Brigitte Nielsen:

Ble mamma som 54-åring: - Det er hjerteskjærende

Brigitte Nielsen ble rådet til å holde graviditeten hemmelig helt fram til uke 27.

FEMBARNSMOR: I juni ble Brigitte Nielsen mamma for femte gang. Nå letter hun på sløret om det å bli mor igjen for første gang på 23 år, i en alder av 54. Foto: NTB Scanpix
FEMBARNSMOR: I juni ble Brigitte Nielsen mamma for femte gang. Nå letter hun på sløret om det å bli mor igjen for første gang på 23 år, i en alder av 54. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske skuespilleren og modellen Brigitte Nielsen (55) overrasket mange da hun i fjor ble mamma til lille Frida i en alder av 54 år.

Sammen med sin 16 år yngre ektemann, Mattia Dessi (40), fikk hun en velskapt liten jente og paret var i ekstase over familieforøkelsen. Den hadde de nemlig venta på i mange år, noe Nielsen blant annet påpekte i babyannonseringen.

Mislykkede forsøk

I et nytt intervju med The Guardian forteller 55-åringen, som har fire voksne barn fra tidligere, at hun ville prøve å bli gravid igjen helt til det ikke var mulig lenger. I over et tiår forsøkte ekteparet å få barn sammen, men etter flere mislykkede forsøk, så det lenge ut til at det ikke skulle gå.

Nielsen og Dessi hadde fått beskjed om at de bare hadde 2,5 prosent sjanse for å lykkes, men i juni i fjor gikk drømmen i oppfyllelse. Til den britiske avisa forteller 55-åringen at prøverørsbehandling ikke er for alle.

- Det er mye medisiner. Det er veldig dyrt. Hormonene påvirker kvinner forskjellig og du tenker alltid at du kommer til å bli gravid, men som regel får du telefon om at «beklager», sier hun og fortsetter:

- Det er hjerteskjærende. Partneren din må være like ivrig som deg, med mindre du er en kvinne som vil få barn på egen hånd. Du må være realistisk, og når du er eldre, så er oddsen imot deg.

Saken fortsetter nedenfor.

BARNEFRI: Brigitte Nielsen og ektemannen Mattia Dessi fikk datteren Frida sammen i fjor. Her var ekteparet sammen i januar. Foto: NTB Scanpix
BARNEFRI: Brigitte Nielsen og ektemannen Mattia Dessi fikk datteren Frida sammen i fjor. Her var ekteparet sammen i januar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Holdt graviditeten hemmelig

Nielsen skal ha blitt rådet til å holde graviditeten for seg selv helt fram til uke 27 i frykt for komplikasjoner og at noe skulle gå galt. Hemmeligheten holdt hun også fra sin egen mor, forteller hun.

Helt siden hun i en offentlig uttalelse til People avslørte babynyheten, har det rent inn brev fra kvinner i samme situasjon, som takker for at hun har gitt de mot til å prøve selv i en voksen alder. Likevel har imidlertid langt ifra all respons vært positiv.

View this post on Instagram

Our precious little Frida, our true love. ❤️

A post shared by Brigitte Nielsen (@realbrigittenielsen) on

- Noen mener det er latterlig, andre at det er forferdelig, mens noen elsker det. Jeg mener at ingen andre egentlig har noe med det å gjøre. Det er min mann og mitt liv, og vi elsker det vi gjør, sier hun.

Videre påpeker stjerna at flere menn er langt eldre når de får barn.

Hvis dattera noen gang kommer til å reagere på moras alder, vil Nielsen fortelle henne at hun har fått den beste mora hun kunne få.

Saken fortsetter nedenfor.

- Vi er overlykkelige over å kunne ønske vår vakre datter velkommen inn i livene våre. Det har vært en lang vei, men det har vært så verdt det. Vi har aldri vært mer forelsket, fortalte paret til People da lille Frida kom til verden i fjor.

- Bestemor til sitt eget barn

Fra tidligere har Nielsen fire voksne sønner, Julian Winding (34), Killian Marcus Nielsen (29), Douglas Aaron Meyer (25), og Raoul Ayrton Meyer Jr (23).

Fødselen skjedde altså 23 år etter at Nielsen fødte sist. Dét gjør henne noe bekymret.

I et intervju med i fjor People fortalte 80-tallsstjerna at graviditeten og fødselen fikk henne til å føle seg ungdommelig igjen. Likevel er hun redd for hva andre vil tro når hennes nyfødte datter vokser opp.

Saken fortsetter nedenfor.

FORELSKA: Brigitte og Mattia er ikke redde for å vise sine følelser for hverandre. Som her på den røde løperen i 2007. Foto: NTB Scanpix
FORELSKA: Brigitte og Mattia er ikke redde for å vise sine følelser for hverandre. Som her på den røde løperen i 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er mulig jeg velger å ikke følge henne til skolen når den tid kommer. Det kan ektemannen min gjøre. Jeg orker ikke at folk skal si «er det bestemoren din som følger deg til skolen?» Jeg vil ikke få Frida til å føle seg flau, sa Nielsen til nettstedet.

Til tross for utfordringer rundt alderen, er likevel ikke Nielsen det minste bekymret for framtida.

Til People fortalte 55-åringen at hun og ektemannen har store planer.

- Jeg gleder meg veldig til å gjøre nye ting. Når vi ser på tv og det dukker opp noe gøy, pleier vi alltid å si «åh, det må vi gjøre med Frida», fortalte hun og la til:

- Vi ser veldig fram til åra framover. Vi vil reise mye med henne, og gjøre mye gøy. Jeg har fått et helt nytt kapittel. Et stort kapittel.

LES OGSÅ: - Det har aldri vært min våte drøm

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer