Ble gjeldsslave etter fast food-kontrakt

Jeg var naiv og trodde jeg skulle klare å snu det, sier «Luksusfellen»-deltageren. Se video!

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I kveldens episode av «Luksusfellen» er det Ingvild Rasmussen Inderøy (27) som sårt trenger hjelp av TV3-programmets økonomiske eksperter.

Den unge alenemoren, som har en sønn på halvannet år, er blitt gjeldsslave etter at hun ble for syk til å drive en Big Bite-franchise hun kjøpte for flere år siden. Etter å ha investert 150.000 kroner håpet hun å gjøre suksess med restauranten, noe som ble umulig etter sykmeldingen.

- Du har en samlet gjeld på omlag 650.000 kroner. Rundt en halv million av det stammer fra den tiden du var franchise-taker i Big Bite. Forstod du hvilken økonomisk risiko du påtok deg da du undertegnet denne avtalen? spør «Luksusfellen»-eksperten Magne Gundersen.

27-åringen må nemlig betale videre avgifter hver måned, på 30% av budsjettert omsetning, selv om hun ikke har kunnet jobbe som normalt i Big Bite-restauranten. 

- Jeg hadde overhodet ingen anelse om risikoen. Da jeg ble syk bad jeg om hjelp, men nå i ettertid ser jeg at jeg kunne ha kranglet mye mer på det. Jeg kunne ha prøvd hardere. Men jeg var naiv og trodde jeg skulle klare å snu det, forklarer Inderøy gråtkvalt i programmet.

HER KAN DU FÅ MED DEG UKENS SEOGHØR.NO WEEKEND TV

Småbarnsmoren har også blitt tvunget til å selge bilen sin, men sitter stadig med et billån på nesten 70 000 kroner. Likevel er det altså franchise-gjelden som er aller verst.

- Avtalen er basert i favør av Big Bite, som gir dem lite ansvar for driften. Mitt råd vil være å ikke underskrive denne kontrakten, understreker advokat Gisle Årnes i programmet.


Se hvordan det går med Ingvild Rasmussen Inderøy i «Luksusfellen» klokken 20.30 på TV3. Få full oversikt i Seoghør.nos TV-guide her!

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Her er Rachels nye kjæreste  

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer