Kristian Valen:

- Ble liggende forsvarsløs på asfalten

For seks år siden skal Kristian Valen ha blitt overfalt av terrorsiktede etter skytingen i Oslo i juni.

OVERFALT: Kristian Valen forteller til Dagbladet skumle hendelsen for seks år siden. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
OVERFALT: Kristian Valen forteller til Dagbladet skumle hendelsen for seks år siden. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komiker og artist Kristian Valen (47) skulle opprinnelig møte i Oslo tingrett neste uke, etter at politiet fant et våpen de mente ikke var 100 prosent forskriftsmessig plombert i kostymelageret hans. Men nå er rettsaken utsatt.

Det er ikke det eneste som opptar Valens tanker for tiden.

HAR SLITT: Cristian Brennhovd forklarer hvorfor han har slitt etter voldshendelsen han ble utsatt for i oktober 2021. Video: Rød Løper Vis mer

Til Dagbladet kan 47-åringen nå avsløre at han for seks år siden skal ha blitt brutalt overfalt av terrorsiktede etter skytingen i Oslo, i juni, Zaniar Matapour.

Da det ble kjent at det var Matapour som sto bak skytingen under Pridemarkeringen i Oslo, fikk Valen sjokk. Terrorsiktede er nemlig broren til hans tidligere samboer.

- Jeg har aldri hatt noe med ham å gjøre. Før overfallet hadde jeg bare sett bilder av ham, og blitt fortalt hvem han var.

Det var midt på dagen overfallet skal ha funnet sted for seks år siden. Valen var på vei tilbake til leiligheten sin etter at han og samboeren hadde handlet inn til en båttur de skulle på.

Kristian Valen intervjues om hans siste prosjekt i Norge - i følge han selv. Han vurderer å ikke gjøre mer TV, fordi han ikke er like motivert. Vis mer

- Han slo meg i hodet, så jeg svimet av. Forsvarsløs ble jeg liggende på asfalten. Deretter sparket han meg gjentatte ganger i hodet og brystet, forteller Valen til Dagbladet.

Overfallet ble senere henlagt av politiet på grunn av manglende bevis. Nå spør komikeren seg om angrepet etter Pridemarkeringen kunne vært unngått.

- Hvordan kan politiet henlegge et grovt voldelig overfall, når han allerede var på PSTs og Oslo-politiets radar, da dette skjedde med meg. De tok ham ikke engang inn til avhør, til tross for videobevis og flere vitner. Seks år senere skjer terroren i Oslo. Det er for meg uforståelig, sier Valen videre.

SIKTET ETTE DETTE: «Empire»-skuespilleren Jussie Smollett hevet at han var blitt angrepet av to menn. Senere ble han siktet for falsk forklaring. Video: CNN / politiet Vis mer

Til Dagbladet bekrefter politet at det ble opprettet straffesak etter overfallet på Aker Brygge i Oslo. Videre forteller politet at de innhentet relevante overvåkningsbilder og avhørte flere vitner, men at saken ble henlagt grunnet manglende opplysninger om gjerningspersonen, sier politiadvokat Børge Enoksen til Dagbladet.

LES OGSÅ: Avslører hemmelig familiedrama

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer