Winnie Harlow:

Ble kalt «ku» og «sebra». Slik tok hun modellverden med storm

Lider av den sjeldne hudsykdommen vitiligo. 

MODELLSUKSESS: Winnie Harlow (midten) har gjort stor suksess som modell på tross av hudsykdommen sin. Her er hun sammen med toppmodellene Lily Donaldson (t.v.) og Suki Waterhouse på en butikkåpning i London mandag. Foto: David Fisher/WWD/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix
MODELLSUKSESS: Winnie Harlow (midten) har gjort stor suksess som modell på tross av hudsykdommen sin. Her er hun sammen med toppmodellene Lily Donaldson (t.v.) og Suki Waterhouse på en butikkåpning i London mandag. Foto: David Fisher/WWD/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Helt siden 2003 har Tyra Banks (42) ledet håpefulle modellspirer mot potensielle modellkarrierer i TV-suksessen «America's Next Top Model» i USA.

I 2014 plukket hun opp den kanadiske skjønnheten Chantelle Brown-Young (22), nå Winnie Harlow, som har den sjeldne hudsykdommen vitiligo.

Som 4-åring dukket en mystisk hvit flekk opp på magen hennes, og hun ble diagnostisert med den uhelbredelige hudsykdommen.

Møtte til middag

Denne uken møtte hun opp til en ekslusiv VIP middag for å feire motedesigner Stuart Weitzmans nyeste lansering i London, ifølge Daily Mail.

VAKKER: Selv om Winnie er litt annerledes er hun vakker. 
VAKKER: Selv om Winnie er litt annerledes er hun vakker.  Vis mer

Den vakre modellen var iført et svart skinnskjørt som fremhevet beina hennes. Til skjørtet hadde hun en enkel retro t-skjorte med en reklame for Parliament cigarettes og enkle hæler med stropper.

Slet med å godta seg selv

Winnie har alltid vært åpen om sykdommen, og fortalte i 2014 til avisen The Gleaner at hun lenge slet med å godta seg selv.

Det er først etter at hun ble eldre hun har klart å godta seg selv for den hun er. Hun har klart å snu sykdommen til noe positivt.

- Da jeg vokste opp, ble jeg mobbet og gjort narr av og kalt ku, sebra og alle andre nedsettende ting, fortalte den jamaicansk-kanadiske ungjenta ifølge avisen The Gleaner den gang.

- Den kontinuerlige trakasseringen og fortvilelsen gjorde livet mitt uutholdelig, fortsatte hun til avisen.

Ettersom årene gikk fulgte Winnie med på flere lyse flekker som bredte seg på kroppen hennes - også i hennes tilfelle i et nesten symmetrisk mønster.

Men selv om ting var vanskelig klarte den unge modellen og snu sykdommen om til noe positivt, og er i dag modell.

Oppdaget av Tyra Banks

Den unge kvinnens særegne utseende fanget nemlig oppmerksomheten til supermodell Tyra Banks, som oppdaget Instagram-profilen hennes og oppfordret henne til å delta i «America's Next Top Model». Det var nettopp det hun gjorde.

OPPDAGET: Tyra Banks var den som oppfordret Winnie til å delta i «Top Model». Hun er i dag sammen med den norske fotografen Erik Asla. 
OPPDAGET: Tyra Banks var den som oppfordret Winnie til å delta i «Top Model». Hun er i dag sammen med den norske fotografen Erik Asla.  Vis mer

- Jeg hadde bare jobbet som modell i et år kanskje før hun oppdaget meg, så jeg var ganske fersk. Det at hun så gjerne ville ha meg med i programmet vil følge meg resten av livet, fortalte Winnie til People den gang.

I castingvideoen til programmet fortalte hun at hun ville være med i konkurransen fordi hun ville gjøre en forskjell.

Walking on Sunshine

Et bilde publisert av ♔Don Pablo♔ (@winnieharlow)

- Jeg vil bli Amerikas neste toppmodell fordi det alltid har vært en drøm for meg. Muligheten jeg har fått har vært helt fantastisk, og jeg vet at de som tenker at de ikke kan få til ting på grunn av deres små feil, kan gjøre det, og jeg er her for å bevise det. Mange har en historie eller en bakgrunn, men min er malt på kroppen min.

Etter sin deltagelse i den 21. sesongen av «America's Next Top Model» har Brown-Young brutt igjennom som catwalkmodell og har nå over 1,5 millioner følgere på Instagram.

LES OGSÅ: Jeg ble mobbet i Spice Girls

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer