VANT PRIS: Mandag mottok forfatteren Jørn Lier Horst Riverton-prisen for krimromanen ”Jakthundene”. Foto: Oddvar Walle Jensen
VANT PRIS: Mandag mottok forfatteren Jørn Lier Horst Riverton-prisen for krimromanen ”Jakthundene”. Foto: Oddvar Walle JensenVis mer

Ble forsøkt skutt – fikk dødsangst

Forfatter Jørn Lier Horst (42) fikk dødsangst etter å ha blitt skutt etter med maskinpistol. I dag mottok han Riverton-prisen for krimromanen ”Jakthundene”.

SEOGHØR.NO: Jørn Lier Horst har hatt stor suksess med sin krimserie om politimannen William Wisting. Det mange ikke vet er at Jørn selv er politimann, og til tross for at virkeligheten vanligvis ikke er like dramatisk som krimromanene hans, har han opplevd å se døden i hvitøyet.

-  Jeg var ute og kjørte med politibilen da jeg plutselig så at det pågikk et væpnet ran da jeg passerte postkontoret.

- Jeg fulgte etter ranerne, og det ble etter hvert en biljakt. Selv var jeg ubevæpnet, men ranerne hadde maskinpistoler. De skjøt etter meg, og jeg måtte avbryte jakten. Men det gikk bra til slutt – de ble tatt og senere dømt for en serie med ran, sier Jørn til Se og Hør.

-    Under selve jakten gikk det fint. Da handlet jeg automatisk, og gjorde som jeg har lært. Men etterpå fikk jeg en opplevelse av dødsangst, forteller forfatteren.LES OGSÅ: - Se, så stor hun er blitt!