GIKK BORT: Hele Norges slankedronning, Grete Roede, er død. Vis mer

Grete Roede:

Ble hyllet av kjendisene i bisettelsen

Familie og venner tok farvel med Grete Roede som ble bisatt fra Frogner kirke i Oslo mandag.

Publisert
Sist oppdatert

7. desember døde den folkekjære livsstilsgründeren Grete Roede, også kjent under tilnavnet «hele Norges slankedronning», 80 år gammel. Det opplyste Roedes familie til nyhetsbyrået NTB.

Roede sovnet stille inn med familien rundt seg på Hospice Stabekk i Bærum etter å ha slitt med kreftsykdom i en årrekke.

Mandag formiddag var det klart for bisettelse, og venner og familie samlet seg for å ta en siste avskjed med den avdøde livsstilsgründeren.

Bisettelsen fant sted i Frogner kirke i Oslo, og familien uttrykte et ønske om å bli skjermet fra pressen både før, under og etter seremonien.

<strong>BÅRET UT:</strong> Kisten med Grete Roede ble båret ut etter bisettelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
BÅRET UT: Kisten med Grete Roede ble båret ut etter bisettelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
<strong>BISETTELSE:</strong> Mandag formiddag fant bisettelsen av Grete Roede sted i Frogner kirke i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
BISETTELSE: Mandag formiddag fant bisettelsen av Grete Roede sted i Frogner kirke i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer

- For familien er seremonien i Frogner kirke først og fremst et personlig farvel med en kjær mor, mamma, svigermor, momo, farmor, søster og kjæreste, het det i pressemeldingen, ifølge VG.

Hyllet med dikt og musikk

<strong>BISATT:</strong> Mandag formiddag ble Grete Roede bisatt fra Frogner Kirke. Foto: NTB Scanpix
BISATT: Mandag formiddag ble Grete Roede bisatt fra Frogner Kirke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge NTB var skuespiller Kåre Conradi (47) til stede under seremonien og leste diktet «Vi er sju» av William Wordsworth. Det var også et musikkinnslag av den anerkjente fiolinisten Catharina Chen som spilte sammen med Atle Sponberg.

Et av de kjente fjesene som var til stede under bisettelsen var NRK-veteran Roald Øyen (79) som kom sammen med kona, Nina Bugge. De hadde kun gode ord å si om Roede.

- Vi kjenner Grete Roede fra Frankrike, hvor vi også har hus. Hun var en flott og sosial dame, med bein i nesa og et strålende smil, sa ekteparet til VG på vei inn i bisettelsen til Roede mandag.

- Et stort savn etter Grete

Etter at dødsfallet ble kjent var det mange som uttrykte sin sorg og sendte kondolanser til Roedes familie. En av dem var sjef i Grete Roede AS, Lis Pedersen, som fortalte til Se og Hør at det kommer til å være et stort savn etter 80-åringen.

- Det er klart at vi i Grete Roede synes dette en uendelig trist dag. Dette er jo Gretes livsverk vi alle er så heldige å få jobbe med. Det store arbeidet hun la ned og gjorde for 40 år siden har jo først hun og så vi jobbet med å fornye hele veien, sånn at vi fortsatt har en sterk posisjon, uttalte hun.

Videre beskrev hun Roede som «en sjelden kombinasjon av et veldig varmt og nært menneske, men også et meget dyktig og profesjonelt forretningsmenneske som så de rundt seg».

<strong>HEDRET:</strong> I 2003 fikk Grete Roede tildelt Kongens fortjenestemedalje i gull. Foto: NTB Scanpix
HEDRET: I 2003 fikk Grete Roede tildelt Kongens fortjenestemedalje i gull. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Roede var først og fremst kjent som en vellykket forretningskvinne, slankepioner og livsstilsguru - og ble gjerne gitt honnør for å være kvinnen som fikk halve Norge på slankekur.

Det var med bakgrunn i egne vektproblemer at Roede opprettet kurs for slankere, under sitt eget navn, i 1974. 45 år senere har hundretusener av kvinner - og etter hvert menn - over hele landet slanket seg ved hjelp av ­Grete Roede-metoden.

Slankegründeren solgte seg ut av millionbedriften i 2001 og satt igjen med 30 millioner for aksjene. Det var datteren Jeanette Roede, stesønnen Erik Roede og den mange­årige samarbeidspartneren Rune Ludviksen som senere overtok virksomheten. I 2016 hadde Grete Roede AS driftsinntekter på over 90 millioner kroner.

Selv har Roede også gitt ut en rekke kostholds- og slankebøker, og i 2003 ble hun belønnet med kongens fortjenstmedalje i gull for sitt arbeid. Hun har også tidligere blitt kåret til årets forretningskvinne, og blitt tildelt årets folkehelsepris og entreprenørprisen.

Grete Roede AS er for øvrig eid av Aller, som også eier Se og Hør.

LES OGSÅ: «Friends»-skuespilleren er død

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer