes som om de ikke kjente meg. Jeg kommer nok alltid til å slite med angst, men det kommer og går. Jeg opplever jo veldig høye topper også, så man får velge å se det positive i det, og bruke det som en drivkraft, sa hun i programmet.

Også Jake Lloyd (28), som spilte Anakin Skywalker i «Star Wars: Episode 1 - Den skjulte trussel» (1999), slet med oppmerksomheten i kjølvannet av filmsuksessen.

I et intervju med The Daily Telegraph har Lloyd uttalt at barndommen hans ble til et «levende helvete» etter at han spilte i storfilmen.

- Andre barn var veldig slemme mot meg. De lagde lyden til lyssabelen hver gang de så meg. Det var helt galskap, sa han til avisa i 2012.

LES OGSÅ: Dette er Emma Watsons «hemmelige» kjæreste