BLE VERDENSBERØMT: Charlotte Stewart i rollen som «miss Beadle» i 70-talls serien «Huset på prærien». Foto: Friendly Family Productions LLC
BLE VERDENSBERØMT: Charlotte Stewart i rollen som «miss Beadle» i 70-talls serien «Huset på prærien». Foto: Friendly Family Productions LLCVis mer

Ble hjemløs etter «Huset på prærien»

TV-stjernen avslører sitt ville dobbeltliv med fri sex og narkotika.

SEOGHØR.NO: TV-serien «Huset på prærien» tok både amerikanske og norske TV-seere med storm etter at den hadde premiere i 1974.

Serien handlet om livet til familien Ingalls i byen Walnut Grove i Midtvesten i USA.

Skuespillerne ble raskt superstjerner, men for en av dem førte Hollywood-suksessen til en personlig tragedie.

Charlotte Stewart (75) - som spilte den svært skikkelige lærerinnen «miss Beadle» fra 1974 til 1978 -  avslører i sin nye biografi «A bad girls guide to becoming miss Beadle, Mary and me» at hun i disse årene levde et dobbeltliv.

Stakk av med Jim Morrison

GJØR COMEBACK: Charlotte Stewart er i dag 75 år og klar for comeback i den nye «Twin Peaks»-serien. Foto: Derek Storm / Splash News
GJØR COMEBACK: Charlotte Stewart er i dag 75 år og klar for comeback i den nye «Twin Peaks»-serien. Foto: Derek Storm / Splash News Vis mer

Mens hun på TV-skjermen fremstod svært konservativ og dempet, levde hun et partyliv preget av narkotika og fri sex i Hollywood, skriver avisen Star Tribune.

- Hollywood var fylt med kjekke unge menn. En av de jeg husker best var Jim Morrison fra «The Doors». Vi stakk av for en romantisk helg sammen.

Da rollen i «Huset på prærien» tok slutt gjorde det pengene det samme, og plutselig var hun hjemløs. Hollywood-stjernen måtte da bo hos forskjellige bekjente.

- Jeg hadde venner som ville hjelpe meg, men jeg ville ikke høre på dem. Jeg er takknemlig for venner og familie som ikke mistet troen på meg og som jeg til slutt hadde vett nok til å lytte til.

Gjorde comeback i «Twin Peaks»

Etter exiten fra «Huset på prærien» slet Charlotte lenge med å få roller, helt til regissøren David Lynch ga henne en rolle i «Twin Peaks».

Hun fikk rollen som Betty Briggs, den pliktoppfyllende konen til en av seriens sentrale skikkelser, Major Garland.

Tidligere hadde Charlotte spilt i David Lynch-filmen «Eraserhead».

- David Lynch kom til middag før han ga meg rollen. Han ba aldri folk om å gå på audition.

- Jeg hadde en jobb ved siden av hele tiden jeg jobbet med «Twin Peaks». Jeg har alltid forsørget meg selv, sier skuespilleren, som har vært gift tre ganger.

Nå er hun igjen aktuell med rollen i den nye «Twin Peaks»-serien som får premiere i 2017.

SUKSESSROLLE: Charlotte fikk ny suksess på 90-tallet med rollen som Betty Briggs (t.h.) i TV-serien «Twin Peaks». Foto: ABC
SUKSESSROLLE: Charlotte fikk ny suksess på 90-tallet med rollen som Betty Briggs (t.h.) i TV-serien «Twin Peaks». Foto: ABC Vis mer

Da den første smakebiten fra den etterlengtete oppfølgeren ble presentert gledet fansen seg over å høre igjen stemmen til en annen stjerne fra den første serien - Michael Horse (64) - kjent som politibetjent Hawk.

- Beliggenhet blir noen ganger til en egen rollefigur. Det er mange hellige steder her oppe (...) Jeg kan ikke helt sette fingeren min på det. Det rører bare ved noe i psyken. Det er nesten som å være i et maleri som beveger seg, sier Horse i klippet.

Handlingen i «Twin Peaks»-oppfølgeren er lagt 25 år etter handlingen i originalserien, som begynner med drapet på tenåringsjenta Laura Palmer (Sheryl Lee). Spesialagent Dale Cooper (Kyle MacLachlan) hentes inn fra FBI for å bistå det lokale politiet i etterforskningen, og mystiske ting begynner å skje.

LES OGSÅ: Her er første smakebit av nye Twin Peaks