Ble kastet på hodet av hest under TV-innspilling

- Jeg ble livredd, innrømmer kjendisbarnevakt Pål Anders Ullevålseter.

BLE KASTET AV: Åtte år gamle Erika ble kastet av hesten Pål Anders Ullevålseter hjalp henne ri på under innspillingen av «Kjendisbarnevakten». Her er de to avbildet sammen i forbindelse med rideturen.  Foto: Christine Heim/NRK
BLE KASTET AV: Åtte år gamle Erika ble kastet av hesten Pål Anders Ullevålseter hjalp henne ri på under innspillingen av «Kjendisbarnevakten». Her er de to avbildet sammen i forbindelse med rideturen. Foto: Christine Heim/NRK Vis mer
SEHER.NO:    I begynnelsen av januar hadde NRK premiere på programmet «Kjendisbarnevakten», hvor syv kjendiser får i oppgave å passe barna Sara (12), Simen (11), Erika (8) og Didrik (7) én hel dag hver.

Så langt har tv-seerne fått være med Oslo-ordfører Fabian Stang, «Torsdag kveld fra Nydalen»-stjerne Else Kåss Furuseth og MGP-general Per Sundnes under deres dag med de fire barna, og førstkommende mandag er det motorsykkel-og Rally Dakar-stjernen Pål Anders Ullevålseters (42) tur «i ilden».

Til Seher.no forteller den hardbarka idrettsmannen, som endte på sjetteplass i årets Rally Dakar, at han var totalt uforberedt på hvordan barnepasset ville bli, men at han hadde lagt opp løpet ut fra ting han gjorde i sin egen barndom og oppvekst i Nordmarka.

- Jeg var ganske nervøs i forkant, for det kunne vært fire skikkelige problembarn, men det var det absolutt ikke. Det var en utfordring, særlig fordi vi skulle bo ute i en lavvo i 15 minusgrader. Men jeg hadde fyret opp skikkelig og tatt med tv og playstation, så da gikk det strålende. Jeg lærte ungene en del av de tingene jeg lærte som barn, vi tenkte bål, var ute, og red på hest, forteller han til Seher.no.

Innspillingen gikk imidlertid ikke helt smertefritt for motorsyklisten, og da han tok med barna for å ri skjedde det et uhell som fort kunne blitt ganske dramatisk.

- Den yngste jenta, Erika (8), datt av hesten. Det var ganske alvorlig, for hun ble kastet redd ned på hodet, sånn skikkelig. Og det skjedde med én gang. Hun var den første som skulle ri og etter tre meter så smalt det, sier Ullevålseter. 
 
Ifølge Pål Anders gikk det imidlertid bra med åtteåringen, som kom fra hendelsen uten alvorlige skader.

- Hun ble nok mer redd enn hun slo seg, for det var veldig godt og mykt der hun landet. Men jeg ble jo veldig redd da, for det kunne skjedd noe alvorlig. Heldigvis gikk det bra og hun var supertøff. To minutter etterpå var hun tilbake på hesteryggen igjen. Det hadde jeg aldri i livet trodd at hun skulle gjøre, forteller han.

Ullevålseter har selv en sønn på ti år, og 42-åringen innrømmer at det å være pappa hjalp han litt under NRK-innspillingen.

- Jeg har jo en gutt på ti år, og når vi er sammen så har vi det veldig morsomt. Jeg er nok en litt barnslig far og gjør kanskje ting som er litt annerledes. Jeg hater også konflikter. Men jeg skjønte fort at her skulle jeg ikke oppdra barna, men passe dem, og det viktigste da var jo nettopp det å ha det moro. Så det ble mye grandis og vafler til frokost. Jeg er nok litt strengere med min egen sønn, humrer han:

Hvordan vil du beskrive deg selv som far?

- Det er litt vrient å si...jeg kunne vel kanskje vært enda litt strengere enn det jeg er, men jeg hadde ikke en streng oppvekst selv. Jeg føler likevel at jeg har lært hva som er rett og galt i livet og hvor grensene går, sier ham.

Ifølge Pål Anders er det like tøft for ham hver gang han må ut på reise og «forlate» sønnen. Og 42-åringen innrømmer at det også ble svært følelsesladet da han skulle ta avskjed med de fire barna til NRK:
 
- Jeg ble kjempetrist, for man møter og knytter bånd med disse barna, og da de skulle dra så begynte plutselig et par av dem å gråte. Da fikk jeg en skikkelig stor klump i halsen. Jeg er jo litt svak sånn sett, så da slet jeg veldig, sier han.

Idrettstjernen avviser imidlertid at barnepasset har gjort at han drømmer om flere egne barn.

- Nei, den vurderingen der får man ta senere. Jeg er veldig fornøyd med han jeg har, jeg, sier han.

«Kjendisbarnevakten» sendes på NRK1 mandager kl. 20.15!. Finn ditt favorittprogram i
Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg gjorde ungene sjuke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer