«Farmen kjendis»:

- Ble litt brisen

Tre nye deltakere måtte forlate «Farmen kjendis».

SLÅTT PÅ MÅLSTREKEN: Den tredje og siste finalisten er klar for finale av «Farmen Kjendis» 2022. Video: Rød Løper Vis mer
Publisert

I seersuksessen «Farmen kjendis» var det onsdag kveld endelig duket for den tredelte gårdskonkurransen, som vi har sett så mange ganger før.

Tradisjonen tro ble det kjempet om en plass i semifinalen.

I første konkurranse skulle deltakerne vise frem sine ferdigheter innenfor håndverk og roing. Oppgaven var å lage en åre, som de i tillegg måtte ro en runde i vannet med.

Få var overrasket da Isak Dreyer (27) vant konkurransen, og dermed sikret seg den første semifinalebilletten.

GÅRDSROMANSE: Det kommer i små drypp, men nå letter Isak Dreyer og Sophie Elise litt mer på hvordan forhold de egentlig fikk inne på «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

En thriller

I neste konkurranse var det syferdighetene som skulle testes. Der manglet det imidlertid en deltaker.

- Jeg har bestemt meg for å stå over denne konkurransen, fordi jeg vet jeg ikke har noen sjans. Jeg har en sykdom som gjør at hendene mine skjelver og rister hele tiden, som gjør at alt sånn finarbeid er ekstremt vanskelig og ikke minst vondt - så da står jeg heller over enn å sette meg selv i en ganske kjip situasjon, forteller Sophie Elise Isachsen (27) i episoden.

SEMIFINALE: Det var disse deltakerne som kjempet om semifinale-plassene. Foto: Alex Iversen / TV 2
SEMIFINALE: Det var disse deltakerne som kjempet om semifinale-plassene. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Konkurransen skulle vise seg å bli en thriller fra ende til annen, men til slutt var det Marna Haugen (40) som imponerte dommeren mest og fikk den andre semifinalebilletten.

Dermed gjensto det kun én plass i semifinalen da det var matlaging det skulle konkurreres i. Deltakerne utpekte Heine Totland (51), som hele veien har fungert som kokken på gården, som storfavoritt da det skulle lages en toretters med blant annet pølser og eggedosis.

STYGT SKADD: Under «Farmen Kjendis» aller siste ordinære tvekamp denne sesongen, klarte en av deltakerne å skade seg stygt etter tvekampen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Drakk hele flasken

Sammen med en rekke andre råvarer, fikk hver deltaker tildelt en flaske rødvin som de kunne bruke i matlagingen. Isachsen benyttet seg imidlertid av sjansen til å få i seg noen edle dråper.

- Jeg drakk hele flasken jeg, så jeg ble litt brisen, innrømmer hun til Se og Hør, og legger til:

TØRST: Sophie Elise Isachsen valgte å drikke rødvinen istedet for å bruke den i matlagingen. Foto: Alex Iversen /TV 2
TØRST: Sophie Elise Isachsen valgte å drikke rødvinen istedet for å bruke den i matlagingen. Foto: Alex Iversen /TV 2 Vis mer

- Jeg kan jo ikke lage mat, he he. Men til tross for det ble det overraskende bra - til meg å være.

Promille eller ikke - Isachsens kokkeferdigheter imponerte ikke dommeren. Heller ikke Totland innfridde favorittstempelet, og til slutt var det Øyunn Krogh (26) som ble den siste til å ta følge med Dreyer og Haugen inn i semifinalen.

LYKKERUS: Gleden var stor da Øyunn Krogh innså at hun var siste semifinalist. Foto: Alex Iversen / TV 2
LYKKERUS: Gleden var stor da Øyunn Krogh innså at hun var siste semifinalist. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

For Isachsen, Kjersti Grini og Totland betydde det altså slutten på deres «Farmen»-opphold, og de måtte sette kursen tilbake til det 21. århundre.

Det ble full klinsj mellom Øyunn Krogh og Niklas Baarli etter førstekjempevalget på «Farmen kjendis». Video: TV 2/Steffen Pettersen Vis mer

Stang ut

For Kjersti Grini fikk faktisk «Farmen»-eventyret en blodig avslutning. I den første gårdskonkurransen fikk hun litt overtenning idét hun skulle sage i åren, og endte opp med å sage et drag over sin egen hånd.

- Jeg feilberegnet helt. Da jeg skulle sage på skrå så holdt jeg hånden på planken under sagen, så jeg tok rett og slett et drag rett i hånden.

BLODIG: Kjersti Grini skar seg i hånden med sag under den første gårdskonkurransen. Foto: TV 2
BLODIG: Kjersti Grini skar seg i hånden med sag under den første gårdskonkurransen. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg har faktisk et arr i dag, så det er et fint minne.

Grini forteller at det svei ganske greit en stund, men tror adrenalinet i kroppen dempet smertene endel. Det ble likevel stang ut i den første gårdskonkurransen.

- Jeg bommer med en meter når jeg skal kutte lengden på åren. Det var ikke helt min dag, ler hun.

INGEN STJELING: «Farmen Kjendis» tok grep om tidligere stjeling på markedet. Video: Rød Løper Vis mer

«Faen»

Selv om det ikke gikk helt veien for Grini i gårdskonkurransene, var det greit å komme hjem til familien etter halvannen måned.

- Jeg ville så gjerne komme videre og ga det jeg hadde, men idét jeg fikk beskjed om jeg var ute så gikk det ikke mer enn et par sekunder så hadde jeg veldig hastverk med å komme meg hjem. Så det gikk fort over, forteller tobarnsmoren.

- Da jeg ringte pappaen til barna mine så sa han ikke «hallo», han sa bare «faen». Han tenkte at når jeg hadde vært borte så lenge så kom jeg til å vinne, så han ble litt skuffet. Men ungene var bare glade. Det var forferdelig deilig å se hverandre igjen.

«FARMEN KJENDIS»: Det ble tøft for Tomine Harket å sjekke inn på gården. Det ver derimot lite forståelse å hente fra Niklas Baarli. Video: TV 2 Vis mer

Og selv om man savner de hjemme, understreker Grini at «Farmen kjendis»-deltakelsen var et eventyr.

- På forhånd tenkte jeg at det morsomste skulle være alle konkurransene, og det var det jeg gledet meg mest til - men livet på «Farmen» var uendelig mye bedre enn jeg hadde sett for meg.

LES OGSÅ: - Det var det vennskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer