Margrethe Røed ute av «Kompani Lauritzen»:

- Ble irritert over meg selv

Fire flåttbitt rikere og med en haug av blåmerker var barne-tv-profilen plutselig hjemme hos sine kjære. Så gikk hun på en smell.

FIKK KLEM: Margrethe Røed fikk en stor klem av Ulrikke Brandstorp etter å ha tapt lørdagens dimmekamp. Foto: Matti Bernitz /TV 2
FIKK KLEM: Margrethe Røed fikk en stor klem av Ulrikke Brandstorp etter å ha tapt lørdagens dimmekamp. Foto: Matti Bernitz /TV 2 Vis mer
Publisert

Nok en intens uke i «Kompani Lauritzen» er over, og lørdag ble det klart at det er barne-tv-profil Margrethe Røed (44) som måtte forlate «Kompaniet» etter å ha tapt dimmekampen mot artist Ulrikke Brandstorp (25).

Lørdagens dimmekamp var, som det ofte er, en oppgave som innebar logikk og hjernetrim. De to «kjempene» skulle konkurrere i å plassere diverse klosser på en matte med 16 ruter, fire i alle retninger. Den som fikk fire rette klosser på linje, vant kampen.

Vant gjorde altså Brandstorp, etter at Røed tabbet seg ut i siste trekk.

HERR HØYDE: Margrethe Røed begynner nesten å gråte når hun snakker om en spesiell scene fra «Kompani Lauritzen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Trøtt og sliten

- Det som er rart er at jeg gikk til topps i eksempelvis «Tårnhoppet», som jeg var fryktelig redd for, mens jeg ikke leverer i dette, som jeg egentlig er god på. Detaljer og å huske ting. Det var i denne episoden jeg bare burde håvet inn poeng, sier den hjemsendte «Kompani»-deltageren til Se og Hør.

Ifølge Røed misforsto hun oppgaven dagen før, da de gikk rundt med våpen i skogen og senere skulle telle skilt med tanks'er, helikoptere og soldater.

SPENT STEMNING: Margrethe Røed og Ulrikke Brandstorp møttes til dimmekamp denne lørdagen. Brandstorp trakk til slutt det lengste strået. Foto: Matti Bernitz / TV 2
SPENT STEMNING: Margrethe Røed og Ulrikke Brandstorp møttes til dimmekamp denne lørdagen. Brandstorp trakk til slutt det lengste strået. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Jeg var litt nede, trøtt og sliten og hadde nesten ikke sovet. Jeg ble irritert over meg selv for at jeg ikke gjorde det bedre på det jeg egentlig er bra på.

Hun fortsetter:

- Under dimmekampen følte jeg at dette var noe jeg var god på. Men det er bare en liten feil som skal til, og Ulrikke var superskarp. Idet jeg leverte den siste klossen til henne, så jeg hvilken jeg burde tatt. Jeg skulle gjerne vært der lenger for å teste flere syke ting, mener hun.

Har fått kjærlighet

Likevel føler 44-åringen at hun bare må le av seg selv.

- Alt det kaoset som skjer. Jeg vandrer jo rundt med et stort tre i stedet for våpen og kaller meg selv kompanjongastronaut i stedet for kompaniaspirant. Ha ha. Det var mye på gang i det hodet akkurat der ... Men jeg vet at jeg ikke er født som soldat, det er ikke der jeg har talentet mitt.

TABBE: Av og til går det litt i krøll, det gjorde det for Dag Otto i denne ukens «Kompani Lauritzen». Da ba han TV 2 om å klippe det bort. Video: TV 2 Vis mer

Røed la fra start av lite skjul på at høyder ikke var noe hun satte stor pris på. Likevel gikk hun hen og vant «Tårnhoppet» i program to, der deltakerne måtte hoppe ut fra en viss høyde og seile med lina ned til bakkeplan.

GUL OG BLÅ: Kroppen til Margrethe Røed var ikke som den pleier å være etter å ha kommet hjem fra «Kompani Lauritzen». Foto: Privat
GUL OG BLÅ: Kroppen til Margrethe Røed var ikke som den pleier å være etter å ha kommet hjem fra «Kompani Lauritzen». Foto: Privat Vis mer

- Jeg har opplevd sykt mye kjærlighet fra fremmede etter at jeg gjorde det «Tårnhoppet». Folk jeg ikke kjenner sier de er stolte av meg og at de gråt da de så på at jeg til slutt hoppet. Det er så koselig å høre at folk lever seg sånn inn i dette.

Fikk seg en smell

Tv-profilen legger overfor Se og Hør ikke skjul på at det var verre enn hun trodde å komme tilbake til det vanlige liv.

- Jeg tenkte «Å nei», for de fortsatte alt uten meg. Ting jeg hadde lyst til å være med på. Jeg fikk en liten smell etter å ha kommet ut av bobla der. Jeg syntes det var vanskelig.

HISSIG STEMNING: Det blir høy temperatur mellom fenriken og en av deltakerne i «Kompani Lauritzen» under lørdagens episode. Video: «Kompani Lauritzen», TV 2 Vis mer

- På hvilken måte?

- Jeg var jo heldig, og kom hjem til en fantastisk familie som jeg var veldig glad for å se igjen. Men jeg må innrømme at jeg syntes det var kjipt å vite at de skulle fortsette mens jeg ikke var der.

Fire flåttbitt og blåmerker

Fire programmer av «Kompani Lauritzen» er sendt på tv. Flere seere tror kanskje at det betyr at deltakerne har vært på tur i like mange uker, men det stemmer ikke. Der vi er nå i programmet har deltakerne vært kun én uke i militæret i Åndalsnes.

Det bekrefter også TV 2 overfor Se og Hør.

Men kun én uke i Kompani Lauritzen til tross: Den uken satte spor.

- Da jeg kom hjem hadde jeg fire flått på kroppen, jeg måtte pelle dem av selv. Og så hadde jeg sykt med blåmerker over hele meg. På steder jeg aldri har hatt det. De var store!

RØRENDE: Barna til «Kompani Lauritzen»-deltakeren hadde tegnet dette på en vegg mens hun var borte. De savnet mamma. Foto: Privat
RØRENDE: Barna til «Kompani Lauritzen»-deltakeren hadde tegnet dette på en vegg mens hun var borte. De savnet mamma. Foto: Privat Vis mer

Men ikke bare det:

- Fingrene var kjempesåre, så jeg måtte bare putte dem i grønnsåpe. Det ene låret mitt var et eneste stort blåmerke. Jeg tenkte ikke så mye på det under innspillingen, men da jeg sto i dusjen etter at jeg kom hjem... Man skulle tro jeg virkelig hadde vært i krigen. Kroppen har aldri sett ut sånn før, sier hun med et smil.

FØRST UT: Tre deltakere måtte forlate «Kompani Lauritzen» i lørdagens episode. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Rørende møte med barna

- Hva tenkte du da du så det?

- Jeg tenkte «Dette har vært tøft, jeg har vært i krigen». Jeg har ikke vært så mørbanka siden jeg var liten og skulle lære og sykle, jeg syntes nesten det var litt kult. Man ser at man har gitt jernet for det jeg var med på. Vi lekte ikke militæret, om man kan si det sånn.

Etter å ha røket ut av TV 2-programmet kom omsider Røed hjem til mannen Tomas (44) og barna Cajus (11), Julius (7) og Milla (4).

- Det var veldig koselig. Barna hadde tapetsert veggene med tegninger av meg da jeg kom hjem, og de syntes det var imponerende at jeg hadde bært den store sekken da de prøvde den, forteller Margrethe Røed til Se og Hør.

LES OGSÅ: Erlend Elias avslører ny jobb

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer