REDD FOR SPØKELSER: Da Ane Dahl Torp var 10-12 år gammel, så hun skyggen av en lutrygget mann som gikk rundt i ring i leiligheten. Foto: NTB scanpix
REDD FOR SPØKELSER: Da Ane Dahl Torp var 10-12 år gammel, så hun skyggen av en lutrygget mann som gikk rundt i ring i leiligheten. Foto: NTB scanpixVis mer

Ble livredd da hun så spøkelse

- Jeg kikket ut i gangen, og der gikk det en lutrygget skygge rundt i ring, sier Ane Dahl Torp.

POPULÆR: Dahl Torp har spilt i en rekke norske filmer og teaterstykker. Foto: STELLA PICTURES
POPULÆR: Dahl Torp har spilt i en rekke norske filmer og teaterstykker. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

SEOGHØR.NO: Denne måneden hadde skuespiller Ane Dahl Torp (38) premiere med stykket «Haugtussa» på Det Norske Teatret.

Personlig tror hun på det overnaturlige. Det har hun gjort siden hun som barn så et spøkelse. Det avslører hun i et intervju med bladet Alt for damene.

- Jeg tror det. Det skjedde i leiligheten der vi bodde da jeg var liten. Jeg var omkring 10-12 år. Jeg våknet, vet ikke hvorfor, og lå i senga og kikket ut i gangen.

- Der gikk det en lutrygget skygge rundt i ring. Jeg var sikker på at det var lillesøsteren min, og syntes det var merkelig oppførsel, så jeg ropte: «Hvorfor går Åsne rundt og rundt i gangen»? «Nei, Åsne ligger her, ho!», sa moren min.

- Da ble jeg redd. Jeg ble veldig, veldig redd. Det er fremdeles sånn at jeg er mer redd for spøkelser enn for mennesker.

Saken fortsetter under bildet.Tidligere i år spilte Ane i stykket «Antichrist», et stykke som inneholdt sterke voldelige scener.

- Jeg har veldig lett for å få drapsfantasier, for eksempel. Og jeg har tenkt mange ganger at dersom jeg hadde vært gutt, ville jeg ha sloss en del i tenårene. (...) Jeg liker ikke folk som slåss, jeg synes det er lavt, sa hun den gang til Dagbladet Magasinet.

LES OGSÅ: - Jeg har lett for å få drapsfantasier