Ble forsøkt vervet til scientologi

- Jeg opplever dem som svært aktive og er blitt forsøkt rekruttert flere ganger, sier Alex Rosén.

- BLE FORSØKT VERVET FLERE GANGER: Alex Rosén hevder han flere ganger har blitt forsøkt vervet til den omstridte scientologikirken. Foto: Stella Pictures
- BLE FORSØKT VERVET FLERE GANGER: Alex Rosén hevder han flere ganger har blitt forsøkt vervet til den omstridte scientologikirken. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:  «Trygekontoret»-programleder Thomas Seltzer (43) vakte oppsikt da han tidligere denne uken hevdet at hans tidligere kollega fra bandet Turboneger, Hans-Erik Dyvik Husby (40), har blitt lokket med en Hollywood-karriere for å tale saken til den omstridte trosretningen scientologi i Europa.

Nå sier «Norske Talenter»-dommer Alex Rosén (44) til Dagbladet at han flere ganger har blitt forsøkt rekruttert av scientologer i Norge, blant annet etter å ha fått informasjonsmateriell om kirken fra Dyvik Husbys nære venn og samarbeidspartner, Trygve Haug.

- Jeg er glad i både Trygve Haug og Hans-Erik Dyvik Husby og har ikke et vondt ord om noen av dem. Men disse kirkegreiene synes jeg de bør holde for seg selv. Jeg er ikke lettlurt og gidder ikke slikt tullball, sier Rosén til avisen.

Rosén sier han flere ganger har fått henvendelser og at han opplever de norske scientologene som høflige, men svært aktive.

- Jeg opplever dem som svært aktive og er blitt forsøkt rekruttert flere ganger.

- Generelt opptrer scientologene veldig høflig og vennskapelig, og deler ut materiell som videoer og flygeblader. Det dreier seg om meninigen med livet og slike spørsmål, sier Rosén til Dagbladet.

Også «Berserk»-kapteinen Jarle Andhøy skal ifølge avisen ha mottatt scientologi-materiell fra Trygve Haug.

Avviser verving
Trygve Haug bekrefter til avisen at han har delt ut informasjonsmateriell til Rosén og Andhøy, men sier han verken er ansatt i scientologikirken eller har drevet verving på vegne av dem.

- Det er heller ikke jeg som har vervet Hans-Erik til scientologikirka. Hans-Erik har hatt en personlig søken, o i etterkant av dette joinet meg i mitt veldedige arbeid for menneskerettigheter og rusfrihet, sier han til Dagbladet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  - Jeg liker ikke musikken hans

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer