Vant «Farmen»:

Ble historisk:
- Følte meg alene

Daniel Engeli Godø vant «Torpet», og også «Farmen»- på andre forsøk. Men det skjedde ikke uten tårer og svært tunge øyeblikk.

SEIRET: Vinneren av «Farmen» 2021 er kåret etter en uhyre jevn finale. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Farmen 2021» er over, og søndag ble det klart at det var Daniel Engeli Godø (30) som vant konkurransen, etter først å ha vunnet «Torpet» noen uker før.

Det er det ingen som har klart tidligere. Godø ble dermed på samme tid historisk.

KJØPT RING: Jiro Fatah sa han hadde kjøpt ring og var klar for å gå ned på kne dersom kjæresten Heidi Lereng vant «Farmen». Reporter: Bjørn Ekker / Video: Celina Morken / Redigering: Anabelle Bruun Vis mer

- Fatter det ikke

Overfor Se og Hør legger ikke vinneren skjul på at han fortsatt ikke helt skjønner hva som har skjedd.

- Jeg prøver å forstå det, men fatter ikke at jeg faktisk har vunnet «Farmen»! Jeg følte jeg var ferdig da jeg vant «Torpet», og da jeg kom inn på hovedgården ga jeg egentlig opp. Jeg hadde på en måte klart det jeg skulle klare, forteller han.

Han fortsetter:

- At jeg står her nå, at jeg har kommet meg gjennom finaleuken og helt til topps... Jeg fatter det bare ikke. Jeg tror ikke jeg kommer til å forstå det før jeg kjører bilen bort til hytten min.

«FARMEN KJENDIS»: De første bildene byr på både tårer og dramatikk. Video: TV 2 Vis mer

- Ganske sykt

Det ble en spennende og intens finale mellom de to finalisene Godø og Tonje Frigstad (21). Tradisjonen tro ble finalen avgjort gjennom en kunnskapskonkurranse, og på stillingen 10-10, ble den avgjort på et utslagsspørsmål.

Der fikk de spørsmål om hvor mange folkeegistrerte det var i Hurdal i 1920. Godø kom nærmest, og dermed vant han en hytte og en bil, mens Frigstad ikke sitter igjen med noe som helst.

RØK UT: En veldig skuffet Heidi Lereng forteller om Farmen-exiten like før finalen. Reporter: Bjørn Ekker / Video: Celina Morken / Redigering: Anabelle Bruun Vis mer

- Det er ganske sykt. Jeg skulle enten svare 2600 eller 2400, fordi jeg tenkte at flere bodde på bygda i gamle dager. Det er lett å tenke at det bodde mange færre her før, men jeg tenkte at det sikkert ikke bodde så mange færre her, mener han.

Fra gutt til mann

«Farmen»-vinneren forklarer at han først svarte 2600 folkeregistrerte. Men:

- Jeg visket det ut, og skrev 2400. Sånn byttet jeg frem og tilbake hele tiden. Jeg endte opp på 2400. Hadde jeg skrevet 2600, ville jeg tapt. Jeg blir sykt stresset av å tenke på at jeg var så nære på å svare helt feil.

GOD STEMNING: Tonje Frigstad smilte fra øre til øre selv om hun var ett spørsmål fra å vinne en hytte og bil. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
GOD STEMNING: Tonje Frigstad smilte fra øre til øre selv om hun var ett spørsmål fra å vinne en hytte og bil. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Godø var også med i «Farmen» i 2014, for syv år siden. Den gang holdt han i bare to uker, men fikk likevel mye oppmerksomhet, spesielt etter at han sto frem som homofil i programmet.

- Hva mener du at er den største forskjellen på «Farmen» i 2014, kontra i dag - bortsett at du vinner nå?

UVENNER: Kjell Strand og Robert «NorwayRob» Scott er fortsatt ikke på talefot etter det som skjedde inne på «Farmen»-gården. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Den største forskjellen er vel at jeg var en gutt sist, nå er jeg en mann. Det høres kanskje dumt ut å si, men jeg merker det faktisk selv, sier han, før han forklarer.

