Ble forsonet med moren før hun døde

Sigvart Dagsland hadde et anstrengt forhold til moren sin gjennom flere år.

GLAD I FAMILIEN: Sigvart Dagsland sier til Dagbladet at han hadde et uavklart forhold til moren i løpet av livet, men at de tok gikk gjort opp mens hun lå på dødsleiet. Selv er han lykkelig gift med Karoline Krüger (t.h), som han har døtrene Emma og Sophie med. Her er artistparet avbildet på «Senkveld» i fjor.  Foto: FameFlynet Norway
GLAD I FAMILIEN: Sigvart Dagsland sier til Dagbladet at han hadde et uavklart forhold til moren i løpet av livet, men at de tok gikk gjort opp mens hun lå på dødsleiet. Selv er han lykkelig gift med Karoline Krüger (t.h), som han har døtrene Emma og Sophie med. Her er artistparet avbildet på «Senkveld» i fjor. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

SEOGHØR.NO: Den folkekjære artisten Sigvart Dagsland (50) ble hyllet av sine artistkolleger i «Hver gang vi møtes» på TV 2 lørdag kveld.

Men moren, som Sigvart har arvet sin kreativitet fra, har han ikke alltid hatt et like godt forhold til. Det forteller han til Dagbladet.

- Mor var helt håpløs av og til. Veldig mye voksenliv ble presentert for meg, som at hun la skilsmissepapirer på bordet som en trussel. Det var mye uvettig bruk av barn, men også mye kjærlighet, sier han til avisen - og understreker at han ikke også snakker på vegne av sine søsken.

GOD OPPLEVELSE: Denne helgen var det Sigvart Dagsland sin tur til å bli hyllet av (f.v) Annelineli Drecker, Lars Lillo-Stenberg, Simone Larsen Eriksrud, Alexander Rybak, Samsaya og Øivind Elg Elgenes i «Hver gang vi møtes».
Photo: Ma Gus Gulliksrud/ Stella Pictures
COPYRIGHT FAME FLYNET NORWAY Foto: FameFlynet Norway
GOD OPPLEVELSE: Denne helgen var det Sigvart Dagsland sin tur til å bli hyllet av (f.v) Annelineli Drecker, Lars Lillo-Stenberg, Simone Larsen Eriksrud, Alexander Rybak, Samsaya og Øivind Elg Elgenes i «Hver gang vi møtes». Photo: Ma Gus Gulliksrud/ Stella Pictures COPYRIGHT FAME FLYNET NORWAY Foto: FameFlynet Norway Vis mer

50-åringen minnes at moren var veldig komplisert og hadde mye skiftende humør. Han innrømmer at han var sint på henne en god stund, og blant annet uteble fra 80-årsfeiringen hennes. Heldigvis fikk de to skværet opp like før hun døde.

- Vi fikk en flott forsoning på slutten av livet hennes. Tilfeldighetene ville ha det til at jeg var mye sammen med henne den siste uka, og da fikk vi gjort opp, forteller han til Dagbladet.

Sigvart Dagsland roser de ansatte på den lindrende enheten der moren tilbragte sine siste levedager, for deres verdifulle evne til å løse store floker mellom mennesker.

LES OGSÅ: - Tror døden er et kick