Ble helt satt ut av «Skam»-spørsmål

- Nå blir jeg rød! Nå blir jeg rød i ansiktet, utbryter skuespiller Odd-Magnus Williamson.

MISTET MUNN OG MÆLE: Da skuespiller Odd-Magnus Williamson (t.v) ble spurt om «Skam»-rollefiguren William Magnusson (Thomas Hayes) er oppkalt etter ham, ble den munnrappe komikeren helt satt ut.  Foto: NTB Scanpix/ NRK
MISTET MUNN OG MÆLE: Da skuespiller Odd-Magnus Williamson (t.v) ble spurt om «Skam»-rollefiguren William Magnusson (Thomas Hayes) er oppkalt etter ham, ble den munnrappe komikeren helt satt ut. Foto: NTB Scanpix/ NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: De siste månedene er ungdomsserien «Skam» blitt populær langt utover sin tiltenkte målgruppe.

Seere i alle aldre er brennende opptatt av hva som skjer mellom rollefigurene Noora Sætre (Josefine Pettersen) og William Magnusson (Thomas Hayes), og vennene deres i NRK-suksessen.

Under TV-prisutdelingen Gullruten i Bergen nylig, røpet selv talkshow-kongen Fredrik Skavlan (49) at han er stor fan av serien. Og da skuespiller Odd-Magnus Williamson (35) gjestet «God morgen Norge» torsdag denne uken, ble «Skam» et samtaletema.

- Vi har skjønt at godeste William, Norges mest omtalte mann, er på en måte oppkalt... etter deg! Stemmer det? spør programleder Peter Moi Bubresko i TV 2-programmet.

Saken fortsetter under bildet.

SKAM-FEBER: NRKs seriesuksess «Skam» har herjet over det ganske land siden premieren i september 2015. Nylig ble det kjent at serien, som følger en venninnegjeng på Nissen videregående skole i Oslo, får en tredje sesong.  Foto: NRK
SKAM-FEBER: NRKs seriesuksess «Skam» har herjet over det ganske land siden premieren i september 2015. Nylig ble det kjent at serien, som følger en venninnegjeng på Nissen videregående skole i Oslo, får en tredje sesong. Foto: NRK Vis mer

Og «Kon-Tiki»-skuespilleren blir tydelig satt ut av spørsmålet om forbindelsen mellom ham og den fiktive - dog uhyre populære - William Magnusson:

- Dét... ehhehe! Det... må jeg si ingen kommentar på, svarer «Odda».

- Hvorfor det? undrer Bubreskos medprogramleder, Cathrine Fossum.

- Nei, det... kan jeg ikke kommentere, rett og slett (...) Det eneste jeg kan si er at jeg har lest noe om det selv, og jeg noterer meg noen ting, og utover det så får det være opp til... prøver Williamson seg i TV-intervjuet.

Måtte vri seg i sofaen

De to «God morgen Norge»-programlederne gir seg imidlertid ikke så lett, og Fossum spør om ikke «Skam»-skaper Julie Andem var forloveren hans da han giftet seg med Tinashe Bakasa Roll i mai 2015.

- Det kan stemme. Nå blir jeg rød! Nå blir jeg rød i ansiktet! utbryter en noe ukomfortabel Williamson i TV 2-studioet.

Skuespilleren og komikeren innrømmer at utspørringen gjør ham ukomfortabel og får ham til å «vri seg i sofaen».

- Jeg tror at for den fantastiske serien dette er, så tror jeg at folk skal få lov til å holde på den illusjonen foreløpig og ikke blande andre, levende mennesker oppi det, forklarer han i «God morgen Norge».

Saken fortsetter under bildet.

VAR I BRYLLUPET: Da Odd-Magnus Williamson giftet seg med Tinashe Bakasa Roll i fjor, var «Skam»-skaper Julie Andem brudgommens forlover.  Foto: Espen Solli/ Se og Hør
VAR I BRYLLUPET: Da Odd-Magnus Williamson giftet seg med Tinashe Bakasa Roll i fjor, var «Skam»-skaper Julie Andem brudgommens forlover. Foto: Espen Solli/ Se og Hør Vis mer

Enormt populær

Da Gullruten ble arrangert i Bergen fredag for to uker siden, tok «Skam» storeslem da de gjeve TV-prisene skulle deles ut.

Ungdomsserien stakk av med seieren i hele tre kategorier, både «Beste nye programserie», «Beste TV-drama» og «Beste nyskapning». På prisutdelingen røpet Fredrik Skavlan altså at han er en ivrig tilhenger av serien:

- Jeg har sett alt av «Skam». Det begynte med at min datter som var russ i fjor, så på serien. Jeg så ikke på det fordi jeg skulle dele ut pris, jeg ser «Skam» før «Game Of Thrones», sa en begeistret Skavlan til Seoghør.no på Gullruten.

Se Fredrik Skavlan overraske «Skam»-jentene på Gullruten 2016:

Foreløpig er serien NRKs mest sette TV-serie på nett noen gang. Nylig bekreftet dessuten serieskaper Andem overfor NRK at serien får en tredje sesong.

Selv om målgruppen for serien er ungdommer, har «Skam» også fått en større tilhengerskare. 

- Serien treffer i målgruppen 16 år, men sees også blant dem som eldre og de som er yngre, sa prosjektleder Marianne Furevold-Boland til NRK tidligere i år.

I tillegg følger mange seriens rollefigurer på det sosiale mediumet Instagram. Nylig ble det også kjent at fansen kan følge skuespillerne på Snapchat. Det kan fansen for å få et bedre innblikk i hva de unge skuespillerne driver med når de ikke spiller inn den populære serien.

LES OGSÅ: Jenny Skavlan avslørte hemmelig prosjekt etter fødselen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer