Ble forlatt av foreldrene som 11-åring

- Det er verre enn om de hadde dødd i en bilulykke, sier «Breaking Bad»-stjernen.

SNAKKER UT: Skuespiller Bryan Cranston forteller om din vonde barndom i et åpnehjertig intervju med The Times. Foto: Pa Photos
SNAKKER UT: Skuespiller Bryan Cranston forteller om din vonde barndom i et åpnehjertig intervju med The Times. Foto: Pa Photos Vis mer

Skuespiller Bryan Cranston (60) er mest kjent for rollen som Walter White i kultserien «Breaking Bad», en rolle som ga ham hele fire Emmy-priser.

Han fulgte i sine fars fotspor da han valgte å bli skuespiller, avdøde Joe Cranston.

Men det var alt annet enn støtte han fikk fra faren i barndommen. I et intervju med The Times forteller 60-åringen åpenhjertig om sin tøffe oppvekst.

Som 11-åring måtte han, sammen med sine to søsken, flytte inn hos besteforeldrene fordi faren valgte å flytte fra dem.

- Hun ble en skygge av seg selv

Mora, Audrey Peggy, slet på sin side med sterke alkoholproblemer og var heller ikke i stand til å ta vare på de tre barna.

- Pappa valgte å dra fra oss. Mamma valgte å bli alkoholiker og drukne sorgene. Hun ble en skygge av seg selv. Og ingen forklarte noensinne hvorfor pappa dro, sier han til avisa.

Gjenopptok kontakten

I dag sitter han fremdeles igjen med sinne og skuffelse.

- Det er mye smerte jeg må håndtere. Det er verre enn om de hadde dødd i en bilulykke, fordi de var der fremdeles fysisk, et eller annet sted. Frem til jeg fylte ti år, var mamma og pappa fantastiske. Det er det som gjør så vondt. Mamma var støttende og pappa var som læreren min; vi gjorde ting sammen og han kjøpte et esel som vi kunne leke med. Men så ble alt bare borte, sier han.

Selv om det var vanskelig for ham, klarte han etter mange år å gjenoppta kontakten med begge foreldrene. Mora døde imidlertid i 2004, mens faren gikk bort for to år siden.

- Jeg synes synd på de personene som har hatt et nært forhold med foreldrene, også plutselig, på kun noen måneder, går personen bort, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

PRISVINNER: TV-stjerna har vunnet fire Emmy-priser for rollen som den narkoproduserende familiefaren Walter White i «Breaking Bad». Serien ble sendt fra 2008 til 2013 gjennom fem sesonger. Her avbildet med motspiller Aaron Paul (t.h).  Foto: Zuma Press
PRISVINNER: TV-stjerna har vunnet fire Emmy-priser for rollen som den narkoproduserende familiefaren Walter White i «Breaking Bad». Serien ble sendt fra 2008 til 2013 gjennom fem sesonger. Her avbildet med motspiller Aaron Paul (t.h). Foto: Zuma Press Vis mer

- I en dyp depresjon

I et intervju med CBS This Morning i 2014, fortalte Cranston at rollen som Walter White i «Breaking Bad» betydde mye for ham.

- Jeg relaterte meg til denne mannen. Jeg kjente menn som ham som gikk glipp av muligheter i livene sine og likevel fortsatte å fungere, fortsatt var kjærlige mot familiene sine, fortsatt betalte regningene sine, men det var noe som var dødt på innsiden av dem, sa Cranston den gang.

- De setter den ene foten foran den andre, men de er i en dyp depresjon.

Før «Breaking Bad»-suksessen har Cranston også vært å se i TV-serier som blant andre «How I Met Your Mother» og «Malcolm i midten», ifølge IMDb.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Jeg har aldri kysset en annen mann