Ble forlatt mens hun var gravid

12 år etter at samboeren dumpet henne til fordel for «Homeland»-skuespiller Claire Danes, tar TV-stjernen for første gang bladet fra munnen.

SEOGHØR.NO: «Homeland»-stjernen Claire Danes (36) vakte i oktober oppsikt da hun snakket åpenhjertig om forholdet til sin eks-kjæreste Billy Crudup (47).

Paret ble sammen i 2003 etter å ha møtt hverandre på settet til det romantiske dramaet «Stage Beauty».

Det ble skandale da Crudup - som også er kjent fra filmer som «Big Fish» og «Almost Famous» - valgte å forlate sin kjæreste Mary-Louise Parker (51), som var gravid i syvende måned, for å være sammen med Danes.

Nå kommenterer for første gang Parker - som er kjent fra TV-serien «Weeds» - for første gang den vonde tiden.

I et utdrag fra sin nye selvbiografi «Dear Mr. You», som har blitt gjengitt av blant annet The Huffington Post, skriver hun om tiden etter at hun ble forlatt.

FALT FOR HVERANDRE: Billy forlot Mary-Louise Parker for å bli sammen med Claire Danes. Her er de to sammen i 2006. Foto: JWNY/Splash News
FALT FOR HVERANDRE: Billy forlot Mary-Louise Parker for å bli sammen med Claire Danes. Her er de to sammen i 2006. Foto: JWNY/Splash News Vis mer

Fikk vondt av å puste

Uten å nevne navn, skriver hun følgende om en episode rett etter bruddet, hvor hun ble bedt om å forlate en taxi i New York fordi hun var så opprørt.

«Jeg skrek. Jeg er gravid og alene. Det gjør vondt bare å puste», skriver Parker blant annet.

Skuespilleren har beholdt kontakten med eks-mannen av hensyn til deres sønn William (11) som ble født etter bruddet.

Parker legger ikke skjul på at sønnen er grunnen til at hun aldri før har snakket om bruddet.

SUKSESS: Mary-Louise Parker har gjort suksess med blant annet TV-serien «Weeds», som her til lands ble sendt på TV3. Foto: Lions Gate television/Tilted Productions / Album
SUKSESS: Mary-Louise Parker har gjort suksess med blant annet TV-serien «Weeds», som her til lands ble sendt på TV3. Foto: Lions Gate television/Tilted Productions / Album Vis mer

- Kjærligheten du føler for barnet ditt bør veie mye tyngre enn hvilke som helst følelser du har for en annen person, har hun sagt til bladet More.

- Skremmende opplevelse

Claire Danes har fortalt radioverten Howard Stern at hun syntes det var en skremmende opplevelse å være «den andre kvinnen».

- Det var skremmende og veldig tøft. Men jeg visste ikke hvordan jeg skulle la være å involvere meg med ham.

- Jeg var forelsket i ham og trengte å utforske det. Jeg var 24 år, og ante ikke hva konsekvensene ville bli, forteller hun ifølge UsWeekly.com.

Duoen var i et forhold i fire år før de gikk hver til sitt i 2006.

- Det er ok. Jeg kom meg gjennom det. Vi er vennskaplige i dag. Vi er venner, sier hun, ifølge nettstedet.

LES OGSÅ: Stjal kjæresten til gravid kollega