- I 2014 var jeg veldig engstelig, mens nå var jeg helt rolig. For syv år siden levde jeg i «skapet». Jeg har hatt like mange år å vokse på, og de årene fra man er 23 til 30 - de har mye å si.

- Gråt masse

- Er du en stolt mann nå?

- Det er så teit å si at man er stolt, men jeg er faktisk det. Jeg er dødsstolt over det jeg har oppnådd. Jeg har alltid tenkt at det er en klisjé å være stolt av seg selv, men i det øyeblikket her skjønner jeg akkurat hva folk mener med det.

FESTET: Daniel Engeli Godø og Tonje Frigstad tok seg en fest etter at alt ble avgjort - i oktober. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
FESTET: Daniel Engeli Godø og Tonje Frigstad tok seg en fest etter at alt ble avgjort - i oktober. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Oppholdet på «Torpet» og «Farmen» var nemlig langt fra en enkel reise.

- Hver eneste kamp jeg har vært igjennom har vært så mye tøffere enn man kunne se for seg. Det har vært ille, og jeg har grått så mye. Både på «Torpet» og «Farmen.» Inne på «Farmen» gråt jeg masse etter at jeg vant «Torpet»-finalen - da Mohammed (Sarmadawy, journ. anm.) og Amalie (Lund, journ, anm) dro.

FJERDEPLASS: Fire ble til tre i den aller siste konkurransen før finaledagen på «Farmen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Hvorfor?

- Fordi jeg plutselig var helt alene. Jeg måtte begynne på nytt, på en stor gård, der ingen ville ha meg. Da kom det ofte tårer, fordi jeg følte meg så alene - selv om jeg jo hadde en fantastisk gjeng rundt meg.

- Var ferdig

30-åringen følte nemlig at han måtte begynne helt på nytt igjen, med helt nye mennesker.

- Det var en ny situasjon, en ny gård og nye folk. Hadde det vært i det vanlige liv ville jeg hatt alt tilgjengelig, men her har man ikke mat, man må jobbe - i tillegg til at man er ny og må finne sin posisjon i gjengen, sier han og fortsetter:

- Jeg var så ferdig etter «Torpet». Jeg hadde gjort mitt og gitt alt. Jeg trengte et «spark i ræva». Jeg tenkte mye på tvillingbroren min, over hvor stolt han sikkert er av meg.

BESTEVENNER: Tvillingbrødrene Nicolai og Daniel Engeli Godø er der for hverandre i tykt og tynt. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
BESTEVENNER: Tvillingbrødrene Nicolai og Daniel Engeli Godø er der for hverandre i tykt og tynt. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Som Se og Hør skrev søndag er tvillingbroren Nicolai også Daniels aller beste venn.

- Jeg føler at han «føler» meg veldig mye. Det høres rart ut å si det, men jeg så ofte for meg ham - og da begynner jeg alltid å gråte.

SEKUNDSTRID: «Farmen»-deltakerne ble vitne til en voldsomt jevn duell da Thorvald og Kåre møttes til den siste tvekampen før finaleuka. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Gråter ved tanken

Det gjorde også at «Farmen»- vinneren ble over gjennomsnittet «gira» da det nærmet seg en avgjørelse.

- Fordi jeg vet at han heier sånn på meg. Og nå har jeg sannelig vunnet hele greia.

Hvem vet, kanskje har de to hatt sin egen, lille allianse.

- Han er prikk lik meg, så det kan jo være han har tatt noen uker inne på «Farmen» så jeg fikk meg litt pause. Det er det ingen som vet, sier Godø og ler.

ALVORLIG SKADD: Farmen-Kåre Skaret Bjøringsøy ble alvorlig skadd i en arbeidsulykke. Video: Tor Lindseth Vis mer

Se og Hør var til stede på den avgjørende finalen. Den gang bedyret Godø - etter seieren - at han ikke var så sliten, selv etter elleve uker, på to forskjellige gårder.

- Nei, faktisk ikke. Akkurat nå er det bare rart å tenke på at jeg snart skal ringe min tvillingbror. Det kan bli vanskelig, da kommer nok tårene igjen. Jeg begynner å gråte bare ved å tenke på det, fortalte han til Se og Hør den gang.

LES OGSÅ: Avslører skrekkulykke: - Blodet sprutet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer