Anna Rasmussen:

Ble meldt til barnevernet annenhver uke

- Jeg har levd med barnevernet på nakken i lang, lang tid.

ÆRLIG: I den nye serien til Linnéa Myhre, «Da vi styrte internett», forteller blogger Anna Rasmussen åpenhjertig om den vanskelige tiden. Video: VGTV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Influenser Linnéa Myhre (31) har de senere årene hatt mange jern i ilden, og tar gjerne følgere og seere med på en aldri så liten nostalgitur.

Gjennom podkasten «Gi meg alle detaljene» har hun gravd frem gamle kjendisøyeblikk og gått virkelig i dybden, slik tittelen tilsier.

Nå er hun aktuell med VGTV-serien «Da vi styrte internett», og tatt med seg en rekke bloggere fra storhetstiden inn på herskapelige omgivelser i Bergen.

Med egen bloggkarriere i ryggen leder hun henholdsvis Anna Rasmussen (25), Stina Bakken (28), Trine Grung (50), Julianne Nygård (31) og Kristin Gjelsvik (35) gjennom en reise tilbake til fordums bloggtider.

- Barnevernet på nakken

I ekte «Hver gang vi møtes»-stil får hver deltaker en episode dedikert til seg, og først ut er altså Anna Rasmussen, som først ble kjent under bloggnavnet «Mamma til Michelle».

Rasmussen ble mor som 15-åring, og har i de ti årene som har gått siden den gang fått ytterligere tre barn til.

UTE: Anna Rasmussen ryker etter en intens kokkekamp i «Camp kulinaris». Video: Viaplay Vis mer

Hun har også delt store deler av livet sitt på nett i samme periode, og tidvis stått i sterke stormer for å eksponere barna sine. Med eksponeringen har hun også ufrivillig invitert med seg det beryktede «mammapolitiet», som har forsøkt å stikke kjepper i hjulene for henne flere ganger.

I «Da vi styrte internett» forteller Rasmussen til alle rundt bordet at det var en periode i 2018 hvor det ble sendt inn bekymringsmelding til barnevernet av blogglesere annenhver uke.

- Jeg har levd med barnevernet på nakken i lang, lang tid, egentlig fra jeg startet bloggen (...). Jeg fikk meldinger om alt fra at jeg flytter for ofte, at jeg har det for rent hjemme, som må bety at jeg ikke er med ungene, eller at jeg er for strenge med dem siden den hvite sofaen min ikke har noen flekker, forklarer 25-åringen i serien.

- Det ble så overtramp da de kom hjem til meg. De har vært hjemme hos meg og prata med barna mine. Jeg har alltid vært livredd for at noen skal komme og mene at mine barn ikke har det bra hos meg. Jeg hadde daglig kontakt med barnevernet. De skjønte til slutt at dette kom til å gå helt fint. De var jo bare gode folk, men det finnes jo andre saker som de burde bruke tida si på, sier hun videre.

UTFORDRERE: Anna Rasmussen, Ole Klemetsen og Benedicte Adrian er årets «Camp Kulinaris» utfordrere. Vis mer

Savner kjærestetid

Til Se og Hør forteller firebarnsmoren at hun ikke har oversikt over hvor mange bekymringsmeldinger det kom inn til barnevernet totalt, men at de har roet seg kraftig de siste årene.

- Jeg har faktisk ikke snakket med barnevernet på veldig, veldig lenge nå, noe som betyr at det ikke har kommet inn noen bekymringer det siste året, skriver hun i en mail.

Det er gått et halvt år siden familien kunne telle seks hoder, og det betyr også en svært travel hverdag for Rasmussen.

- Det går veldig fint. Jeg trives utrolig godt i rollen som firebarnsmor, og har hendene mine fulle hver eneste dag, og er inne i en utrolig hektisk periode akkurat nå, forklarer hun.

Anna giftet seg med Jan Lossius (28) i 2018, etter å ha utsatt bryllupet på grunn av mye stress. Nå er det altså igjen mye for Rasmussen, og hun innrømmer at hun gjerne skulle hatt litt flere timer i døgnet.

Anna Rasmussen intervjues i forbindelse med lansering av ny sesong av TV2-programmet "Bloggerne". Her forteller hun om intimkirurgi etter at henne ble voldtatt. Vis mer

- Jan og jeg har liten til å være kjærester. Det er vel kanskje det eneste jeg savner litt med hverdagen akkurat nå, men barna kommer alltid først, og jeg vet det kommer roligere perioder, selv med fire barn, sier hun.

I «Da vi styrte internett» blir også den omdiskuterte barneeksponering tatt opp. Rasmussen forteller Se og Hør at dette er noe hun har endret mening på over tid, selv om hun fortsatt viser frem barna i sosiale medier.

- Det er mye jeg aldri ville delt i dag, som jeg har delt tidligere. Jeg har prøvd de siste årene å skjerme barnas personlighet i større grad, og fokusere mer og mer på barna samlet, i stedet for å ha så mye fokus på barna alene, én og én. Jeg deler fortsatt mye, men ser selv en stor forandring i hvor grensen min går på eksponering av barna.

LES OGSÅ: - Er litt lei akkurat nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer