POLITIKERE: Jan Tore Sanner har vært nestleder i Høyre under Erna Solberg siden 2004, og nå er han blitt Norges kommunal- og moderniseringsminister. Foto: FameFlynet
POLITIKERE: Jan Tore Sanner har vært nestleder i Høyre under Erna Solberg siden 2004, og nå er han blitt Norges kommunal- og moderniseringsminister. Foto: FameFlynetVis mer

Ble lurt med på bordell som ung

- Det viste seg at vi kom til et sted der vi ikke skulle være, sier Jan Tore Sanner.

SEOGHØR.NO: Under en studietur til Russland på gymnaset ble Norges nye kommunalminister Jan Tore Sanner (48) rundlurt av to prostituerte, forteller han i et intervju med VG.

Episoden skjedde kort tid etter at Sanner hadde skrevet en særoppgave om den berømte russiske forfatteren og historikeren Alexander Solsjenitsyn.

Den unge eleven ville gjerne hjelpe de opposisjonelle i Øst-Europa, og da klassen besøkte Moskva i 1984 kom han og en kamerat i snakk med to damer i en bar som utga seg for å være opposisjonelle.

- Jeg spurte kompisen min om ikke han kunne gå opp til læreren og spørre om det var greit at vi kunne bli med disse to opposisjonelle. Det var greit, så vi dro avgårde. Det viste seg at vi kom til et sted der vi ikke skulle være, forteller Sanner til VG.

Jentene hadde tatt dem med til et bordell og hadde tydeligvis andre tanker for guttene enn å diskutere politikk. Men statsråden forsikrer om at de begge stakk fra stedet så fort de oppdaget hvor de hadde havnet.

– Alt gikk sømmelig for seg. Ikke noe galt skjedd. Vi skjønte at dette ikke var opposisjonelle, men noe helt annet. Da sa jeg til kompisen min; nå løper vi. Og det gjorde vi, sier han til avisa.

LES OGSÅ: Jens Stoltenberg svevde mellom liv og død