Lady Gaga:

Ble gravid etter voldtekt

Popstjerna forteller om tøffe år i ny serie om mental helse.

TÅREVÅTT: Lady Gaga tok til tårene da hun fortalte sin sterke historie i den nye serien «The Me You Can't See». Foto: Robyn Beck / AFP
TÅREVÅTT: Lady Gaga tok til tårene da hun fortalte sin sterke historie i den nye serien «The Me You Can't See». Foto: Robyn Beck / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Superstjerna Lady Gaga (35) forteller dyptpløyende om sin vanskelige tenåringstid i den nye serien «The Me You Can't See» på Apple TV+, som Oprah Winfrey (67) og prins Harry (36) står bak.

Mental helse og psykiske problemer står på dagsorden i serien, som består av fem deler hvor ulike kjente mennesker forteller sine historier. Prins Harry har allerede fortalt at han drakk og tok dop for å døyve angst og tunge tanker som følge av moras død.

For Lady Gaga ble en hendelse som 19-åring starten på et årelangt mareritt med paranoia, traumer og sammenbrudd.

Da ble hun voldtatt av en musikkprodusent som skal ha truet med å «brenne musikken hennes om hun ikke kledde av seg», forteller popstjerna i serien, ifølge BBC. Voldtekten resulterte i en graviditet.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Traumer

Det var først mange år senere at det mentale sammenbruddet kom, og hun hadde det fortsatt tøft da hun mottok Oscar for «A star is born» i 2019.

- Jeg kunne ikke kjenne min egen kropp. Først kjente jeg fullstendig smerte, deretter ble jeg nummen, og så var jeg syk i flere uker etterpå, sier Gaga tårevått i episoden.

Etter et langt sykehusopphold ble hun sendt til psykiater.

- Jeg innså at det var den samme smerten som jeg følte da den personen som voldtok meg, forlot meg gravid på hjørnet av huset til foreldrene mine, sier Gaga.

Den berømte artisten forteller at traumene forandret henne som menneske, og at de tok to og et halvt år å bearbeide og komme over.

- Jeg hadde en total psykisk knekk i et par år, jeg var ikke den samme jenta. Hvordan jeg føler meg når jeg føler smerte, er det samme som det jeg følte da jeg ble voldtatt, forteller Gaga.

Lady Gaga og Bradley Cooper har hovedrollene i den populære filmen «A Star Is Born» og på den 91. Oscar-utdelingen fremførte de sangen «Shallow» sammen - til stor applaus fra salen. Vis mer

Superstjerna fortalte første gang offentlig om voldtekten i 2014. Hendelsen har hun sunget om i flere låter, som «Swine» og «Til It Happens To You».

Tok dop

Skuespiller Glenn Close (74) er også blant kjendisene som skal snakke ut om mentale vansker i den nye serien. Først ut var prins Harry, som fortalte om ei svært vanskelig tid etter at mora prinsesse Diana døde i 1997.

Den gang var Harry bare tolv år gammel. I serien fortalte han at han ikke følte han kunne snakke åpent om hvordan han hadde det

- Jeg var ikke i et miljø hvor det ble oppfordret til å snakke om det heller. Det ble på en måte lagt lokk på, sa han.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

Han la heller ikke skjul på at han var på et veldig mørkt sted i livet, som han ikke visste hvordan han skulle takle. Allerede som 12-åring fikk han store problemer i hverdagen. Men det ble enda verre da han ble voksen.

- Hver gang jeg tok på dress og slips og måtte spille rollen, så var det bare «gå, gå, gå». Før jeg i det hele tatt hadde forlatt huset rant svetten, hjerterytmen min var. Jeg var i kjemp- eller flyktmodus. Panikkanfall, alvorlig angst. Fra 28 år til 32 var en marerittid i livet mitt, jeg friket ut, sa 36-åringen.

Han tydde til rusmidler for å forsøke å håndtere smerten.

- Jeg var villig til å drikke, jeg var villig til å ta dop, jeg var villig til å prøve de tingene som fikk meg til å føle mindre av det jeg følte på. Men gradvis gikk det opp for meg at, ok, jeg drakk ikke mandag til fredag, men jeg drakk sannsynligvis en ukekvote på en fredag eller lørdag kveld. Og jeg fant ut at jeg ikke drakk fordi jeg nøt det, men fordi jeg prøvde å legge lokk på noe, sa prinsen.

LES OGSÅ: Røper kjønnet på babyen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer