«Martine vil bli politi»:

- Ble lei meg

Influenseren svarer på kritikkstormen.

SLÅR TILBAKE: Influenser Martine Lunde fikk hard medfart av politistudenter og flere reagerte på at hun fikk bryne seg ute i felt, mens de selv var låst til digital undervisning. Nå slår hovedpersonen tilbake mot kritikken. Foto: TV 2
SLÅR TILBAKE: Influenser Martine Lunde fikk hard medfart av politistudenter og flere reagerte på at hun fikk bryne seg ute i felt, mens de selv var låst til digital undervisning. Nå slår hovedpersonen tilbake mot kritikken. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Det gikk en kule varmt da det ble kjent at influenser Martine Lunde (25) skulle få teste ut politiutdanningen gjennom TV 2 Sumo-serien «Martine vil bli politi».

Flere politistudenter og andre opplevde det som blodig urettferdig at de selv har undervisning i arrestasjonsteknikk over videochat grunnet coronapandemien, mens den samme skolen gjennomfører fysisk undervisning for TV-profilen.

Nå slår 25-åringen tilbake på premieredagen av den omdiskuterte TV-serien. Det gjør hun overfor «God kveld Norge».

PANDEMI: Året ble snudd på hodet for mange av oss da corona inntraff i mars - deriblant Martine Lunde. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer

- Veldig ufortjent

- Jeg har sett mange kommentarer om at jeg nærmest har tatt studieplassen til noen, at jeg har fått et helt opplegg mens de sitter hjemme, forteller Lunde til underholdningsprogrammet.

Influenseren mener at kritikken er ufortjent.

- Jeg kan skjønne at de synes det er kjipt at de må sitte på Zoom. Men jeg har jo ikke visst noe om hvordan skolegangen er for dem dette året, så mye av kritikken som har kommet mot meg synes jeg er veldig ufortjent. Jeg har bare gjort som jeg har fått beskjed om, fortsetter hun.

Til Se og Hør forteller Lunde at hun tok tilbakemeldingene svært tungt.

- UFORTJENT KRITIKK: Martine Lunde mener at kritikken er ufortjent. Foto: Espen Solli / TV 2
- UFORTJENT KRITIKK: Martine Lunde mener at kritikken er ufortjent. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Jeg synes det var veldig kjipt. Jeg ble jo lei meg over at jeg følte at jeg nesten hadde en hel skole imot meg. Det var ikke gøy. Jeg var så lite forberedt på kritikken. Jeg forstår kritikken, men noe av kritikken mot meg har vært sårende fordi det har gått på meg som person, uten at de kjenner meg, forteller hun åpenhjertig.

Mye av responsen har for øvrig ikke vært like negativ.

- Mesteparten har heldigvis vært positiv. Flere studenter og politi har sendt meg veldig støttende og fine meldinger, legger 25-åringen til.

AVSLØRER: I denne ukens episode av «Sofa» ser Martine Lunde og kjæresten Aleksander Sæterstøl på Selda Ekiz som er på Lindmo og snakker om graviditeten. Da avslører Martine at hun ønsker seg tvillinger. Vis mer

TV-profilen opplyser om at hun var med på elleve innspillingsdager - to av dem hjemme hos henne.

Disse elleve ble fordelt på et halvt år. Størsteparten av de elleve episodene er fra videreutdanning. Tre av dem fra bachelorutdanningen.

Alt i alt sitter Lunde igjen med et godt minne fra innspillingen.

- Det var skikkelig morsomt. Men det var mye tøffere enn jeg så for meg. Det var veldig fysisk og psykisk slitsomt, og jeg var ikke forberedt i det hele tatt. Det var en helt syk opplevelse som jeg er veldig glad for at jeg fikk lov til å gjøre, forteller hun.

FERDIG: Martine Lunde røper hvorfor hun ikke er med i den nyeste sesongen av «Bloggerne». Vis mer

Fikk hard medfart

Det var etter at Politihøgskolen selv formidlet nyheten om TV-serien på sin Instagram, at reaksjonene begynte å komme.

«Jeg er selv student ved Politihøgskolen, og jeg har nå sett klippene fra serien om Martine Lunde som ønsker å bli politi. Klippene viser blant annet at hun har fått utdelt uniform, hun er med på øvelse og generelt får en operativ opplæring vi politistudenter aldri har vært i nærheten av å få kjenne på», var det en som skrev.

Politistudenten fortsatte:

«Hun får kjenne på hvordan det er å være politi. I mellomtiden sitter vi som har kommet oss gjennom opptaksprøvene til Politihøgskolen og er politistudenter hjemme. Vi må lære å være politi over Zoom, vi har ikke fått utdelt uniform og vi får ikke delta i øvelser for å modne inn i politirollen. En influenser som har vunnet «Paradise Hotel» har fått kjenne på hva det innebærer å være politi, mens studentene sitter hjemme alene og glemmer hva vi studerer for å bli. Nemlig politi. Dette oppleves som feil …».

- Godt samarbeid

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, henviser til Politihøgskolen med tanke på kritikken fra studentene og deres situasjon under coronapandemien.

Han forteller at serien er initiert etter en idé fra TV 2 og produksjonsselskapet Mastiff, der sistnevnte har hatt den direkte dialogen med politiet.

- Vi opplever at dette samarbeidet har vært veldig godt. Serien ble spilt inn i høst, og smittevern har selvsagt vært høyt prioritert gjennom hele opptaksperioden, sier han til Se og Hør.

SINT OG FRUSTRERT: Iselin Guttormsen tar til tårene i «Bloggerne» etter å ha fått kritikk. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

Til Politiforum sier kommunikasjonssjef ved Politihøgskolen, Sandra Pernille Magnussen, at hun synes det er trist at studentene deres reagerer på denne måten.

- Vi tar disse reaksjonene til oss. Vi valgte å delta på denne TV-serien tidligere i høst. Da hadde vi ikke oversikt over hvor lenge coronatiltakene ville vare. Vi håper at studentene vil ha et bedre bilde av dette etter at de har sett serien, mener hun.

Magnussen understreker at innspillingen etter planen skulle vært ferdig lenge før jul, men at den ble forsinket grunnet coronasituasjonen.

LES OGSÅ: - Mente jeg var sinnssyk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer