«Forræder»:

Ble lurt trill rundt: - Surt

Fikk seg en overraskelse da han sto igjen som eneste lojal.

BLE LURT: Magnus Midtbø ble lurt av forræderne i kveldens finale. Foto: Fotograf: Ole-Martin Sandness/TV 2
BLE LURT: Magnus Midtbø ble lurt av forræderne i kveldens finale. Foto: Fotograf: Ole-Martin Sandness/TV 2 Vis mer
Publisert

OBS! Saken inneholder spoiler.

Etter to måneder med «Forræder» på TV-skjermene, ble det i kveldens episode avgjort hvem som har klart å spille det psykiske spillet best.

Etter et møte i rådsalen var det Christopher Robin Omdahl (31) som måtte takke for seg etter at de resterende deltakerne Cathrine Fossum (44), Karina Hollekim (46) og Magnus Midtbø (34) hadde gitt sine stemmer.

I en overraskende tvist fikk ikke Omdahl, slik som andre utstemte deltakere har fått, en sjanse til å forklare sin rolle i spillet. Tvisten skapte ekstra usikkerhet for Midtbø, som eneste lojale i gruppa, om hvem han faktisk kunne stole på.

ENDELIG: De har famlet i blinde, men endelig klarte de lojale å ta en forræder i den psykologiske TV 2-serien. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Ble ikke vist på TV

Da de skulle stemme over hvorvidt spillet skulle avsluttes eller ikke, forteller 34-åringen til Se og Hør at han fortsatt stolte på Fossum, til tross for at de stemte ulikt.

Lojale Midtbø stemte nemlig for en ny runde i rådsalen, mens forræderne Hollekim og Fossum stemte begge for å avslutte spillet.

Det som ikke ble vist på TV, var at «God morgen Norge»-programlederen måtte spørre to ganger om hva det faktisk ville si å avslutte spillet.

- Cathrine måtte spørre på nytt hva avstemningen faktisk gikk ut på, fordi hun ikke helt skjønte det. Så da hun stemte for å avslutte spillet stolte jeg fortsatt på henne bare fordi jeg trodde hun kanskje hadde misforstått.

Endret oppførsel

Likevel hadde håpet om at Fossum var en alliert lojal begynt å forsvinne for Midtbø. Hun skal nemlig ha endret oppførsel etter at Omdahl ble forvist i rådsalen.

- Jeg begynte å skjønne det litt etter at Chris ble stemt ut fordi Cathrine endret oppførsel. Hun ville ikke se på meg og var veldig preget. Jeg tenkte at det var noe rart med henne.

SPØKELSER: TV 2 og Mads Hansen gikk drastisk til verks for å dytte «Forræder»-deltakerne så langt inn i bobla som mulig. Video: Rød Løper/TV 2/Netflix Vis mer

Det var ikke bare Fossums oppførsel som Midtbø la ekstra godt merke til. Hollekim, som i utgangspunktet var lojal, skal ha oppført seg annerledes dagen etter hun gikk over til «den mørke siden».

- Allerede på første frokosten etter at Karina var blitt valgt som forræder synes jeg hun oppførte seg rart. Jeg skjønte egentlig at hun hadde blitt tvunget over fordi hun byttet veldig oppførsel.

Sjokket var derfor ikke like stort da klatreren fikk vite at han hadde blitt lurt trill rundt.

- Jeg var litt innstilt på at dette ikke gikk veien min likevel. Da jeg skjønte at jeg hadde blitt lurt begynte jeg å spole tilbake i hodet mitt og skjønte hvordan Cathrine hadde spilt. Jeg ble veldig imponert.

Unner dem seieren

At deltakere kommer inn i en såkalt realityboble er ikke noe nytt, og «Forræder» var intet unntak. Tidligere har det blitt avslørt at enkelte deltakere måtte oppsøke hjelp etter å ha vært med på det psykiske spillet.

Midtbø forteller imidlertid at han godt kunne tenkt seg å være der ti dager til.

SPISTE IKKE: Sander «Randulle» Dale forteller nå at det psykiske spillet tok tilslutt overhånd, og produksjonen måtte gripe inn. Reporter: Kine Falch. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Jeg synes det var veldig gøy å være med. Det var mange det gikk hardt utover, men det er nok fordi de ble anklaget. Jeg ble ikke anklaget så mye, så jeg synes egentlig det bare var en spennende boble å være i. Men det var surt på slutten selvfølgelig.

Både Hollekim og Fossum er tydelig preget i siste episode når de avslører sin rolle i spillet. Midtbø forteller at han bærer ingen nag og at det ikke er noe dårlig stemning innad i gjengen.

- Vi ble gode venner igjen med en gang og kunne le av det. Vi var alle slitne, men det var nok litt forskjellige følelser. Jeg følte meg mest tom og trengte å bearbeide alt, mens Cathrine kanskje følte en mer lettelse, forteller Midtbø og legger til:

- Jeg unner både Cathrine og Karina seieren.

LES OGSÅ: I tårer: - Mye mer ved meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer