FIKK KNEKK: - Du går fra ingenting til og være helt vanlig med en stor drøm og masse press, sier en åpenhjertig Pernille Svensen Øiestad til Seher.no. Foto: Scanpix
FIKK KNEKK: - Du går fra ingenting til og være helt vanlig med en stor drøm og masse press, sier en åpenhjertig Pernille Svensen Øiestad til Seher.no. Foto: Scanpix Vis mer

Ble knekt psykisk etter TV 2-show

Pernille Svensen Øiestad var nødt til å droppe ut av skolen.

Publisert
Se video med Pernille Svensen Øiestad nederst i saken!

SARPSBORG (SEHER.NO): Pernille Svensen Øiestad (18) røk lørdag, sammen med makkeren Marius Barhaugen, hodestups ut av Melodi Grand Prix, etter at de ikke klarte å ta seg videre fra «Sistesjansen» i Sarpsborg.

Dette er imidlertid ikke første gang at den vanligvis svært så blide ungjenta ryker ut av et TV-program. I 2009 var hun nemlig med i TV 2-programmet «X-Factor», der hun til slutt endte på 6. plass. Etterpå gikk det nedover for Pernille - i hvert fall psykisk sett.

 
- Det er veldig mange som har vært med på «X-Factor» og «Idol» som har gått rett i kjelleren etterpå, og det skjønner jeg veldig godt, forteller Pernille til Seher.no.

 
Hun innrømmer at hun selv også fikk seg en psykisk knekk etter at hun røk ut den gang.

- Jeg opplevde nok det, ja. Men jeg føler nok at jeg har blitt sterkere av det nå når jeg har kommet ut igjen på den andre siden. Ting har tatt litt lengre tid enn jeg trodde. Det var nok ikke fordi jeg røk ut. Jeg var kjempefornøyd med plasseringen min, og det jeg hadde fått ut av «X-Factor», men det er vel mer det at hverdagen blir så drastisk forandret så plutselig. Du går fra ingenting og til å være helt vanlig men med en stor drøm og masse press, forteller hun. 

Det var først da hun kom hjem etter å ha røket ut av TV 2-programmet at hun merket kjøret. Det var nemlig da det gikk opp for henne hva hun hadde vært med på. 

- Jeg bodde hjemme, og plutselig var jeg langt unna hjemmet og all familie. Det gikk på skinner. Det var mange som prøvde å riste meg og spørre om det ikke var tøft for meg, men jeg følte at det gikk helt bra. Man bare svever. Da jeg kom hjem etter å ha blitt stemt ut tenkte jeg «shit, hva er det jeg har vært med på?».  

- Hvordan blir egentlig hverdagen når man får en psykisk knekk som det? 


- Jeg måtte være en del borte fra skolen og hente meg igjen litt. Det var ikke noe store greier, men jeg måtte komme til hektene igjen. Så nå har jeg flyttet til Oslo og tatt opp igjen skolegangen, sier 18-åringen, som likevel ser på det som hendte den gang som noe positivt. 

 
- For min del kom det bare positive ting ut av det, ja. Sånn tror jeg det er med alle ting i livet, når man får seg en knekk og klarer å jobbe seg ut av det blir man sterkere. Da klarer man å takle andre ting, som for eksempel å være med i MGP og å ryke ut i første runde. Jeg vet at jeg kommer til å takle sånne ting lett, og da tør jeg å være med på slike ting. 
 
Lørdag måtte altså Pernille forlate sin siste sjanse i i Melodi Grand Prix for denne gang. Da Seher.no møtte henne før lørdagens sending, la hun ikke skjul på at det er tøft å bli sendt hjem - både i «X-Factor» og i MGP. 
 
- Det er noe veldig spesielt med det, du må være ganske tøff for å ikke ta det personlig. Sånn som i forrige MGP-runde, da det var såpass mange som gikk videre, stakk det ekstra mye fordi det var hele fire stykker som gikk videre. Men jeg vet så godt at det er dette jeg vil gjøre uansett. Det er dette jeg vil gjøre resten av livet og jeg har et langt liv som sanger og artist foran meg, sier hun til Seher.no. 


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg var skikkelig forbannet  

Se video med Pernille Svensen Øiestad her:
 


[obj:media:9356]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer