Michelle Williams:

Ble lammet av sorg da hun solgte huset hun delte med Heath Ledger

Michelle Williams åpner seg om det vanskelige valget etter Hollywoodstjernens død.

FIKK EN DATTER: Michelle Williams og Heath Ledger var sammen fra 2004 til 2007. Året etter ble Ledger funnet død i sitt eget hjem i New York. Foto: NTB scanpix
FIKK EN DATTER: Michelle Williams og Heath Ledger var sammen fra 2004 til 2007. Året etter ble Ledger funnet død i sitt eget hjem i New York. Foto: NTB scanpix Vis mer

Denne måneden er det ni år siden Hollywood-stjerna Heath Ledger døde etter en tilfeldig overdose av respektbelagte medisier.

Nyheten kom som et sjokk i 2008, blant annet fordi han kun var 28 år gammel.

Oscar-vinneren etterlot seg sin den gang to år gamle datter Matilda Rose (11), som han fikk med eksen Michelle Williams (36). De skilte lag året før han døde, etter å ha vært sammen i tre år.

STOLT MAMMA: Michelle Williams på gaten i New York City med datteren Matilda Rose. Foto: Splash News
STOLT MAMMA: Michelle Williams på gaten i New York City med datteren Matilda Rose. Foto: Splash News Vis mer

Etter bruddet - og Ledgers tragiske bortgang - ble Williams og dattera boende i eksparets felles hjem i Brooklyn.

I 2014 valgte skuespilleren å flytte fra huset, men det ble alt annet enn enkelt. I februar-utgaven av Wall Street Journal Magazine beskriver hun den tunge sorgen hun opplevde.

- Jeg var utrøstelig, fordi jeg tenkte: «Hvordan skal han klare å finne oss nå?», sier hun.

Oppdrar dattera alene

36-åringen, som møtte Heath Ledger da de spilte sammen i «Brokeback Mountain» i 2004, følte at å forlate hjemmet deres var et slags svik.

- Jeg tenkte at det var jo der vi bodde, og nå vil han ikke vite hvor vi er. I dag kan jeg nesten ikke tro at jeg tenkte disse tankene, sier hun.

SOLGTE HUSET: Det er dette huset som Michelle nå har flyttet ut fra. Foto: Splash News
SOLGTE HUSET: Det er dette huset som Michelle nå har flyttet ut fra. Foto: Splash News Vis mer

«Blue Valentine»-stjerna har oppdratt dattera Matilda alene, og i intervjuet forteller hun at hun ikke har tenkt tanken på å finne noen å dele ansvaret med.

- Det er vanskelig å romantisere romantikk når man er 36 år. Når du har vært forelder i elleve år og gjort det alene, har man ikke romantiske idealer, fordi man må ha den praktiske forståelsen om at man kan klare det alene.

KAN VINNE OSCAR: Denne uken ble det kjent at Michelle Williams er Oscar-nominert for fjerde gang, denne gangen for rollen i filmen «Manchester by the Sea». Foto: NTB scanpix
KAN VINNE OSCAR: Denne uken ble det kjent at Michelle Williams er Oscar-nominert for fjerde gang, denne gangen for rollen i filmen «Manchester by the Sea». Foto: NTB scanpix Vis mer

- Den romantiske tanken om å møte en person og å ha et familieliv som ligner på det bildet man har sett for seg - det eksisterer ikke for meg, sier hun.

- Det blir aldri riktig

Det som var en blanding av smertestillende midler, sovemedisin og tabletter mot angst tok livet av Ledger i 2008.

- Det som skjedde har forandret måten jeg ser livet på. Ingenting ved livet varer eller er evig, har Williams tidligere fortalt til Vogue.

I samme intervju fortalte hun at Ledgers død var en overveldende sorg.

Forrige måned avslørte hun at det ikke alltid har vært enkelt å oppdra dattera helt alene.

- For å være helt ærlig, som jeg ofte er om alt, er jeg egentlig ikke en som kjemper mot omstendighetene. Jeg tror man skal akseptere hvor man er og hvor man har vært. Det gjelder alt utenom én ting, sier hun til Porter Magazine og fortsetter:

- Jeg kunne fulgt det tankesettet hele veien om det ikke var for at Matilda ikke har en far. Det er bare noe som... Jeg mener, det blir aldri riktig, forklarer hun.

LES OGSÅ: Brudd etter åtte år