Ble meldt død på internett

Ryktene gikk om at kampsport-stjernen var død etter et hjerteinfarkt.

I LIVE: Jackie Chan er ikke død, til tross for at «nyheten» om hans dødsfall gikk som en farsott på Twitter denne uken. Her fra pressekonferansen til norskregisserte «The Karate Kid» i Oslo i fjor sommer.  Foto: Stella Pictures
I LIVE: Jackie Chan er ikke død, til tross for at «nyheten» om hans dødsfall gikk som en farsott på Twitter denne uken. Her fra pressekonferansen til norskregisserte «The Karate Kid» i Oslo i fjor sommer. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Skuespilleren og kampsporteksperten Jackie Chan (56) lever fortsatt i beste velgående. Dette på tross av flere meldinger på internett om at stjernen har avgått ved døden.

«Dødsmeldingen» skal først ha dukket opp på nettsamfunnet Twitter, der en «kilde» ved et sykehus i Los Angeles ble sitert. Den falske kilden hevdet at Chan hadde blitt rammet av et stressrelatert hjerteinfarkt forårsaket av en for stor arbeidsmengde, skriver ClickLiverpool.

De falske rapportene på Twitter skal også ha meddelt at USAs president Barack Obama hadde kommet med sin kondolanse, samt at MTV planla en spesiell hyllest til 56-åringen. Det ble til og med opprettet en «RIP Jackie Chan»-side, der fans skal ha lagt igjen tusener av kondolansemeldinger.

Heldigvis kunne Chans agent relativt raskt avkrefte de falske ryktene. Ifølge ham er skuespilleren svært levende og fullt opptatt med å promotere sin nye film «Kung Fu Panda 2».

«Jackie lever og er frisk. Han fikk ikke hjerteinfarkt og døde, slik mange nettsamfunn og nyhetssider rapporterte» heter det på Twitter-profilen til EyeofJackieChan. 

Med denne «Twitter-døden» havner «Rush Hour»-stjernen i selskap med kjendiser som Justin Bieber, Kanye West og Jim Carrey, hvis død også er blitt uriktig spredd på Twitter.

Den spill levende Jackie Chan skal delta på en veldedighetskonsert i Hong Kong den 1. april, til inntekt for tsunami- og jordskjelvofrene i Japan. La oss håpe han ikke blir utsatt for flere usmakelige spøker der...

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: NRK vitset om Wenche timer etter hennes død