FYRTE LØS: Det var som gjest hos Fredrik Skavlan at Ari Behn langet ut mot Carl-Erik Grimstad. Foto: SCANPIX
FYRTE LØS: Det var som gjest hos Fredrik Skavlan at Ari Behn langet ut mot Carl-Erik Grimstad. Foto: SCANPIX Vis mer

Ble frikjent etter Ari-tabbe

SVT valgte å beklage innslaget. Det skal de være glade for.

SEHER.NO: Det vakte voldsom oppmerksomhet da Ari Behn i premieren på talkshowet "Skavlan" fikk skjelle ut Carl-Erik Grimstad uten at motparten fikk komme til orde. Behn sa blant annet at han hadde innledet en personlig vendetta mot Grimstad, som han hevdet hadde spredt sladder og løgner om det norske kongehuset.

Etterpå valgte SVT å beklage innslaget. "Fredrik Skavlan og hans redaksjon ber om unnskyldning" for at Behn fikk komme med disse anklagelsene uten at Grimstad fikk sjansen til å forsvare seg, lød det etter det neste programmet. Likevel ble det hele klaget inn for Granskningsnämden för radio och tv.

Nå er omsider konklusjonen klar. Og nemda har kommet til at innslaget ikke er i strid med med kravet om upartiskhet. Avgjørelsen, som er fattet av Granskningsnämdens direktør Eva Tetzell, er begrunnet med beklagelsen som senere ble lest opp, skriver Dagbladet.

- Jeg sa meg i utgangspunktet veldig glad for beklagelsen, som kom ei uke senere. Alt som foregår etter det, har bare akademisk interesse for meg, forteller Carl-Erik Grimstad til Dagbladet.

Han tror SVTs håndtering av krenkelsen, oppveier det som i seg selv var kritikkverdig.

- Det er forskjell på hvordan slike saker behandles i Norge og Sverige. Slik jeg oppfatter det, så ville Pressens Faglige Utvalg lagt mer vekt på selve krenkelsen og mindre på beklagelsen, sier han til Dagbladet.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Det er best å holde kjeft Ari!