Chantel Giacalones:

Ble hjerneskadet etter allergisk sjokk

Familien får gigant-erstatning etter datterens tragedie i 2013.

BLE HJERNESKADET: Skuespiller Chantel Giacalone ble i 2013 hjerneskadet etter å ikke ha fått tilstrekkelig legehjelp. Nå får familien erstatning. Foto: Privat / Instagram
BLE HJERNESKADET: Skuespiller Chantel Giacalone ble i 2013 hjerneskadet etter å ikke ha fått tilstrekkelig legehjelp. Nå får familien erstatning. Foto: Privat / Instagram Vis mer
Publisert

Vi skal tilbake til 2013, året da den amerikanske skuespilleren Chantel Giacalone (35) fikk livet snudd på hodet i løpet av bare kort tid.

Skuespilleren er nemlig allergisk mot peanøtter, og gikk i anafylaktisk sjokk, som ifølge Lommelegen er potensielt livsfarlig. Det er en situasjon der pasienten må få hjelp umiddelbart.

Giacalone hadde spist en saltkringle, og de siste åtte årene har ikke livet vært det samme. Ifølge People fikk hun en hjerneskade etter hendelsen, og familien har siden saksøkt ambulansefirmaet som behandlet den da 27 år gamle skuespilleren.

Millionerstatning

Familien hevder behandlingen var mangelfull og derfor er årsaken til at Giacalone ble hjerneskadet, mistet taleevnen og i dag bare kan kommunisere med øynene.

Men fredag fikk familien endelig en gladnyhet etter den tragiske hendelsen. Selv om det naturligvis ikke gir skuespilleren det normale livet tilbake, ble det kjent at familien har fått tildelt en erstatning på 29,5 millioner dollar, over 250 millioner norske kroner.

BODY BIZARRE: I serien «Body Bizarre» møter vi mennesker med helt spesielle og mystiske sykdommer. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

- Nå vet jeg i det minste at datteren min blir passet på, og det er jeg glad for, sa faren etter at erstatningen ble kjent, ifølge People.

Faren fortalte også at skuespillerens mor ønsker å donere en del av pengene til organisasjoner som hjelper personer med hjerneskade, samt kjøpe et større hus slik at det blir lettere å ta seg av datteren, som trenger hjelp 24 timer i døgnet.

Fikk ikke nødvendig hjelp

Da Giacalone for åtte år siden fikk den svært alvorlige allergiske reaksjonen fikk hun ifølge dommen ikke adrenalinsprøyte som vanligvis benyttes ved anafylaktisk sjokk.

Denne skal gjøre at luftveiene åpnes, men mangelen på dette gjorde at skuespilleren var uten oksygen i flere minutter.

VAR SYK: Tidligere «Paradise Hotel»-deltakere, Yasmine San Miguel, forteller om sykdommen som preget henne for noen år siden. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

Ifølge Giacalones advokat skal helsepersonellet ikke ha gitt sprøyten fordi hun oppførte seg panisk og merkelig. Dette skal imidlertid ha vært et resultat av mangel på luft til hjernen.

Ambulansefirmaet har ifølge magasinet hele tiden hevdet sin uskyld i saken.

LES OGSÅ: Lever med hjerneskade etter gjentatte ulykker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer