<strong>BLE FORELDRE:</strong> Kim Kardashian og Kanye West er blitt firebarnsforeldre. Foto: NTB Scanpix
BLE FORELDRE: Kim Kardashian og Kanye West er blitt firebarnsforeldre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kim Kardashian og Kanye West:

Ble foreldre for fjerde gang

Det bekrefter Kim selv på Twitter.

Publisert
Sist oppdatert

Tidlig i januar skrev flere medier at realitystjernen Kim Kardashian West (38) og ektemannen, rapperen Kanye West (41) ventet sitt fjerde barn ved hjelp av en surrogatmor.

Senere samme måned bekreftet Kim selv nyheten under talkshowet «Watch What Happens Live» og la til at det var en liten gutt som var ventet innen kort tid.

«Prikk lik storesøster»

Torsdag avslørte en talsperson overfor CNN at fødselen var i gang.

Og da Kims storesøster Kourtney Kardashian (40) gjestet «The Ellen DeGeneres Show» sammen med moren Kris Jenner (63) samme dag, fortalte hun at Kim ikke kunne delta i programmet nettopp fordi surrogatmoren var på sykehuset.

Nå har babyen kommet til verden og Kim og Kanye har med det blitt foreldre for fjerde gang. Dette bekrefter realitystjernen selv på Twitter:

- Han er her og han er perfekt, deler hun med fansen fredag ettermiddag norsk tid.

Kort tid etter postet den stolte mammaen en ny oppdatering om sønnen:

- Han er tvillingen til Chicago. Lol. Han kommer sikkert til å forandre seg mye, men akkurat nå er han helt lik henne.

Fra før av har stjerneparet Saint (3) North (5) og Chicago (1).

OVERRASKELSE: Kris Jenner gjestet Ellen Degeneres. Det hun ikke visste var at talkshow-dronningen hadde planlagt to store overraskelser - med hjelp fra Kris sin datter Kourtney Kardashian. Vis mer

Forsnakket seg

At nyheten om familieutvidelsen ble kjent i mediene, var angivelig ikke noe Kim planla.

Da hun bekreftet at paret ventet en liten gutt, forklarte hun til programleder Andy Cohen (50) at årsaken til at nyheten var kommet ut, er at hun hadde forsnakket seg på en fest.

- Vel, nyheten er ute. Jeg ble full på julefesten vår, og jeg fortalte det til noen folk. Jeg kan ikke huske hvem jeg sa det til, for jeg blir aldri full, sa Kim i programmet.

Familieforøkelsen skjer bare drøye ett år etter at paret ble trebarnsforeldre, da lille Chicago kom til verden. Også denne gangen benyttet de surrogatmor, et svangerskap paret betalte i dyre dommer for.

View this post on Instagram

Merry Christmas 🎄

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Omstridt metode

Parets valg om å benytte seg av surrogati ved de to siste svangerskapene, skal ha medisinske årsaker. Kim Kardashian sliter med såkalt forliggende morkake, som ifølge Norsk Helseinformatikk er en tilstand der morkaka helt eller delvis dekker den indre åpningen i livmora - altså den veien barnet skal ut.

Dette kan i verste fall kan føre til store fødselskomplikasjoner.

I dette, så vel som det forrige svangerskapet, benyttet de seg av gestasjonell surrogati. Det innebærer at et allerede eksisterende embryo - i dette tilfellet fra Kim og Kanye - settes inn i surrogatmorens livmor. Embryo er altså en betegnelse på et foster i tidlig stadium av svangerskapet.

Surrogati er ikke uvanlig i USA, der metoden tillates i alle former. Her hjemme er surrogati derimot forbudt, noe som har sørget for en rekke etiske debatter gjennom årene.

Nært bånd

Ved forrige svangerskap skal paret ha vært svært fornøyd med prosessen og knyttet nære bånd til kvinnen som bar fram datteren.

Den gang forsøkte de vordende trebarnsforeldrene etter beste evne å holde surrogatmormoren unna offentligheten, for å unngå unødvendig pressejag. Kvinnens identitet ble dermed aldri formelt kjent, selv om hun, uten å vise ansikt, tok del i en episode av «Keeping up with the Kardashians».

Paret skal ha ønsket å bruke samme surrogat til sønnen, men da kvinnen denne gangen ikke ble gravid ved hjelp av gestasjonell surrogati, skal paret ha vært nødt til å finne en annen surrogat.

Heller ikke denne kvinnens identitet er kjent for offentligheten.

OOPS: Da Kim Kardashian gjestet Paris under moteuken i byen høsten 2014, klarte hun tilsynelatende å glemme datteren North inne på hotellet da hun skulle ut på vift. Les hele saken her: https://www.seher.no/kjendis/glemte-du-datteren-din-kim/64188999 Vis mer

- En daglig indre kamp

Selv om paret nå har benyttet seg av surrogati ved to av fire svangerskap, har Kim vært åpen om utfordringene tilknyttet det faktum at hun ikke bar fram sitt eget barn.

- De som sier eller tror at dette var en kjapp og grei løsning, tar fullstendig feil, meddelte 38-åringen overfor kjendisnettstedet Entertainment Tonight etter yngstedatterens fødsel, og fortsatte:

- Jeg stoler selvfølgelig på kvinnen som bærer fram barnet mitt, men det er følelsen av å vite at du har gjennomført to svangerskap, og så er du plutselig ikke til stede i ditt tredje. Det er utrolig rart og vanskelig - definitivt en mye tøffere erfaring enn jeg trodde. En daglig indre kamp.

LES OGSÅ: Derfor sendte Kim sin yngste datter bort

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer